Αρχική / ----SLIDER / Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το conditioner των μαλλιών μας


Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το conditioner των μαλλιών μας

Συχνά αναρωτιέστε ίσως γιατί όσο και αν προσπαθείτε στο σπίτι, δεν καταφέρνετε να φορμάρετε τα μαλλιά σας όπως κάνουν στο κομμωτήριο.

Εκτός βέβαια από την έλλειψη γνώσεων κομμωτικής, μπορεί να φταίνε και τα λάθη που κάνετε στη χρήση κάποιων προϊόντων, όπως του conditioner.

Δείτε λοιπόν τα «dos» και τα «don’ts» των ειδικών για να πετύχετε το στυλ που θέλετε.

Λάθος #1: Βάζετε μαλακτική στις ρίζεςΟι ρίζες των μαλλιών δεν χρειάζονται καθόλου conditioner, καθώς το τριχωτό της κεφαλής παράγει σμήγμα, ένα φυσικό έλαιο. Επίσης οι ρίζες δεν είναι ταλαιπωρημένες, όπως οι άκρες των τριχών, αφού είναι το πιο νέο και υγιές κομμάτι τους. Στο εξής λοιπόν χρησιμοποιείτε μαλακτική μόνο στα τελευταία 7-8 εκατοστά της τρίχας.

Λάθος #2: Βάζετε υπερβολική ποσότητα conditioner

Η υπερβολική χρήση conditioner βαραίνει τα μαλλιά, ειδικά αν έχετε λεπτές τρίχες. Χρησιμοποιήστε τη μισή από τη συνιστώμενη ποσότητα. Αν έχετε πολύ πυκνά μαλλιά που την απορροφούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση ποσότητα προτείνεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Λάθος #3: Δεν χρησιμοποιείτε καθόλου μαλακτική

Ακόμα και αν τα μαλλιά σας ξεμπερδεύονται εύκολα ή είναι λιπαρά, πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτική, ειδικά αν έχετε σγουρά μαλλιά. Η παράλειψη της μαλακτικής όμως οδηγεί σε εύθραυστα και άτονα μαλλιά.
Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, αποφεύγετε τα προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη, καθώς τα «βαραίνουν» και αυξάνουν τη λιπαρότητα.

Λάθος #4: Δεν κάνετε θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Οι θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης μπορούν να αναζωογονήσουν τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
Είναι χρήσιμο λοιπόν να τις χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν έχετε ξηρά ή βαμμένα μαλλιά μπορείτε και συχνότερα. Αν όμως έχετε πολύ λεπτή τρίχα, εφαρμόστε τις πιο αραιά, για να μη βαραίνουν τα μαλλιά σας.

Λάθος #5: Χρησιμοποιείτε προϊόντα 2 σε 1

Θεωρητικά αποτελούν την ιδανική λύση, όμως τα σαμπουάν που περιέχουν και μαλακτική συνήθως δεν είναι αποτελεσματικά. Ειδικά αν το μήκος των μαλλιών είναι μακρύ (από το πηγούνι και κάτω, οι άκρες των μαλλιών σας χρειάζονται πιο στοχευμένη φροντίδα.

Λάθος #6: Δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα

Επιλέγετε προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας. Αν βάφετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα προϊόν για βαμμένα μαλλιά. Αν έχετε πολύ λεπτή τρίχα, προτιμήστε ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και θα ενυδατώσει σε βάθος τα μαλλιά σας χωρίς να τα βαραίνει.

Λάθος #7: Αφήνετε για πολλή ώρα το προϊόν στα μαλλιά σας

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες των προϊόντων. Αν αφήνετε το conditioner για αρκετή ώρα στα μαλλιά θα βαρύνουν και θα γίνουν λιπαρά. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι 2 με 3 λεπτά είναι ο χρόνος που χρειάζεται η μαλακτική για να δράσει.

Λάθος #8: Πάντα λούζετε πρώτα τα μαλλιά

Ακούγεται περίεργο αλλά δοκιμάστε μία στο τόσο να βάλετε πρώτα τη μαλακτική και μετά να λουστείτε. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα στα μοντέλα σε επιδείξεις μόδας, όταν πρέπει να δώσουν όγκο στα μαλλιά τους . Τα μαλλιά θα πάρουν την ενυδάτωση που θέλουν από τη μαλακτική, ενώ το σαμπουάν θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα και θα τα κάνει πιο ελαφριά και αφράτα.

Check Also

Όχι μόνο ευχές μέσω Facebook για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου….

“Αν κρατούσες 11 τριαντάφυλλα μπροστά σε ένα καθρέπτη θα έβλεπες τα 12 ομορφότερα πράγματα στον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *