Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Τα πολύτιμα οφέλη της σωματικής άσκησης.


Τα πολύτιμα οφέλη της σωματικής άσκησης.

Όλοι γνωρίζουμε την φιλοσοφημένη φράση του Γιουβενάλη «νους υγιής εν σώματι υγιεί» που είπε στους Ρωμαίους πολίτες στην προσπάθειά του να τους πείσει να ακολουθήσουν τον δρόμο της αρετής.
Γιατί η άσκηση εκτός του ότι βελτιώνει την φυσική κατάσταση, προσφέρει μια αίσθηση ευεξίας και βελτιώνει το νου και την ποιότητα ζωής.
Φυσικά ποιος θα μπορούσε να μας πει περισσότερα για την άσκηση παρά μόνον κάποιος ειδικός επί του θέματος. Επιλέξαμε τον κ. Μάκη Σκαφίδα, ιδιοκτήτη του καινούργιου στο χώρο 99 FIT Wellness Studio.

– Καλή αρχή, καλές δουλειές!
-Σας ευχαριστούμε πολύ!

– Κάνοντας μια σύντομη περιήγηση μέσα στο ευρύχωρο στούντιο είναι εμφανές ότι προσφέρετε διάφορες υπηρεσίες σωματικής άσκησης και αδυνατίσματος. Επιλέγετε, ωστόσο, να αναφερθείτε στον χώρο αυτό ως στούντιο ευεξίας και όχι ως γυμναστήριο. Γιατί;

-“Η διαφορά ανάμεσα στο 99 FIT και ένα κοινότυπο γυμναστήριο είναι η εξής: σχεδιάσαμε ένα φιλόξενο περιβάλλον όπου η προπόνηση διεξάγεται υπό την επίβλεψη επαγγελματιών, έτσι ώστε να είμαστε πάντα σίγουροι πως οι ασκήσεις εκτελούνται σωστά και οι τραυματισμοί μπορούν να αποφευχθούν εξ’ ολοκλήρου. Επίσης προσφέρουμε κατά κυρία βάση υπηρεσίες personal training και ενώ η συμμετοχή σε group είναι εφικτή, ο αριθμός περιορίζεται σε αυτό των 4 ατόμων μάξιμουμ. Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε οι προπονητές μας να έχουν πλήρη επίβλεψη των συμμετεχόντων καθ ‘ όλη την διάρκεια της προπόνησης.

– Αναλύστε μας λίγο τα είδη γυμναστικής που προσφέρετε και πείτε μας τι είναι κατάλληλο και για ποιον.

-“Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι ποικίλες και διαφέρουν, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι ο κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και στόχους. Το EMS Wireless, για παράδειγμα, ενδείκνυται κυρίως για μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με αερόβια άσκηση και να επιτευχθεί απώλεια βάρους κι αυτό μέσα σε 30’ μόνο!
Το MEDIFIT, από την άλλη, απευθύνεται περισσότερο σε πελάτες που ενδεχομένως να μην έχουν την καλύτερη επαφή με την σωματική άσκηση, αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν να χάσουν βάρος. Το μηχάνημα αυτό προσφέρει 7 διαφορετικά προγράμματα λιποδιάλυσης, μυϊκής ανόρθωσης, αποθεραπείας και λεμφικού μασάζ.
Στη συνέχεια, το SLIMMING, σε συνδυασμό με το άλλο μας παθητικό μηχάνημα, εστιάζει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, την σύσφιξη της επιδερμίδας και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας για ένα πιο σφριγηλό και σμιλεμένο κορμί. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει την ενσωμάτωση δυο διαφορετικών προγραμμάτων μέσα σε μια μόνο συνεδρία.
Τώρα όσο αφορά την μέθοδο του Pilates, τον σχεδιασμό του χώρου και την παροχή του εξοπλισμού επιμελήθηκε συγκεκριμένα η PEAK Pilates, η οποία φρόντισε ώστε το στούντιο μας να είναι πλήρως εξοπλισμένο. Πιστεύουμε ότι για μια ολοκληρωμένη προπόνηση πιλάτες δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μηχανημάτων, έτσι κάθε μας πελάτης έχει πρόσβαση σε όλα μας τα μηχανήματα και εξαρτήματα κατά την διάρκεια της προπόνησης του.”

 

 

– Σε πόσο καιρό βλέπει κανείς αποτελέσματα και πώς μπορεί να επιλέξει το σωστό πρόγραμμα;

-“Αυτό εξαρτάται από τον στόχο που θέτει ο κάθε αθλούμενος για τον εαυτό του. Προτείνουμε το MEDIFIT για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την εικόνα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν προαπαιτεί σωματική κόπωση και είναι χαλαρωτικό. Αν, βέβαια, κάποιος επιθυμεί να εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητα του και να τονώσει το μυϊκό του σύστημα, τότε προτείνουμε το EMS Wireless ανεπιφύλακτα. Αν ο αθλούμενος επιθυμεί να διορθώσει την στάση του κορμού του, θέλει να νιώσει ελαστικότητα και ευεξία, τότε το Pilates αποτελεί την απόλυτη επιλογή. Όσο για τον χρόνο, αντιλαμβάνεστε πως πρέπει να υπάρχει συνέπεια, μαζί με σωστή διατροφή. Δεν έχει νόημα το γρήγορα αποτέλεσμα, αλλά το μόνιμο. Και αυτό προϋποθέτει άσκηση και κίνηση εφ όρου ζωής!”

– Σωστά. Ο κόσμος έρχεται στο γυμναστήριο πριν τις διακοπές ή μετά τις γιορτές, νομίζοντας λανθασμένα πως αυτό αρκεί.

-“Έτσι ακριβώς. Φυσικά και θα ξεφύγουμε κάποιες φορές, θα φάμε και θα πιούμε περισσότερο ή μπορεί να μην έχουμε διάθεση μια στο τόσο για άσκηση. Αλλά αν δεις πως τσίμπησες 2 κιλά, μην αφήνεις να γίνουν 5..”

– Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για μεγαλύτερες ηλικίες ή απλά απευθύνεστε σε νέους μόνον;

-“Το καλό με το EMS είναι ότι δεν επιβάλλει κάποιο ουσιαστικό περιορισμό από ηλικιακή άποψη, δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και ανακουφίζει τους πόνους της πλάτης και της μέσης. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει ότι ο αθλούμενος είναι υγιής και σε κατάλληλη σωματική κατάσταση για να ακολουθήσει τις απαιτούμενες ασκήσεις. Από εκεί κι έπειτα, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι το concept της ηλεκτρομυοδιέγερσης είναι καινούργιο και ο κόσμος το μαθαίνει ακόμη, το Pilates αποτελεί μια εξίσου ολοκληρωμένη επιλογή.”

– Αλήθεια, οι Έλληνες γυμνάζονται;

-“Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat σχετικά με την σωματική δραστηριότητα (εκτός εργασίας) των Ευρωπαίων, έρχονται να μας «ταρακουνήσουν» ιδιαίτερα αναφορικά με τις συνήθειες των Ελλήνων. Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν αθλούνται καθόλου, ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων δηλώνουν ότι αθλούνται 1-3 φορές την εβδομάδα. Όπως καταλαβαίνετε τα ποσοστά αυτά για λόγους υγείας και σωματικής ευεξίας επιβάλλεται να αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο.”

-Είσαστε κατατοπιστικός με τις απορίες μου και φυσικά με τις απορίες των ανθρώπων που θέλουν μα δεν ξέρουν πως ακριβώς θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Ευχαριστώ για το χρόνο σας Εύχομαι και πάλι καλή αρχή και ναι, «νους υγιείς εν σώματι υγιεί» υσχύει….

Για εσάς που ψάχνεται τον καινούργιο χώρο που θα σας γνωρίσει πως θα αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο το σώμα σας Τρίτωνος 48, Παλαιό Φάληρο, τηλέφωνο 2109885053 όπου σας περιμένουν ο Μάκης Σκαφίδας και η ομάδα του.

Check Also

Yayoi Kusama: Η «πριγκίπισσα του πουά» από την Ιαπωνία που έζησε σε ψυχιατρείο για να μπορεί να δημιουργεί…..

Η Yayoi Kusama, σε ηλικία 92 ετών, είναι η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις με τις περισσότερες πωλήσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *