Αρχική / ----SLIDER / Τι συμβαίνει όταν οι γονείς μιλούν ανοιχτά στα παιδιά τους για το σεξ…..


Τι συμβαίνει όταν οι γονείς μιλούν ανοιχτά στα παιδιά τους για το σεξ…..

Οι γονείς που ανησυχούν για τις συζητήσεις με τα παιδιά τους σχετικά με το σεξ μπορούν να χαλαρώσουν. Νέα έρευνα δείχνει ότι οι έφηβοι μέσα από αυτές μπορούν να υιοθετήσουν ασφαλέστερες συνήθειες και δεν τους παρακινούν να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ανάλυσης 31 μελετών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των γονικών παρεμβάσεων πάνω στην σεξουαλική υγεία. Στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Pediatrics, πήραν μέρος περίπου 12.500 άτομα ηλικίας από 9 έως 18 ετών.Αυτές οι παρεμβάσεις λειτουργούν καλά με τους γονείς και συχνά με τα παιδιά τους, σε τομείς όπως η επικοινωνία σχετικά με το σεξ, η παροχή πληροφοριών για τη σεξουαλική υγεία και την ενθάρρυνση για ασφαλές σεξ.

Το συμπέρασμα; Οι έφηβοι των οποίων οι γονείς συζητούσαν μαζί τους για αυτό το θέμα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Ορισμένα είδη παρεμβάσεων-συζητήσεων είχαν μεγαλύτερη επίδραση από αυτή την άποψη, από άλλες: αυτές που απευθύνονταν σε παιδιά 14 ετών και πιο μικρά, αυτές που στοχεύουν εξίσου σε γονείς και παιδιά και εκείνες που κράτησαν 10 ώρες ή περισσότερο.

«Αυτές είναι μεταβλητές που κάνουν αίσθηση και είναι πιο αποτελεσματικές: όταν μιλάς στα παιδιά όταν είναι πιο νέα είναι συχνά πιο πρόθυμα να ακούσουν, όταν συμμετέχουν και οι γονείς και οι έφηβοι ή όταν και οι δύο πλευρές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για το θέμα. Κανένα από αυτά δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, λέει η συγγραφέας Laura Widman, η οποία είναι επίκουρος καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (NCSU).

Η ομάδα της διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις δεν επηρέασαν την ηλικία κατά την οποία τα παιδιά έγιναν σεξουαλικά ενεργά.
Με άλλα λόγια, τα παιδιά που διδάχθηκαν για τη σεξουαλική υγεία δεν έγιναν σεξουαλικά ενεργά νωρίτερα από τα παιδιά που δεν συμμετείχαν σε αυτές τις συζητήσεις, αλλά τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτές τις συζητήσεις, ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό όταν έγιναν σεξουαλικά ενεργά , δήλωσε η Widman στο δελτίο τύπου.

Check Also

Κουίζ: Δείτε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Δουλειά του Σπιτιού που Μισείτε να Κάνετε….

Αγγαρεία και λαχτάρα; Κι όμως: η λιγότερη αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού λέει πολλά για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *