Αρχική / ----------SLIDER / Τι να φυτέψεις τον Απρίλιο στο μπαλκόνι…..


Τι να φυτέψεις τον Απρίλιο στο μπαλκόνι…..

Λαχανικά σε σάκους φύτευσης, λουλούδια και βολβούς της εποχής

Χρόνος: Άπλετος. Δημιουργικότητα: Στα ύψη. Ανάγκη για αισιοδοξία; Απεριόριστη. Η καραντίνα εκτός από ένα εργαλείο περιορισμού του κορωνοϊού, μάς γεννά (ή μας ξυπνά) διαθέσεις που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν. Ο σπόρος τους όμως βρισκόταν εκεί. Και τώρα άνθισε.
Ένας σπόρος λοιπόν είναι αρκετός. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα θα χρειαστεί να μείνουμε μέσα κι επειδή σιγά σιγά ο καιρός ανοίγει και μας προσκαλεί στο μπαλκόνι, καλό είναι να δημιουργήσουμε επιτέλους αυτή την όαση που κρυφοχαζεύουμε στα άλλα σπίτια.

 

Και με τον όρο όαση δεν εννοούμε εξωτικά φυτά και λίμνες και συντριβάνια, αλλά ένα μικρό όμορφο ελληνικό κηπάκι με ότι τραβάει η ψυχή του καθενός. Και μην μου πείτε «πού θα τα βάλω όλα αυτά;» γιατί έχω απάντηση. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες διαφορετικοί σάκοι φύτευσης και υφασμάτινες γλάστρες που μπαίνουν ακόμη και μέσα στο σπίτι (ναι καλά διαβάζετε). Μέσα στους σάκους μπορείτε να βάλετε κάθε λαχανικό ξεχωριστά και να κάνετε τον δικό σας χρωματιστό λαχανόκηπο (στα link πιο κάτω θα δείτε πού μπορείτε να βρείτε τους σάκους φύτευσης).

 

Κάποιοι θα επιλέξουν ανθοφόρα φυτά για χρώμα και ωραίες μυρωδιές, κάποιοι άλλοι θα ποντάρουν σε πρασινάδες και φυλλώδη, ενώ άλλοι (σαν κι εμένα) θα «παίξουν» πιο παραγωγικά με πολύχρωμα λαχανικά που θα κοπούν στην ώρα τους και θα γίνουν ο λόγος να απολαμβάνεις κάθε μέρα χωριάτικη σαλάτα.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα φυτέψουμε τον Απρίλιο στο μπαλκόνι μας

Σε κοπριά που θα βάλουμε σε σάκους φύτευσης ή υφασμάτινες γλάστρες μπορούμε να σπείρουμε: ραδίκια κατσαρά, αντίδια κατσαρά, βασιλικός, αγγούρια σε δοχεία, πεπόνια σε δοχεία, ντομάτες και πατάτες (ίσα που προλαβαίνετε), κολοκυθάκια, φράουλες, μαϊντανός, σέλινο.

Αρωματικά Βότανα

Άνηθο, βασιλικό, λεβάντα, σέλινο, μαϊντανό, φασκόμηλο, μέντα, σάλβια και θυμάρι.

 

Λουλούδια

Κατηφέδες, βιολέτες, σκυλάκια, πετούνιες, γαρύφαλλα, ζίννιες, γκαζάνιες, πανσέδες, ιμπάτιενς, πρίμουλες, ηλίανθους, ιπομέα, γεράνια, ιβίσκους, χρυσάνθεμα, μαργαρίτες.

Βολβοί

Ντάλιες, λίλιουμ, μπιγκόνιες, αμαρυλλίδες, καλοκαιρινοί νάρκισσοι, καμπανούλες αλστροϊμέρια, κρινάκια, γλαδιόλες, φρέζες, ίριδες, νεραγκούλες, ανεμώνες, καμπανούλες.
Καλή επιτυχία ….
Πηγή: bovaryCheck Also

Είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα

Όσοι θέλουν να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *