Αρχική / ----------SLIDER / Το θανάσιμο μυστικό των Κέννεντι……


Το θανάσιμο μυστικό των Κέννεντι……

Για δεκαετίες ολόκληρες η οικογένεια Κέννεντι κρατούσε καλά κρυμμένο ένα μυστικό. Αφορούσε την αδερφή του Τζων Κέννεντι, την Ρόζμαρι η οποία γεννήθηκε με νοητική στέρηση και της έκαναν λοβοτομή!

Τώρα, ο ανιψιός της Ρόζμαρι, Τίμοθι Σράϊβερ, αποκαλύπτει στο  βιβλίο την απίστευτη ιστορία της Ρόζμαρι, η οποία κλείστηκε σε ίδρυμα μετά την λοβοτομή στην οποία την υπέβαλλε ο ίδιος της ο πατέρας!

Η Ρόζμαρι πέθανε το 2005. Και από την στιγμή που υποβλήθηκε σε λοβοτομή μπορούσε να μιλήσει ελάχιστα και να επικοινωνήσει.

Ο πατέρας της και πατέρας του μετέπειτα Προέδρου των ΗΠΑ, κρυφά από την οικογένειά του αποφάσισε να της κάνει λοβοτομή κρυφά από την οικογένειά του. Μάλιστα, απογοητεύτηκε τόσο πολύ από τα τραγικά αποτελέσματα της λοβοτομής που δεν την επισκέφθηκε ποτέ ξανά στο ίδρυμα που την είχε κλείσει!
Η οικογένεια Κέννεντι πριν ακόμα η Ρόζμαρι κλειστεί σε ίδρυμα, την αντιμετώπιζε σαν να ήταν ένα φυσιολογικό παιδί. Πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τα αδέρφια της, έκανε τις ίδιες δραστηριότητες με εκείνα και αρνούνταν με άλλα λόγια να δουν την πραγματικότητα.
Γράφει ο Σράϊβερ: «Προσπάθησαν να κρύψουν την κατάσταση της Ρόζμαρι από την ίδια αλλά και από τους φίλους του!».

Όσο περνούσαν τα χρόνια και η Ρόζμαρι μεγάλωνε μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αγγλία αφού ο πατέρας της έγινε ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Λονδίνο. Η Ρόζμαρι άρχισε να γίνεται ακόμα και βίαιη.

Το 1941 ο πατέρας της αποφάσισε να συμβουλευθεί τους γιατρούς. Προγραμμάτισε να υποβληθεί η κόρη του σε λοβοτομή χωρίς να το πει στην γυναίκα του και στα παιδιά του!

Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό. Δεν μπορούσε πια να μιλήσει, δεν μπορούσε να κινηθεί και έπαψε να είναι εναξάρτητη για το υπόλοιπο της ζωής της!
Την έκλεισαν σε ένα ίδρυμα στο Γουισκόνσιν και από τότε ο πατέρας της δεν την επισκέφθηκε ποτέ και δεν αποκάλυψε ούτε στα παιδιά του που βρίσκεται η αδερφή τους!

Πολλά χρόνια αργότερα ο κώδικας της σιωπής κάπως έσπασε και η θεία Ρόζμαρι βρέθηκε στο σπίτι του Σράϊβερ. Την θυμάται να λέει μόνο κάποιες λέξεις ή φράσεις όπως “κάτι να φάω”, “Τέντι” και “Γιούνις” που ήταν το όνομα της μητέρας της.

Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 2005 σε ηλικία 86 ετών με όσα αδέρφια της ήταν εν ζωή στο πλευρό της.

πηγη: DailyMail

 

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js