Αρχική / ----------SLIDER / Τι τύπος είστε στη σχέση; Μια ψυχολόγος εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους σχετιζόμαστε


Τι τύπος είστε στη σχέση; Μια ψυχολόγος εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους σχετιζόμαστε

Καθένας από εμάς θέλει διαφορετικά πράγματα από μια σχέση. Άλλοι επιθυμούν διαρκώς την προσοχή και άλλοι τρομάζουν και μόνο στην ιδέα της δέσμευσης. Φαίνεται πως υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους σχετιζόμαστε, ανάλογα με το τι τύπος είναι ο καθένας από εμάς, σύμφωνα με την ψυχολόγο και σύμβουλο σχέσεων, Madeleine Mason, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Indepedent.

Σύμφωνα με την λοιπόν Mason υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι ανθρώπων που συναντώνται στη σχέση:

Οι αγχώδεις: Δεν έχει πρόβλημα με την οικειότητα ή τη δέσμευση αλλά διαρκώς ανησυχεί μήπως ο άλλος τον εγκαταλείψει. Μάλιστα φτάνουν σε βαθμό να γίνεται παρανοϊκός, θεωρώντας ότι ο άλλος δεν τον αγαπά αρκετά και ότι θα τον παρατήσει.

Όσοι αισθάνονται ασφάλεια: Τα πάνε καλά με την οικειότητα και την εγγύτητα, όπως και με το να είναι ευαίσθητοι. Είναι χαρούμενοι με την αγάπη που λαμβάνουν και είναι σίγουροι ότι ο σύντροφος τους δεν θα τους εγκαταλείψει.

Όσοι έχουν τάσεις φυγής: Αισθάνονται άβολα με την οικειότητα και φοβούνται τη δέσμευση.

Η ίδια ψυχολόγος επισημαίνει ότι ο λόγος που συμπεριφερόμαστε με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους έχει να κάνει – όχι και τόσο πρωτότυπο – με τη σχέση που είχαμε με τους γονείς μας. Για παράδειγμα οι περισσότεροι αγχώδεις άνθρωποι είχαν γονείς με συμπεριφορά απροσδόκητη, που κάποιες στιγμές βρίσκονταν κοντά τους και άλλες όχι, με αποτέλεσμα αυτό το σύστημα προστασίας που δεν ήταν πάντα διαθέσιμο να τους έχει διαρκώς σε επαγρύπνηση. Από την άλλη όσοι έχουν τάσεις φυγής, έμαθαν να είναι ανεξάρτητοι από μικρή ηλικία γιατί ο βασικός του φροντιστής ήταν απών ή αναξιόπιστος.

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *