Αρχική / ----------SLIDER / Για τα αγόρια μας…. 10 αγγαρείες που πρέπει να κάνεις χωρίς να διαμαρτύρεσαι


Για τα αγόρια μας…. 10 αγγαρείες που πρέπει να κάνεις χωρίς να διαμαρτύρεσαι

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν και αντρικές «δουλειές του σπιτιού».
Άκου. Παρ’ όλο το αντριλίκι που θέλουμε να πουλάμε μεταξύ μας, οι περισσότεροι άντρες είμαστε, σε κάποιο βαθμό, φεμινιστές. Κάνουμε χίλιες δυο θυσίες προκειμένου να κερδίσουμε μια γυναίκα: ντυνόμαστε ακριβότερα, κάνουμε συχνότερα μπάνιο (μπορεί και αποτρίχωση), μιλάμε γλυκανάλατα, φερόμαστε ευγενικά και ανοιχτοχέρικα, στέλνουμε λουλούδια, παραγγέλνουμε βέρες, αγοράζουμε μονόπετρο, παίρνουμε δάνειο για σπίτι. Μόλις, όμως, την παντρευτούμε αρχίζουν οι… δουλειές. Και όσο πιο φεμινιστής είσαι, τόσο περισσότερες είναι οι δουλειές. Υπάρχουν, όμως, κάποιες αγγαρείες, που όταν ξέρεις να τις κάνεις καλά, κάθε γυναίκα θα σε λατρέψει.
Μάθε, λοιπόν, να τις κάνεις αδιαμαρτύρητα. Είναι βασικά κομμάτια του ρόλου σου ως άντρας:
1. Το Ψήσιμο στα κάρβουνα
Γενικώς, η φωτιά είναι μανούρα. Και καλά να ψήνεις μπριζόλες, παϊδάκια και λουκάνικα (τα τρως και καμένα). Αλλά όταν η κυρία θέλει ψάρι; Ψητά λαχανικά;
2. Η οδήγηση (με ταχύτητες)
Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα αυτόματα κιβώτια – φρένο, γκάζι, εύκολο (σχετικά) γι’ αυτές. Αλλά όταν η οικογένεια έχει κλασικό πεντατάχυτο αυτοκίνητο, ποιος οδηγά πάντα; Εσύ.
3. Το παρκάρισμα στην πυλωτή
Αλίμονό σου έτσι και δεν είσαι σπίτι την ώρα που έρχεται από τη δουλειά με το αυτοκίνητο. Είτε θα φάει όλα τα ντουβάρια της πυλωτής, είτε θα μείνει απ’ έξω όλη νύχτα, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.
4. Η αλλαγή του σκασμένου ελαστικού
Αν είσαι κάμποσα χρόνια παντρεμένος, το έχεις εμπεδώσει το άθλημα. Αν όχι, μη φοβάσαι. Τα πρώτα 10 κλαταρίσματα που θα σου φέρει είναι δύσκολα. Μετά, συνηθίζεις.
5. Οι επιδιορθώσεις των οικιακών συσκευών
Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, κάνε τα να πιάνουν. Το κόστος ενός μάστορα τρεις φορές την εβδομάδα θα σου ναυαγήσει τον προϋπολογισμό. Κι αν δε βρεις μάστορα αυθημερόν, θα ακούς γκρίνια – τρεις φορές την εβδομάδα.
6. Η συναρμολόγηση των επίπλων
Ωραίο και φθηνό το ΙΚΕΑ, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει σε κόπο και ώρες βλαστημιών το οικονομικό όφελος: Εσύ, ντε!
7. Όλες οι δουλειές στον κήπο
Τι το ήθελες το σπίτι με τόσο τεράστια αυλή; Κάτσε τώρα και κούρευε / φύτευε / πότιζε / ξεχορτάριαζε.
8. Το «ξεκόλλημα» του υπολογιστή
Για κάποιο περίεργο λόγο, το laptop της διαρκώς κολλάει ιούς, δεν φορτώνει προγράμματα, δεν ανοίγει τα e-mail, δεν ανοίγει, γενικώς. Πριν μπεις στη διαδικασία να μετατραπείς σε προγραμματιστή, κάνε της την απλή ερώτηση: «Αγάπη, έχεις πατήσει το power;». Τρείς στις τέσσερις φορές το laptop της θα δουλέψει μια χαρά.
9. Το ακόνισμα των μαχαιριών της κουζίνας
Αν δεν έχεις στα εργαλεία σου μια πέτρα ακονίσματος, τα μαχαίρια στο πιάτο σου δεν θα κόβουν ούτε μαρούλι. Αν δεν έχεις στα εργαλεία σου μια πέτρα ακονίσματος, θα σε φάει η γκρίνια. Αν δεν έχεις στα εργαλεία σου μια πέτρα ακονίσματος, θα πληρώνεις διαρκώς για νέα σερβίτσια.
10. Οι Λογιστικές εργασίες
Μηνιαίος οικογενειακός προϋπολογισμός, τιμολόγια, φορολογικές δηλώσεις, αρχείο αποδείξεων λιανικής, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμοί κοινής ωφελείας, εμβάσματα, πληρωμές σε τρίτους, δίδακτρα, δάνεια, ληξιπρόθεσμες οφειλές, διακανονισμοί, πάγια έξοδα, όλα πάνω σου. Γιατί «εσύ είσαι δυνατός στα μαθηματικά, μωρό μου. Και σου έχω εμπιστοσύνη».
Πηγή : askmen

Check Also

Ο Γιατρός της Πείνας, παραδοσιακό ψητοπωλείο..

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και μετά; Όχι, δεν ήρθε ο έρωτας, ήρθε μια πείνα. Εκεί επεμβαίνει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *