Αρχική / ----SLIDER / Το έξυπνο κόλπο για το τέλειο πλύσιμο ρούχων…..


Το έξυπνο κόλπο για το τέλειο πλύσιμο ρούχων…..

Το προϊόν που κάνει “θαύματα” σε αυτό τον τομέα, θα το βρεις στην… κουζίνα σου

Ο λόγος για το λευκό ξύδι – που χρησιμοποιείται συνήθως για το μαγείρεμα και το ψήσιμο. Στην ομάδα Hinch Army Cleaning Tips του Facebook κάποιος αποκάλυψε τον τρόπο που το ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα στα ρούχα και να αντικαταστήσει ακόμη και το παραδοσιακό μαλακτικό.

Πριν πάρεις όμως το ξίδι από το ντουλάπι της κουζίνας, βεβαιώσου ότι είναι αποσταγμένο. Απλά πρόσθεσε ένα καπάκι με ξύδι στη θήκη του πλυντηρίου σου αντί για το μαλακτικό. Σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν, μπορεί να κάνει τα ρούχα σου να είναι απαλά και φρέσκα.

Αλλά αξίζει να το προσπαθήσεις;

Μια γυναίκα που χρησιμοποίησε λευκό ξύδι για να πλύνει τα ρούχα της, εξήγησε στα σχόλια της ομάδας: «Λοιπόν, αφού διάβασα όλα τα post σχετικά με την αντικατάσταση του μαλακτικού με λευκό ξίδι στο πλύσιμο, έμεινα κατάπληκτη! Η μπουγάδα μου δεν μύριζε ποτέ τόσο ωραία! Και το πλυντήριο μου γυαλίζει».

Μια άλλη είπε: «Το έκανα σήμερα και είμαι τόσο εντυπωσιασμένη από το πόσο υπέροχα τα ρούχα μου και οι πετσέτες μου μυρίζουν. Ήμουν πολύ διστακτική αλλά είμαι τόσο ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα».

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι πολύ ήπιο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα καταστρέψει κάποιο ευαίσθητο ύφασμα.

Στην πραγματικότητα, το ξύδι δεν χρησιμοποιείται μόνο για το πλύσιμο ρούχων. Η ιστοσελίδα της Sarson, που είναι μια δημοφιλής μάρκα ξυδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει πολλούς έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό. Μερικά από τα tip είναι: καθάρισμα λεκέδων από στυλό σε πουκάμισα, σε ντουλάπια κουζίνας, αφαιρεί τη σκουριά από το σίδερο και τους λεκέδες από το ψυγείο σου.
Για την αποτελεσματική αφαίρεση της πλάκας και των αλάτων από τη λεκάνη της τουαλέτας, μπορείτε να ρίξετε λευκό ξίδι κατευθείαν στο καζανάκι.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το ξύδι μπορείς να το αγοράσεις στα σούπερ μάρκετ πάρα πολύ φθηνά. Όμως;;;;

Το “μαγικό” όπλο του νοικοκυριού υπάρχει περίπτωση να κάνει και κακό. Έχε τον νου σου λοιπόν…

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ξίδι σου λύνει τα χέρια στην καθαριότητα, ακόμη και σε σημεία όπου δεν τον περίμενες. Καθότι, όμως στην ουσία είναι οξύ, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου, στην ουσία απαγορεύεται…1. Γρανίτες, μάρμαρα και πέτρα

Το ξίδι μπορεί να “φάει” τη φυσική πέτρα και αντί γι’ αυτό συστήνεται απαλό σαπούνι για πιάτα και ζεστό νερό.

2. Λεκές από αυγό

Αν πέσει αυγό στο πάτωμα ή το αυτοκίνητο, μην χρησιμοποιήσεις ξίδι γιατί αυτό θα πήξει και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο να το καθαρίσεις.3. Το σίδερο σου

Το ξίδι μπορεί να βλάψει το σίδερο ειδικά στην πλάκα, οπότε καλύτερα μην το τρίψεις με αυτό.

4. Ξύλινα πατώματα

Οι γνώμες διίστανται για τα ξύλινα πατώματα. Άλλοι λένε πως το ξύδι τα καθαρίζει τέλεια και άλλοι το αντίθετο. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς κάποιο καθαριστικό ειδικό για ξύλινα πατώματα ή αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε ξύδι διάλυσε το πρώτα σε νερό και δοκίμασε το σε κάποιο μικρό σημείο πριν καταστρέψεις όλο το πάτωμα.

5. Διάφοροι λεκέδες

Ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι θαυματουργό, αν έχεις λεκέ από γρασίδι, μελάνι, παγωτό και αίμα δε τον καθαρίσεις με σκέτο ξύδι. Οι λεκέδες αυτοί έχουν την τάση ενσωματώνονται πολύ γρήγορα στο ύφασμα και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο οξύ. Χρειάζεται λοιπόν έξτρα βοήθεια από απορρυπαντικό. 

Check Also

Κουίζ: Δείτε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Δουλειά του Σπιτιού που Μισείτε να Κάνετε….

Αγγαρεία και λαχτάρα; Κι όμως: η λιγότερη αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού λέει πολλά για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *