Αρχική / ----SLIDER / Tέλεια πόδια σε 11 κινήσεις


Tέλεια πόδια σε 11 κινήσεις

Τον χειμώνα τείνουμε να παραμελούμε τα πόδια μας, επειδή παραμένουν κλεισμένα μέσα σε μπότες και γόβες. Ωστόσο η συστηματική και η σωστή περιποίηση των ποδιών είναι θέμα υγείας! 

 

1. Ξεβάψτε τα νύχια σας, χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν έλαια και όχι σκέτο ασετόν. Έτσι, θα αποφεύγετε την απολιπιδίωση των νυχιών από τα φυσικά λιπίδιά τους.

2. Μουλιάστε τα πόδια σε ζεστά νερά με ένα προϊόν για ποδόλουτρο. Αφήστε τα τουλάχιστον 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει αρκετά το δέρμα γύρω από τα νύχια και να απομακρυνθούν ευκολότερα τα πετσάκια.
3. Αφού τα πόδια σας μαλακώσουν, βγάλτε τα από το νερό και σκουπίστε τα με μια πετσέτα.
4. Κόψτε τα νύχια σας με νυχοκόπτη. Μην αφήνετε τα νύχια των ποδιών να μεγαλώσουν πάνω από 3-4 χιλιοστά. Διατηρήστε τα σ’ αυτό το μήκος, λιμάροντάς τα τακτικά. Φροντίστε η φόρμα τους να είναι τετράγωνη, ώστε να αποφευχθούν οι εισφρύσεις, δηλαδή τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.5. Λιμάρετε τα νύχια τους και από πάνω πλευρά τους. Λιμάρετε ελαφρά τις γωνίες. Προτιμήστε χάρτινη λίμα, την οποία θα κινείτε προς μία μόνο κατεύθυνση.
6. Χρησιμοποιήστε φυσική ελαφρόπετρα για απολέπιση ή τους ειδικούς τρίφτες για τα πόδια. Τρίψτε απαλά τις σκληρύνσεις, ιδίως στις φτέρνες. Προσέξτε να μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στο υγιές δέρμα και να κινδυνεύσετε από μολύνσεις.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα από τα σκραμπ ποδιών που κυκλοφορούν στην αγορά.
7. Χρησιμοποιήστε κρέμα για τα πόδια και κάντε μασάζ επί 1 λεπτό για να τονώσετε την κυκλοφορία και να απορροφηθεί τελείως.
8. Απλώστε μια ειδική κρέμα για νύχια και πετσάκια. Όταν μαλακώσουν, σπρώξτε τα προς τα μέσα με το ειδικά ξυλάκι, αφού το καλύψει με βαμβάκι.
9. Ξεχωρίστε τα ένα -ένα τα δάχτυλα με το ειδικό διαχωριστικό και βάψτε τα νύχια. Το διαχωριστικό θα σας επιτρέψει καλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος και μεγαλύτερη σταθερότητα στις κινήσεις σας.
Περάστε πρώτα ένα στρώμα βάσης. Η βάση, αφ’ ενός δημιουργεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια για την εφαρμογή του βερνικιού, αφ’ ετέρου προστατεύει τα νύχια για να μην λεκιάσουν από τα έντονα βερνίκια. Συνεχίστε με δύο στρώματα βερνίκι.
10. Μόλις τελειώσετε και με το χρώμα των νυχιών, φροντίστε, να καθαρίσετε με οινόπνευμα, όλα τα εργαλεία του πεντικιούρ, ώστε να προλάβετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Οι μολύνσεις καραδοκούν!
11. Αν επισκέπτεστε κάποιο ινστιτούτο περιποίησης, βεβαιωθείτε, ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αποστειρώνονται μετά από κάθε χρήση.

Check Also

Καλύτερα να τον λέμε Υδρο-χάος….

Οι άντρες Υδροχόοι είναι γεννημένοι ηγέτες. Έχουν το χάρισμα και την γοητεία να παρασύρουν κόσμο, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *