Αρχική / ----------SLIDER / Τι μάθαμε για τη σαϊεντολογία από το ντοκιμαντέρ του HBO


Τι μάθαμε για τη σαϊεντολογία από το ντοκιμαντέρ του HBO

Αιώνια συμβόλαια, υπερδυνάμεις και ο Tom Cruise στην πίστα.
Πριν λίγες μέρες προβλήθηκε στο HBO εκείνο το πολύκροτο νέο ντοκιμαντέρ για την εκκλησία της σαϊεντολογίας, το οποίο υποσχόταν να φέρει στο φως όλα τα «άπλυτα» και τις περίεργες πρακτικές που βαραίνουν την πιο μυστικοπαθή οργάνωση του πλανήτη, μαζί και τα διάσημα μέλη της, βλέπε Tom Cruise και John Travolta. Παρακολουθώντας, λοιπόν, το «Going Clear» του οσκαρικού σκηνοθέτη και πρώην σαϊεντολόγου Alex Gibney (ο μεσαίος στην εικόνα από πάνω), μάθαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα και ενίοτε διασκεδαστικά πράγματα.
Ο L.Ron Hubbard διαβάζεται πολύ. Πάρα πολύ.
Ο περίφημος ιδρυτής της εκκλησίας της σαϊεντολογίας κατέχει τρία ρεκόρ Γκίνες γιατί έχει εκδώσει τα περισσότερα βιβλία που αντιστοιχούν σε έναν συγγραφέα (1.084 τόμοι γραμμένοι από το 1934 μέχρι το 2006). Είναι επίσης ο πιο μεταφρασμένος συγγραφέας του κόσμου για ένα βιβλίο-το «The Way to Happiness» ενώ έχει εκδώσει και τα περισσότερα ηχογραφημένα βιβλία (το 2009 ήταν ήδη 185).
Οι σαϊεντολόγοι είναι κάτι τύποι με υπερδυνάμεις.
«Από την πρώτη στιγμή ακούς ιστορίες για ικανότητες που μπορείς να αποκτήσεις» αποκαλύπτει ο Paul Haggis, σεναριογράφος του «Million Dollar Baby», του «Casino Royale» και άλλων χολιγουντιανών blockbuster, ο οποίος ήταν μέλος μέχρι το 2009, οπότε και «λιποτάκτησε». Δύο χρόνια μετά, σε μια συνέντευξή του στο New Yorker ο Haggis «ξέρασε» διάφορα απ’ αυτά που είδε. Ανάμεσα στα πρώην μέλη που δέχτηκαν να μιλήσουν στο ντοκιμαντέρ είναι επίσης η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Spanky Taylor, η οποία αναφέρει πως οι πρώην ομόθρησκοί της πρέσβευαν ότι στα υψηλότερα επίπεδα της αίρεσης τα μέλη αποκτούν την ικανότητα να μετακινούν αντικείμενα με το μυαλό τους και να διαβάζουν τη σκέψη των άλλων.
Οι Σαϊεντολόγοι έχουν πολεμική κραυγή
Οι συγκεντρώσεις τους ξεκινούν με χαιρετισμό σε μια τεράστια φωτογραφία του L. Ron Hubbard. Κατόπιν όλοι μαζί αναφωνούν κάτι σαν «Hip hip, hooray»!
Ο John Travolta έχει παίξει στο πιο περίεργο διαφημιστικό για τσιρότα
Το 1973, μέσα σε μια ντουζιέρα. Αυτός κι άλλοι δύο.
Ο Hubbard είχε ψυχολογικά «θεματάκια»
Σε μια αρκετά παλιά συνέντευξή του, την οποία οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ αλίευσαν μέσα από αρχειακό υλικό, ο L.Ron Hubbard παραδεχόταν ότι «μπορεί να ήταν λιγάκι τρελός». Επίσης ο Lawrence Wright, ο άνθρωπος που έγραψε το ομώνυμο βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε το «Going Clear» είχε αποκαλύψει επιστολή του Hubbard προς το Γραφείο Βετεράνων στο Λος Άντζελες (ο ίδιος ήταν υπολοχαγός του αμερικανικού Ναυτικού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) με την οποία ζητούσε ψυχιατρική υποστήριξη. «Η οργάνωση ήταν ένα είδος αυτοθεραπείας για εκείνον», σύμφωνα με τον Wright.
Στις ανώτατες βαθμίδες υπογράφουν ισόβια συμβόλαια

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης αναφέρεται ένας «Θαλάσσιος Οργανισμός» στον οποίο ανήκουν οι πιο πιστοί σαϊεντολόγοι, που «έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να υπηρετούν εθελοντικά το δόγμα τους». Και δεν αστειεύονται. Ο όρος αναφέρει συγκεκριμένα το πολύ ρεαλιστικό «συμβόλαιο δισεκατομμυρίων χρόνων». Καμία σωτηρία.
Πηγή : askmen

Check Also

Το αιφνιδιαστικό τέλος του Έρωτα Φυγά…..

Κόβεται στα επόμενα 50 επεισόδια η σειρά που αγάπησε το κοινό. Ο Έρωτας φυγάς δεν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *