Αρχική / ----------SLIDER / Τα έργα και οι αίθουσες των αθηναϊκών θεάτρων Σεζόν 2023 – 2024….


Τα έργα και οι αίθουσες των αθηναϊκών θεάτρων Σεζόν 2023 – 2024….

Τα έργα και οι αίθουσες των αθηναϊκών θεάτρων
Σεζόν 2023 – 2024
Με αλφαβητική σειρά.
Σημείωσης: Για τα έργα που δεν αναφέρονται δεν μας έχει σταλεί ενημέρωση από την γραμματεία του θεάτρου.

ABATON, Ευπατριδών 3, Γκάζι, τηλ. 210 3412689
Σόλο
Με τον Ανδρέα Πασπάτη Stand-up Comedy
κάθε Σάββατο
Παιδικό
Ηλίας. Ο πρώτος γάτος χορευτής της Γατοϊστορίας
Σύλληψη – Σκηνοθεσία
Νάντια Δαλκυριάδου- Στέφανος Παπατρέχας

 

–ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ. 210 5242211
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΤΑΪΝ
Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Robert Hichens (1933) που, το 1947, χρησίμευσε ως βάση της ομότιτλης βραβευμένης ταινίας του Alfred Hitchcock. Ο Hichens εμπνεύσθηκε από τις δικαστικές υποθέσεις των δολοφονιών δύο υψηλά ιστάμενων και πλουσίων ανδρών από τις πολύ νεότερες συζύγους τους, το 1889 με αρσενικό και το 1922 με πυροβολισμό μέσα στο ξενοδοχείο Savoy. Και οι δύο υποθέσεις είχαν συγκλονίσει συθέμελα την βρετανική κοινωνία.
Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Robert Hichens από την Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου, σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μαρίνα Παντελάκη, Φωτεινή Τεντολούρη, Ηλέκτρα Μαγγίνα, Βαγγέλης Μάγειρος, Γιώργος Κίτρινος, Στέφανος Κακαβούλης, Απόστολος Μαλεμπιτζής. Θάνος Κρομμύδας.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου 2023
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 18.00.

CHICAGO
της Maurine Dallas Watkins σε απόδοση και σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου.
Πρόκειται για το θεατρικό έργο (1926) που αποτέλεσε τη βάση για την ταινία-μιούζικαλ «Chicago» που, το 2002, βραβεύτηκε με επτά Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και δύο ΒΑFΤΑ. Τώρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ίσως διεθνώς, παρουσιάζεται στην σκηνή το πλήρες κείμενό του.
Παίζουν (αλφαβητικά): Ρία Απέργη, Στέφανη Ιωάννου, Μαριλένα Καβάζη, Μάιρα Κατσαρού, Ελένη Κερολάρη, Γιώργος Κοντογιάννης, Γιώργος Κοσσυβάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Πλιάτσιος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Νίκος Στεργιώτης, Λίλη Τέγου
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

του Nομπελίστα Ντάριο Φο σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Μαίης Σεβαστοπούλου.
Πρόκειται για ένα έργο-κόλαφο κατά της εξουσίας και για μία εκρηκτικής εμβέλειας σάτιρα που μόνο ο αιρετικός και βλάσφημος νομπελίστας Ντάριο Φο ξέρει να στήνει. Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, επιλέγει ως αντικείμενό του την ιστορικά παντοδύναμη «Παρθένα» και μακροβιότερη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ την Α’ που κυριάρχησε σε όλο τον γνωστό κόσμο τον 16ο αιώνα.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Μαρία Μακρή, Γωγώ Βογάσαρη, Νίκος Πανόπουλος, Θοδωρής Κασαπίδης, Βασίλης Βασιλείου, Χαράλαμπος Ουστόγλου
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου 2023
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20.00.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ
του Νομπελίστα Τζων Στάινμπεκ (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
Θα επαναληφθεί για μικρό αριθμό παραστάσεων η περσινή επιτυχία του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ «Ανατολικά της Εδέμ» σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Ανδρονίκης Αβδελιώτη.
Παίζουν (αλφαβητικά): Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Περικλής Αλμπάνης, Ανδρέας Ζάκας, Γιώργος Ζώης, Λένα Μπαμπασάκη, Νεκτάριος Μάστορης, Αλεξάνδρα Στεργίου, Απόστολος Τζίκας
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου 2023.
Θα παίζεται κάθε Παρασκευή στις 20.00 (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων).–ΑΘΗΝΑ, Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως, τηλ. 2108237330

Τέλειοι ξένοι του Πάολο Τζενοβέζε
Σκηνοθ.: Π. Λαγούτης, Γ. Πυρπασόπουλος


Στη γνωστή από τον κινηματογράφο ιστορία, επτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας σινγκλ, συναντιούνται για δείπνο σε ένα σπίτι ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης, όπου παίζουν ένα παιχνίδι όπου όλοι αφήνουν τα κινητά τους εκτεθειμένα σε όλους και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι φέρνει τα πάνω κάτω στις μεταξύ τους σχέσεις στη γνωστή κοινωνική σάτιρα του Πάολο Τζενοβέζε, που παρουσίασε στο σινεμά το 2016 με πρωτότυπο τίτλο «Perfetti Sconosciu
Παίουν: Μ. Αλικάκη, Σ. Μανωλάκου, Π. Λαγούτης, Κ. Μισιχρόνη, Γ. Χρανιώτης. Σκην.: Ν. Χριστοδούλου. Κοστ.: Κ. Σταματοπούλου. Φωτ.: Αλ. Αναστασίου. Κατάλληλο για άνω των 10 ετών.

 

ΑΘΗΝΑΪΣ, Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός,Βοτανικός, τηλ.: 2103480080, 2103480000

 

–ΑΘΗΝΩΝ, Βουκουρεστίου 10, τηλ. 210 3312343

Μη σου τύχει!… Κωμωδία του Φράνσις Βέμπερ


Σκηνοθ.: Αιμ. Χειλάκης, Μ. Δούνιας
Δυο ξένοι βρίσκονται σε δύο διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου. Ο πρώτος, ένας απατημένος σύζυγος ο οποίος θέλει να αυτοκτονήσει και ο δεύτερος ένας επαγγελματίας δολοφόνος ο οποίος θέλει απλά να εκτελέσει… την δουλειά του. Μια οποιαδήποτε άλλη μέρα θα τα είχαν καταφέρει και οι δύο. Όχι όμως εκείνη. Γιατί τότε έμελλε όλα να τους πάνε στραβά με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτή είναι η υπόθεση της κλασικής γαλλικής μαύρης κωμωδίας (που έχει ανέβει δύο φορές από τον Κένεθ Μπράνα, ενώ έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο), γραμμένη από τον συγγραφέα του «Δείπνου ηλιθίων», αλλά και της κινηματογραφικής μεταφοράς του έργου «Το κλουβί με τις τρελές».
Παίζουν: Αιμ. Χειλάκης, Χ. Στυλιανού, Τ. Τρύπη, Ελ. Καρακάση, Ευγ. Ξυγκόρου, Ν. Φώσκολου. Σκην.: Γ. Γαβαλάς. Κοστ.: Μ. Κοντοδήμα. Φωτ.: Ν. Βλασόπουλος.-ΑΙΘΟΥΣΑ3Α  Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας , Ν. Ιωνία, τηλ. 2102836763

Ελευσίνια μυστήρια των Δημήτρη Περετζή, Μαρίας Περετσή.
Σκηνοθ. Μ. Περετζή
Από την ομάδα Ρόδα

 

–ΑΚΑΔΗΜΟΣ, Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας,Κέντρο, Τηλ.: 2103625119

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
Του Τένεσι Γουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ!


Με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Αναστασία Παντούση, Δημήτρη Τσίκλη, Λίλλυ Μελεμέ, Πάρη Λεόντιο
Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ (Φιλαρέτη Κομνηνού) λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί. Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Αναστασία Παντούση) που επωμίστηκε τον ρόλο που κατείχε εκείνη μονοπωλιακά ως τότε.Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι όμως ο Σεμπάστιαν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει και ………..

 

UNFRIEND — Η ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
του Steven Mofat, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου!
Με τους Κατερίνα Διδασκάλου, Βάσω Λασκαράκη, Σόλων Τσούνη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Άρη Αντωνόπουλο, Γεωργία Μεσσαρίτη και τους χαρισματικούς Μανώλη Γκίνη & Αμέρικο Μέλη σε διπλή διανομή.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική διαχυτική χήρα! Συμφωνούν από ευγένεια, να παραμείνουν σε επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους 1 ολόκληρη εβδομάδα! Με άλλα λόγια τους «γίνεται τσιμπούρι», φέρνοντάς τους σε δύσκολη θέση!
Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή τους, αφού δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος, μια serial Killer!

O Μάγκας ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
της Πηνελόπης Δέλτα, σε θεατρική διασκευή Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθεσία Βαγγέλη Πιτσιλού!
Ερμηνεύει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή ο Βασίλης Λέκκας!
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη, Βαγγέλης Πιτσιλός
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ
Ζωντανά επί σκηνής: Βασίλης Λέκκας
Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου
Διανομή: Βασίλης Χρυσικόπουλος, Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπούλου, Στέφανος Κανακίδης
Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.–ΑΚΡΟΠΟΛ, Ιπποκράτους 9-11,Κέντρ, Τηλ.: 2103648303

UNDERGROUND Βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα,

στο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στο μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,
Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Η εμβληματική ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. Το «Underground» αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.
Συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου.

 

–Αλκυονίς Ιουλιανού 42, Αθήνα, τηλ. 21 0882 8100
Αίας Σκηνοθ.-σκην.-φωτ.: Γ. Νανούρης


Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας που έγραψε ο Σοφοκλής, συνομιλώντας την ίδια στιγμή με το ζωγραφικό σύμπαν του Απόστολου Χαντζαρά σε μια πρωτότυπη παράσταση, μια εξωστρεφή σκηνική συνάντηση λόγου, κινήσεων και αισθήσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργο είναι ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, ο οποίος δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά, όμως, με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ωστόσο, τελικά καταλήγει έρμαιο της θεάς Αθηνάς και όντας πια περίγελος του στρατεύματος των Αργείων, νιώθοντας πλήρως ατιμασμένος και απεγνωσμένος, δίνει τέλος στη ζωή του.
Ερμηνεύει: Μ. Σαράντης.

 

ΑΛΜΑ  Ακομινάτου 15-17 & Αγ. Κωνσταντίνου, Μεταξουργείο, τηλ. 2105220100
Το αγόρι με τις δύο καρδιές
Κοινωνικό των Χάμεντ & Χεσοάμ Αμίρι
Σκηνοθ. Τ. Τσαμαργός
Παίζουν: Χ. Διαμαντούδης, Β. Ζάπας, Ελ/ Μορσίδου, Β. Ττιανταφύλλου, Γ. Ψυχογιός.
Αληθινή ιστορία μιας οικογένειας Αφγανών προσφύγων-των συγραφέων-, που εγκαταλείπουν τη χώρα τους μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της από τους Ταλιμπάν

 

 

 

Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15, τηλ. 698 586 4104
Η αρκούδα του Άντον Τσέχοφ
Σκηνοθ.: Ν. Καρδώνης

Η υπόθεση εξελίσσεται σ’ ένα αγρόκτημα στην επαρχία του Ρίπλοβο, όπου κατοικεί η Έλενα Πόποβα, μια όμορφη χήρα που μήνες τώρα πενθεί για την απώλεια του συζύγου της. Κλεισμένη και πλήρως απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, δέχεται την επίσκεψη του απόστρατου υπολοχαγού Σμιρνώφ που απαιτεί με άκομψο τρόπο την εξόφληση δυο γραμματίων που του χρωστούσε ο εκλιπών. Η βαρυπενθούσα δεν έχει αντίρρηση, η συμπεριφορά του όμως και οι απόψεις που έχει ο ίδιος για τις γυναίκες την ταράζουν. Η ένταση ανάμεσα τους κορυφώνεται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το πένθος, το χρέος και ο έρωτας αντιμετωπίζονται από τον Τσέχοφ με αθωότητα και αυτοσαρκασμό.

Ερμηνεύουν: Κ. Λάττα, Γ. Λατουσάκης, Γ. Δενδρινός. Μουσικός επί σκηνής: Μ. Λατουσάκης. Σκην.-κοστ.: Αλ.-Αν. Φτούλη, Ν. Καρδώνης. Μουσ.: Μ. & Γ. Λατουσάκης. Φωτ.: Ν. Χριστοδουλάκου.

 

— Από Μηχανής Θέατρο Ακαδήμου 13, τηλ. 21 0523 2097

The aliens
Κοινωνικό της Άνι Μπέικερ
Σκηνοθ. Μ. Πανάδης
Παίζουν: Γ. Βασιλώττος, Αν. Γεωργούλας, Μ. Πανάδης.

 

 

Άσυλο Ανιάτων Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη, τηλ. 210 7234567

ΠασΠορτ – Μία αληθινή περιπέτεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου
Συγγραφέας: Ελεονώρα Σουρλάγκα
Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Οι θεατές μπορούν να περιπλανηθούν ελεύθερα στα εννιά ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια-σταθμούς στην παράσταση που υμνεί τη ζωή, αντλώντας από το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελεονώρας Σουρλάγκα για τον καρκίνο του μαστού και συνδυάζοντας το θέατρο, την εικαστική εγκατάσταση, τα ηχητικά τοπία και τις αληθινές μαρτυρίες. Τρία γυναικεία σώματα, τρεις διαφορετικές γυναίκες αντιπροσωπεύουν τα στάδια της ασθένειας: το υγιές σώμα, το σώμα που νοσεί και το σώμα μετά τη μαστεκτομή. To Άσυλο Ανιάτων αποτελεί το ιδανικό φόντο, καθώς πρόκειται για έναν χώρο αφιερωμένο στην περίθαλψη ασθενών με χρόνια νοσήματα.
Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Εβελίνα Αραπίδη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά, Σεμέλη Παπαοικονόμου, Άννα Ανουσάκη
Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμΕΑ.

 

–ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ, Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής , Τηλ.: 2108673655

 

–ΑΛΙΚΗ, Αμερικής 4,Κέντρο, Τηλ.: 2103210021

Μπαμπάδες με ρούμι Των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα
Πρωταγωνιστές η Βίκη Σταυροπούλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Κώστας Κόκλας, η Μαρία Λεκάκη, η Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.
Πρόκειται για μία αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

 

–ΑΛΚΜΗΝΗ, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, τηλ. 210 3428650

Ακάλυπτη στον ακάλυπτο
Μονόλογος της Ρούλας Καρακατσάνη
Σκηνοθ. Μ. Ιωνάς
Ερμηνεύει η Αλ. Καρακατσάνη.

Οι 12 ένορκοι
Δράμα του Ρέτιναλντ Ρόουζ
Σκηνοθ. Κ. Νικολαΐδη
Παίζουν: Τ. Γιαννόπουλος, Μ. Ζαχαράκος, Δ. Δεγαΐτης, Ορ. Τρίκος, Αντ. Βαρθολίτης, Π. Ραντλ.

 

Θα σε δω στον Παράδεισο του Νιλ Σαιμον.
Το τελευταίο έργο του Νιλ Σαιμον ‘ Roses dilemma ‘ παρουσιάζεται – για πρωτη φορα στην Ελλάδα σε μετάφραση – απόδοση Ρένας Ρίγκα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου με τον τίτλο
‘ Θα σε δω στον παράδεισο ‘
Η Άννα Αδριανού αναλαμβάνει τον ρόλο της Ρόουζ, ο Γιώργης Κοντοπόδης τον ρόλο του Ουαλς, ενώ στους δύο άλλους ρόλους του έργου συναντάμε δύο νέους ηθοποιούς, τη Δανάη Καλοπητα ( Αρλεν ) και τον Νίκο Καραγιαννίδη ( Τζων )
Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο, να μένει προσκολλημένος σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του… να μιλάει μαζί του… να τον συμβουλεύεται… να κάνει έρωτα μαζί του… και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρού.

 

Καπετάν Μιχάλης (Ελευθερία ή Θάνατος)
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη
Σκηνοθ. Μ. Ιωνάς
Παίζουν: Τ. Γιαννόπουλος, Δ. Κανέλλος, Π. Λιανός, Ορ. Τρόκας, Ελ. Φίλιππα.
Διασκευή: Κ. Νικολαΐδης – Μ. Ιωνάς

Σόλνες, ο πρωτομάστορας
Δράμα του Χένρικ Ίψεν
Διας. – Σκηνοθ: Αν. Αβδελιώτη
Παίζουν: Αν. Αβδελιώτης, Π. Αλμπάνης, Αν. Ζάκας, Γ. Ζώης,

Ψυχών λύτρωσης
Κοινωνικό των Δ. Μπόσιου, Ν. Κρίκα, Κ. Αναστασίου
Σκηνοθ: Ν. Κρίκας
Παίζουν: Π. Λιανός, Ελ. Φίλιππα, Φ. Παπανικολάου, Δ. Μπάσιου

 

—ALTERA PARS, Μ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, Τηλ.: 2103410011

2ος Χρόνος ΝOΡΑ Το σπίτι της κούκλας του H. Ibsen
Μετάφραση – σκηνοθεσία:  Πέτρος Νάκος
Από 18 Δεκεμβρίου
Παραμονή Χριστουγέννων στο ευτυχισμένο σπίτι του Τόρβαλντ και της Νόρας Χέλμερ, που διανύουν την πιο ανέμελη περίοδο της ζωής τους. δώρα για τα παιδιά, ετοιμασίες για το γιορτινό δείπνο. Χαρά, ασφάλεια και θαλπωρή. Δεν θα αργήσουν όμως να εμφανιστούν οι πρώτες ρωγμές στην επιφάνεια της ευτυχίας τους, καθώς ο εκβιασμός, τα ψέματα και τα ερωτικά τρίγωνα αποσαθρώνουν τα θεμέλια του σπιτικού τους, οδηγώντας σε συμπεράσματα σοκαριστικά για κάθε σχέση και εποχή.
Παίζουν οι: Αγγελική Κοντού, Πέτρος Νάκος, Άντα Κουγιά, Δημήτρης Δρακόπουλος, Σάκης Σιούτης, Δημήτρης Αγοράς, Σοφία Παναγιωτάκη

 

–ΑΛΦΑ- ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ Πατησίων 37, Πολυτεχνείο,Εξάρχεια, Τηλ.: 2105238742
Θέλω να σου κρατάω το χέρι (I want to hold your hand)
του Τάσου Ιορδανίδη


Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου ως «παράνομοι» εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους.
To σκηνικό ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Και οι δυο τους. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας ή-αν προτιμάτε-ένας άντρας και μια γυναίκα, σ´ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer.
«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα
Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια ΜατίκαΑΝΕΣΙΣ  Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηπο, τηλ. 2107718943
Μάρτυρας κατηγορίας
Δράμα της Αγκάθα Κρίστι
Σκηνοθ. Ν. Χανιωτάκη
Παίζουν: Μ. Βαμβακά, Χ. Γρηγορόπουλος, Ευγ. Δημητροπούλου, Γ. Δρακόπουλος, Θ. Κατσαφάδος, Θ. Κουρλαμπάς, Ν. Παληκαράκη, Ν. Πολυδερόπουλος,

Ένα βραβευμένο δικαστικό θρίλερ, μια μυστηριώδης γυναίκα που κρατά το κλειδί της σκανδαλώδους δολοφονίας μιας πλούσιας χήρας για την οποία κατηγορείται – άδικα σύμφωνα με έναν δαιμόνιο ποινικολόγο- ο σύζυγός της.

 

ΜΙΚΡΟ ΑΝΕΣΙΣ
Μικρά συζυγικά εγκλήματα
Κοινωνικό του Ερίκ Εμανοέλ Σμπ
Σκηνοθ. Σ. Τσαφούλιας
Πιάζουν: Άρης Λεμπεσόπουλος, Ναταλία Τσαλίκη.

 

 

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΝ Παράσχου 87, Γκύζη τηλ. 6983483820

Π.Ο.Π.- Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
Κοινωνικό του Θανάση Κριτζάκη
Σκηνοθ. Θ. Κριτζάκης
Παίζουν: Κ. Δαλαμάγκας, Π. Ελευθεριάδου, Δ. Καστανιάς, Ερ. Κυριακού, Αλκ. Πολυχρόνη, Δ. Χατζημιχαηλήδης.

 

 

–ΑΠΟΘΗΚΗ, Σαρρή 40,Ψυρρή, Τηλ.: 2103253153

Αράφ Του Γιάννη Τσίρου
Σκηνοθεσία: Γιώργου Παλούμπη.
Σ΄ ένα νησί, ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Στην ίδια γη. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της.
Μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με
ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.
Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου

 

Μαντάμ Μποβαρί
Δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Γκιστόβ Φλομπέρ
Σκηνοθ. Λ. Μελεμέ
Παίζουν: Π. Τρικαλιώτη, Κ. Βασαρδάνης, Αν. Νάτσιος, Π. Θωμόπουλος, Γ. Εγγλέζος.

 

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Ευπατριδών 4, Κεραμεικός, τηλ. 2114057249
Η μικρή λέξη αγάπη
Δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ
Σκηνοθ. Ν. Δαλκυριάδου
Παίζουν: Αγγ. Ξένου, Β. Κούλη,

Η Μάντια, που έμαθε τι θα πει βία από το χέρι του πατέρα της, το σκάει αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, χωρίς να γνωρίζει ότι την περιμένει ένας νέος κύκλος βίας

 

ΑΡΓΩ Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο. τηλ. 2105201684
Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Κοινωνικό του Τζεφ Μπάρον
Σκηνοθ – μουσική: Κ, Γάκης
Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Απόστολος Τότσικας.

 

ARK Δροσοπούλου 197, Κυψέλη, τηλ. 2102113269
Η άνοδος του Αρτούρο
Ούι
Δράμα του Μπέρτολτ Μπρεκτ
Σκηνοθ. Άρης Μπινιάρης
Παίζουν: Γ. Χρυσοστόμου, Γ. Αναστασάκης, Μ. Βαλόσογλου, Κ. Κορωναίος, Δ. Μολτέζε, Ερ. Μηλιάρης, Μ. Παρασύρη, Φ. Συμεωνίδης.

 

 

—ARROYO NUEVO, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, Τηλ.: 2103469575
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ του William Shakespeare

Μετά από την περσινή επιτυχημένη παρουσίαση του Βασιλιά Ληρ  ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας επιστρέφει με το αριστούργημα του William Shakespeare.

Ο Βασιλιάς Ληρ είναι ένα έργο κοινωνικοπολιτικό και παράλληλα βαθιά ανθρώπινο. Παρακολουθεί τη διαίρεση και μεταβίβαση της εξουσίας από μια γενιά σε μια νεότερη και την κάθοδο ενός κράτους σε πολιτικό χάος, ενώ ταυτόχρονα καταδύεται στο κενό αγάπης, που είναι η μήτρα κάθε εξουσίας. Φιλαυτία, αυταρχισμός και αχαριστία, κατακλύζουν τον άνθρωπο που, εξέρχεται βίαια από έναν μικρόκοσμο γεμάτο αυταπάτες, για να ανακαλύψει, με τρόπο οδυνηρό, την τραγική του ουσία.

Ο Βασιλιάς Ληρ (1605) κατατάσσεται στις ιστορικές τραγωδίες του William Shakespeare και αποτελεί, μαζί με τον Μάκμπεθ, τα δημοφιλέστερα έργα που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα, στις πολυτάραχες ιστορίες βασιλέων του πρώιμου Μεσαίωνα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ληρ, βασιλιάς της Βρετάνης, σε προχωρημένη ηλικία αποφασίζει να διαιρέσει και να παραχωρήσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, ζητώντας ως αντάλλαγμα να δηλώσουν δημόσια το μέγεθος της αγάπης τους για αυτόν. Ενθουσιασμένος από τις υπερβολικές κολακείες των δύο μεγαλύτερων θυγατέρων τους, αλλά οργισμένος από την αδράνεια της αγαπημένης του τρίτης, διαιρεί το βασίλειο του στα δυο, αποκληρώνοντας και εξορίζοντας τη μικρότερη θυγατέρα του και εκδιώκοντας τον πιστό του φίλο που την υποστηρίζει. Χωρίς βασιλική εξουσία, εξακολουθώντας όμως να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό, συναντά τις ευνοημένες κόρες του και βιώνει την αχαριστία και την αλαζονεία τους. Διωγμένος και απογυμνωμένος από όλες του τις αυταπάτες καταλήγει να περιπλανάται στην ερημιά, σε μια άγρια νύχτα μέσα σε μια φοβερή καταιγίδα, παλεύοντας με τους δαίμονες του…–ΑΥΛΗΤΗΣ ART, Χριστοκοπίδου 17 & Αυλητών,Ψυρρή, Τηλ.: 2106400987

 

—  Βαφείο – Λάκης Καραλή, Αγίου Όρους 16, Αθήνα, τηλ 21 0342 5637

Οι Υπάκουοι ή Reunion

Κοινωνικό της Άννας Ετιαρίδου
Σκηνοθ: Κώστας Δελακούρας
Παίζουν: (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Δελακούρας,  Άννα Ετιαρίδου, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Γιάννα Παπανικολάου

 Να γίνω το τραγούδι σου  του Χρήστου Άνθη
Σκηνοθεσία  Χ. Άνθης
Η Τζωρτζίνα και η Στέλλα, δυο γυναίκες με οικογένεια και υποχρεώσεις, αγγίζουν ξανά η μία την άλλη μετά από είκοσι χρόνια. Ένα μπαλκόνι με θέα τη νυχτερινή Αθήνα θα κάνει το παρελθόν των δύο γυναικών να παρουσιαστεί ξανά μπροστά τους, πρόθυμο να επαναληφθεί. Ηλεκτρισμένες, αποφασίζουν να ξαναζήσουν τα συναρπαστικά νιάτα τους. Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο. Στο πολύχρωμο γαϊτανάκι των εποχών, οι χαρούμενες μνήμες θα εισβάλλουν για τα καλά στην “στρωμένη” καθημερινότητά τους. Αισθήσεις και αισθήματα εδώ και χρόνια θαμμένα, θα ξαναφυτρώσουν. Πόσο κοστίζει αυτό το όνειρο; Τι αντέχουν να θυσιάσουν οι δύο γυναίκες; Και πως θα αντιδράσουν στους ξαφνικούς κραδασμούς της ζωής;
Παίζουν: Μ. Γεωργιάδη, Εβελίνα. Σιγάλα.

 

–ΒΕΑΚΗ, Στουρνάρη 32, Εξάρχεια, τηλ. 210 5223522
Αινιγματικές παραλλαγές
Δράμα του Έρικ Εμανουέλ Σμιτ
Σκηνοθ. Σ. Τσαφούλιας – Π. Δαδακαρίδης
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Π. Δαδακαρίδης.
Ο διχασμός, η απομόνωση και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης ενός νομπελίστα συγγραφέα κι ενός δημοσιογράφου.

 

 

– Βέμπο Καρόλου 18, Αθήνα, τηλ. 21 0522 9519

Άντρες με τα όλα τους των Stephen Sinclair και Anthony McCarten 2ος Χρόνος
Σκηνοθεσία και απόδοση - διασκευή κειμένου Θέμις Μαρσέλλου

Στην Νέα Ζηλανδία το 1987 οι συγγραφείς Stephen Sinclair και Anthony McCarten παρουσιάσανε την κωμωδία με τον τίτλο “Ladies Night”. Από τότε ανέβηκε σε πολλά θέατρα σε όλο τον κόσμο.
Σε μια Αθήνα του σήμερα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι. Στην απελπισία τους και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτήζ, για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό, τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους. Μόνο που κανείς απ’ αυτούς δεν ξέρει να χορεύει και κυρίως να γδύνεται!! Άντρες με τα όλα τους. Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ανατροπές, ανθρώπινες ιστορίες, αγάπη, χορό, μουσική και στριπτήζ.
Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης,Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας, Ντάνιελ Νούρκα.
Γυναίκες: Παρθένα Χοροζίδου, Βάσω Γουλιελμάκη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Άννα Μαρία Κόρνια και η Βίκυ Κάβου

 

Βικτώρια, Μαγνησίας 5 &, Ἀριστοτέλους 132, τηλ.21 0882 0008

Ο Φονιάς του Μήτσου Ευθυμιάδη Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος

Η Παράσταση που βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Τζώνη Θεοδωρίδη από τα 12α Θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης 2023 συνεχίζεται για 3η θεατρική περίοδο στο Θέατρο Βικτώρια

Δεκαετία του ’70. Μια βροχερή μέρα μέσα σε ένα μικροαστικό σπίτι τέσσερα πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με το ένοχο παρελθόν τους. Ο Σάββας, ο Ταρζάν, η Μαρία και ο Γιάννης, θύτες και θύματα των προσωπικών τους τραγωδιών αγωνίζονται να υπάρξουν μέσα σε μια ηθικά διεφθαρμένη κοινωνία.

Η αλήθεια του καθένα ξεχωριστά ορθώνεται σαν φάντασμα να τον κατασπαράξει. Θα έρθει η κάθαρση τελικά;

Παίζουν: Τζώνη Θεοδωρίδης, Γιώργος Χριστοδούλου, Αντώνης Αλεξίου, Λουκία Παπαδάκη

 

—  Βios Πειραιώς 84 ,Γκάζι, τηλ. 2103425335
Να σου πω μια ιστορία του Χόρχε Μπουκάι
Διασκ.-σκηνοθ.: Δ. Πλειώνης

Ο Ντέμιαν επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Η προσωπική του αναζήτηση τον οδηγεί στον Χόρχε –έναν εκκεντρικό θεραπευτή– ο οποίος τον ωθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του, δίνοντας του απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Σε κάθε συνάντησή τους, του αφηγείται μια ιστορία, την οποία είτε αντλεί από την λαϊκή προφορική παράδοση και μυθολογία, είτε την επινοεί με τη φαντασία του. Δραματοποιημένο το εμβληματικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι, με φρέσκια και κωμική ματιά, σε μια παράσταση που αποσκοπεί να κάνει το κοινό συνένοχο. Οι θεατές εμπλέκονται ενεργά στο έργο. Το δίπολο θεραπευτή–θεραπευόμενου αντιστρέφεται και οι ρόλοι ανατρέπονται.
Από την ομάδα Τόπι.

 

-Βρετάνια Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103221579

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ του Τομ Σούλμαν
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: “Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!”. Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει.
Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο.
Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.

 

 

–ΓΚΛΟΡΙΑ, Ιπποκράτους 7,Κέντρο, Τηλ.: 2103600832
“Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού”, του Ντάριο Φο
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Είναι η εποχή μας και τα όσα παράλογα συνεχίζουμε να ζούμε; Είναι η «τυφλή» Δικαιοσύνη που έχει καταντήσει υπηρέτης ενός συστήματος διαφθοράς; Είναι οι αναρχικοί που δε σταματούν να “πέφτουν” διαρκώς από τα παράθυρα;
Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, η θεότρελη θεατρική ομάδα του “Τυχαίου Θάνατου ενός Αναρχικού” με αρχηγό τον Γιάννη Κακλέα συνεχίζει για τρίτη σεζόν ακάθεκτη στο Θέατρο Γκλόρια με ενέργεια δαιμονική.
Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Γιώργος Τζαβάρας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Γιαννούλης, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος

 

ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Marika’s dream
Μουσικοθατρική παράσταση της Φένιας Παπαδήμα
Ερμηνεύει η Φένια Παπαδήμα
Η παράσταση συνδέει τη ζωή της Μαρίκας Παπαγκίκα, της σπουδαιότερης λληνικής φωνής στην Αμερική του 20ού αιώνα, μ τη ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ, σε μια μείξη μπλουζ και ρεμπέτικου.

 

— Θέατρο Δημήτρης Χορν Αμερικής 10, Αθήνα, τηλ. 21 0361 2500
Φιλουμένα Μαρτουράνο Του Εντουάρτο Ντε Φιλίππο
Σκηνοθεσία Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος


Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στη Φιλουμένα Μαρτουράνο, τη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού, που συμπυκνώνει στις σελίδες του μια ολόκληρη εποχή και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου που συνεχίζει να συγκινεί ακόμη και σήμερα, 77 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του στη Νάπολη (1946).
Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει μια γυναίκα- σύμβολο, τη Φιλουμένα, σε ένα ρόλο – ορόσημο που έχουν ερμηνεύσει κορυφαίες ηθοποιοί (όπως η Σοφία Λόρεν) ανά τον κόσμο.
Ζευγάρι της στη σκηνή ο Μελέτης Ηλίας, ιδανικός στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο.
Η Φιλουμένα Μαρτουράνο ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου ΝτομένικοΣοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Ένα απρόσμενο μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει τα δεδομένα.
Ένα έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.
Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Μελέτης Ηλίας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νεφέλη Μαϊστράλη,
Ιωάννα Τζίκα, Βασίλης Ντάρμας, Βασίλης Μηλιώνης, Βαγγέλης Δαούσης

 

 

—  Μικρό Δημήτρης Χορν Αμερικής 10, Αθήνα, τηλ. 21 0361 2500
Σωτηρία με λένε Της Σοφίας Αδαμίδου
Διασκευή – Σκηνοθεσία Γιώργος Παπαγεωργίου


Το κοινό αγκάλιασε το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε». Ο Τύπος το εκθείασε. Έτσι η παράσταση-αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, συνεχίζει για 2ο χρόνο στο θέατρο Μικρό Χορν με ζωντανή μουσική επί σκηνής σε σκηνοθεσία, διασκευή & δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου.
Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.
Με την Κάτια Γκουλιώνη, στο ρόλο της νοσοκόμας η Ιωάννα Μονέδα

 

— Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων ,Κυψέλη,
Επόμενη Στάση: Κυψέλη!
Performance της ομάδας Ανεμόμυλοι

Η Δημοτική Αγοράς Κυψέλης μάς καλεί σε μια θεατρική περιπατητική διαδρομή που μας ταξιδεύει στο χρόνο με δύο ξεναγούς, αντλώντας από μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα, τραγούδια και αστικούς μύθους, που χαρακτήρισαν την πορεία της πολυπολιτισμικής Κυψέλης, σε έρευνα και δραματουργία του Χρήστου Χριστόπουλου. Η Κυψέλη είναι μία περιοχή, πολύχρωμη, πολυπληθής, πολυπολιτισμική. Συνδυάζει αρμονικά την κλασική Αθήνα με τις πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ η ιστορία της απλώνεται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια πόλη, μια γειτονιά, που κοιτάζει νοσταλγικά προς το παρελθόν αλλά κλείνει το μάτι στο μέλλον αναζητώντας τη σύγχρονη ταυτότητά της. Με ποια γεγονότα συνδέεται; Ποιοι έζησαν ή πέρασαν από εδώ; Ποιος ήταν επιτέλους ο Φωκίων Νέγρης; Υπήρξε πράγματι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει η παράσταση.

 

–Θέατρο Διάνα Ιπποκράτους 7, τηλ. 21 0362 6596
To πάρτυ της ζωής μου – 2ος χρόνος Κείμενο: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς


Μ
ία συναρπαστική ιστορία μνήμης και αμνησίας, ένας Ύμνος στη ζωή, σε κείμενο Ελένης Ράντου, μια θεατρική εμπειρία, ένας υποκριτικός άθλος, μια σπουδαία συνεργασία και μια πρωτοφανής επιτυχία, έρχεται για 2η σεζόν.
Αυτό το Πάρτυ συναισθημάτων και αισθήσεων που ύμνησαν κοινό και κριτικοί, θα μας συντροφεύσει και φέτος για όλους όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και για όσους θέλουν να το ξαναζήσουν….

 

— ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ελληνικός Κόσμος Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 2122540300
Τα φώτα της πόλης
Μιούζικαλ των Σταύρου Σταύρου – Θοδωρή Οικονόμου
Σκηνοθ.-χορογ. Αμ. Μπένετ
Παίζουν: Αλ. Αλεξανδράκη, Στ. Αντύπα, Φ. Άνθης, Θ. Βράκας, Κ. Γεβετζή, Σ. Γιαννάτου, Θ. Δήμου, Ν. Ιατρού, Αν. Καλαϊτζίδου, Γ. Κοψιδάς, Εντ. Λάμε, Ιωαν. Μπιτούνη, Φ. Μπούρας, Μ. Ρουχάτζε, Ιζ Σεϊλανί, Φ. Στρατηγός.
Η κορυφαια ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν γίνεται ένα μεγάλο μουσικό θέαμα για όλη την οικογένεια/

 

 

 

Το δημοφιλές αριστούργημα του Βίκτορος Ουγκό
«ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ»Διασκευή – Σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που παραδοσιακά πλέον ανεβάζει τις μεγαλύτερες και θεαματικότερες παραγωγές για μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές, θα παρουσιάσει φέτος το εμβληματικό έργο του Βίκτορος Ουγκό «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ».
Υπάρχουν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που ο χρόνος δεν μπορεί να φθείρει, ούτε να αλλοιώσει την αξία τους και τα οποία αποτελούν πρότυπο ζωής για τον άνθρωπο. Ένα τέτοιο έργο είναι «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ». Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Όπως γράφει στις σελίδες του «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μην αναζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής». Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλές εκδόσεις σε διασκευές, ειδικά επιμελημένες για παιδιά και εφήβους. Το έργο έχει μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες, καθώς επίσης έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και έχει δει το φως θεατρικών σκηνών σε όλον τον κόσμο, με αποκορύφωμα την παράσταση του Λονδίνου που παρουσιάζεται τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Γιάννης Αγιάννης, ο Ιβάν Σβιτάιλο
Ιαβέρης, ο Μιχάλης Μαρκάτης
Πρωταγωνιστούν: Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Βασιλική Ανδρίτσου και ο Τάσος Χαλκιάς
Μαζί τους, οι ηθοποιοί: Ελίνα Γιαννάκη, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Στεφανία Δράκου, Νικόλας Καλιδώνης, Στέφανος Καλτσής, Δημήτρης Μπαμπιανιώτης, Ρίνο Τζάνι, Τζούλι Τσόλκα, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Γιάννης Φιλίππου

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ του Γρηγορίου Ξενόπουλου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Το έργο διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο και αποτελεί τη θεατρική διασκευή ενός μικρού θεατρικού διηγήματος με τον ομώνυμο τίτλο. Στην άλλοτε αρχοντική οικογένεια των Βαλέρηδων, μόνο η γριά Βαλέραινα γνωρίζει τη συνταγή που γιατρεύει μια αρρώστια των ματιών. Έχει ορκιστεί ότι θα την κρατήσει μυστική και θα παρέχει το φάρμακο αφιλοκερδώς σε όποιον το έχει ανάγκη. Μόνο από Βαλέραινα σε Βαλέραινα μπορεί να κληρονομηθεί το γιατρικό, η παράδοση του οποίου κρατάει πάνω από διακόσια πενήντα χρόνια και για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να δοθεί πριν πεθάνει η Βαλέραινα.
Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει χαρακτηρίσει «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» ως «το καλύτερο έργο της ζωής του». Σπουδαίες ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, όπως η Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη και η Άννα Συνοδινού έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και το έργο έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.
Παίζουν: Νένα Μεντή: Κοντέσσα Βαλέραινα
Νίκος Νίκας: Μανώλης Κόντε Βαλέρης, γιος Κοντέσσας Βαλέραινας
Βασιλική Τρουφάκου: Τασία, γυναίκα Μανώλη Κόντε Βαλέρη
Δημήτρης Αριανούτσος: Παυλάκης, γιός τους
Δημήτρης Καπετανάκος: Τζώρτζης Πάπουζας, Έμπορος
Μαρία Κανελλοπούλου: Όρσολα, Οικονόμος
Μαριάννα Τουντασάκη: Μια μυστηριώδης γυναίκα

 

— Θέατρο ELIART Λ. Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ. 2103477677

Αθώος ή ένοχος του Τζέφρεϊ Άρτσερ
Σκηνοθ.: Γ. Φρατζεσκάκης

Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της και ο καλύτερος του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός, η Τζένιφερ Μίτσελ, ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Ωστόσο, τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι μία Πρόεδρος Δικαστηρίου, μία φαρμακοποιός, ένας δημόσιος κατήγορος, ένας Καθηγητής τοξικολογίας, ένας φύλακας και φυσικά οι θεατές, οι οποίοι καλούνται να γίνουν ένορκοι και να βγάλουν την τελική ετυμηγορία. “Αθώος ή ένοχος” τελικά ο Δρ. Σέργουντ;
Παίζουν: Ν. Ιωαννίδου, Αντ. Ραμπαούνης, Γ. Φρατζεσκάκης, Αν. Παπαθανασίου.

 

 

 

— Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, τηλ. 2105138067

Τάο” του Γιώργου Καφετζόπουλου
σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη
Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Καφετζόπουλος.
Η Ελένη Σκότη θα σκηνοθετήσει τις δύο νέες παραγωγές της σεζόν, με έργα που θα δούμε για πρώτη φορά στη σκηνή. Το πρώτο, που έχει τίτλο “Στέλιος Κασόνγκο”, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνικολάου μετά από έρευνα όλης της ομάδας στα προβλήματα της μαύρης κοινότητας στην Αθήνα.
Η δεύτερη νέα παραγωγή του Επί Κολωνώ είναι το έργο “Αντίο κύριε Χάφμαν” του Ζαν-Φιλίπ Νταγκέρ (από τον Ιανουάριο 2024) και μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1941 όπου εκτυλίσσεται η ιστορία του, εβραϊκής καταγωγής, κοσμηματοπώλη Ζόζεφ Χάφμαν. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

 

— “Εργαστήρι Μαιρηβή” Κουκλοθέατρο Δεληγιώργη 33, Ψηρρή, τηλ. 2105222181

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

 

— Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» Κλεισθένους 3, 6ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά, τηλ. 6938719138
Μετά την Τρικυμία  Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Λάμπρος Γιώτης

Μια παράσταση που συνδέει το Θέατρο Playback με την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ
Πόση δύναμη χρειαζόμαστε για να λύσουμε τα δεσμά μας; Τη δύναμη μιας Τρικυμίας; Ο Σαίξπηρ στο ομώνυμο έργο του, κατασκευάζει μια περιπέτεια για να μας οδηγήσει από την ένα χώρο αδικίας, στην απόδοση δικαίου και τη συγχώρεση. Στο ύστατο αυτό έργο του, γραμμένο το 1611, όλοι επιθυμούν την ελευθερία τους, όλοι περνούν από τους ρόλους θύτη και θύματος, μαγεύουν και μαγεύονται και ο ίδιος ο συγγραφέας απαρνιέται τη μαγεία του θεάτρου μέσα από την ίδια τη θεατρική πράξη και ολοκληρώνει τη σχέση του με τη θεατρική γραφή. Μοιάζει με καλοστημένη πλάνη του μεγάλου δραματουργού για να μας καταστήσει δεσμώτες του θεάτρου μέσα από την απάρνησή του προς αυτό. Ο ίδιος μας κλείνει το μάτι χαρακτηρίζοντας «κωμωδία» αυτό το σκοτεινό υπαρξιακό παραμύθι, που αντέχει μέσα στους αιώνες σε τόσες διαφορετικές αναγνώσεις.
Παίζουν: Ειρήνη Αρβανίτη, Στέλιος Γιαννακός, Κατερίνα Γουέμπστερ, Μαργαρίτα Καστρινού, Γιάννης Τσανίρας

 

—  HGW std. Μαυρομιχάλη 138 & Κομνηνών, Εξάρχεια ,τηλ. 2111194905

— Θεατρική Λύση Παραμυθίας 28-30, Κεραμικός, τηλ. 2114013923

—  Θέατρο ΕΝ-Α Σουρή και, Δημητρίου Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός, τηλ. 697 477 4006
Ο Κύκλος που δεν κλείνει Μονόλογος του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου
Σκηνοθεσία Ελ. Αμίτση

Ένα πολιτικό κείμενο-θρίλερ, με πενήντα χρόνια σπασμένα όνειρα, ενός ολόκληρου λαού που αργοπεθαίνει. Πάνε πάρα πολλά χρόνια πια μετά την Μεταπολίτευση. Όλοι τότε μιλούσαν για έναν καινούργιο κύκλο: Ένας κύκλος όμως που δεν κλείνει κι ας άλεσε κιόλας δυο γενιές στο πέρασμά του. Κι ενώ μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις με τη σέσουλα, τελικά δεν άφησε να ξεκινήσει τίποτε σωστά. Και τίποτε καινούργιο δεν υπήρχε, στη σημαδεμένη τράπουλα,πέρ’ από λαμπερά, μασκαρεμένα ψέματα. Και το χειρότερο: αλήθειες σαν ψέματα, ψέματα σαν αλήθειες. Μία γυναίκα, στη δίνη αυτών των γεγονότων, αφηγείται τη δική της ζωή, που καθρεφτίζει την ιστορική πορεία της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση.
Παίζει η Ελπίδα Αμίτση.

 

 

–Ζίνα Λεωφ. Αλεξάνδρας 74 ,Εξάρχεια Tηλ: 2106424414

Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλερ
Σκηνοθ.-Φωτ.: Γ. Νανούρης


Γραμμένο το 1949, το έργο αυτό θεωρείται το κορυφαίο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος είναι ένας πλανόδιος πωλητής, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ο Γουίλι αισθάνεται εγκλωβισμένος στις επιταγές του ᾱπατηλού αμερικανικού ονείρου, το οποίο υπόσχεται την επιτυχία. Το κυνήγι της επιβίωσης είναι για αυτόν δυσβάσταχτο, καθώς τον αναγκάζει να ζει και να προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τα πρότυπα τα οποία του επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία της εποχής του. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί σταδιακά και με έναν παραληρηματικό τρόπο προς την πλήρη διάλυση ολόκληρης της ζωής του.
Παίζουν: Β. Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Κ. Γώγουλος, Ρ. Ρώτας, Δ. Γεροδήμος, Κ. Μάντζιου, Γ. Βαρβαρέσος, Θ. Τανής. Σκην.: Γ. Γαβαλάς. Κοστ.: Ντ. Βαχλιώτη.

 

ΗΒΗ Σαρρή 27, Ψυρρή, τηλ. 2103213112
Η μαριχουάνα της μαμάς είνα η καλύτερη
Κωμωδία των Ντάριο Φο – Φράνκο Ρόμε – Τζάκονο Θο
Σκηνοθ. Σ. Καρύδη
Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Τ. Παπαματθαίου, Γ. Νούσης, Χ. Χιώτης, Τ. Ροδοβίτης, Δ.Αδμαντίδης, Ι. Λέκκα.

Ο Λουίτζι χρήστης μαριχουάνας που έλειπε χρόνια από το σπίτι του λόγοενός καυγά με τη μητέρα του, επιστρέφει μια μέρα και διαπιστώνει ότι εκείνη και ο παππούς του κάνουν χρήση….

 

— Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, (Ύψος Χαμοστέρνας)Ταύρος, τηλ. 2103418550

Ο επισκέπτης του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ
Σκηνοθοθεσία Σ. Τσαφούλιας

Τολμηρή αλληγορία για την πίστη, όπου ο συγγραφέας «σκηνοθετεί» μια συνάντηση του διάσημου αθεϊστή, Σίγκμουντ Φρόιντ, με τον Θεό, με φόντο την εισβολή των Ναζί στην Αυστρία.
Παίουν: Μ. Βακούσης, Μ. Παπαλάμπρου, Φ. Θωμαΐδης, Δ. Παπαδάτος. Σκην.-κοστ.: Π. Μαχαίρα. Μουσ.: Θ. Οικονόμου. Φωτ.: Σ. Τσαφούλιας, Έλ. Πετροπούλου.

 

— Θέατρο Ιλίσια Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 21 0721 0045

Da του Hugh Leonard
Σκηνοθεσία – Aπόδοση: Πέτρος Ζούλιας

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του.
Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, που η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα.
Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Σουξές, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Λάμπρος Κωνσταντέας και Βασίλης Παπαδημητρίου. Στο ρόλο της μητέρας, η Ταμίλλα Κουλίεβα.

 

 

Ιλίσια Βοανακης Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 2107223010

Μακριά από Παιδιά του Γιωργή Τσουρή
Ένα οικογενειακό δράμα μυστηρίου
Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης.

Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου.
Παίζουν: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου
Στο ρόλο της Αλίκης η Χριστίνα Τσάφου

  

— CORONET Φρύνης 11, Παγκράτι, τηλ. 21 0701 2123

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σταύρου


«Μια γυναίκα, νύχτα, έξω από το κουβούκλιο του φρουρού στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Πλατεία του Συντάγματος…»
Μια γνώριμη Ελληνίδα μάνα που με την αυθεντικότητα της μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γέλιου και βαθιάς συγκίνησης…
Το συγκλονιστικό κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη ζωντανεύει και πάλι στην σκηνή, με την Μαριάννα Τουμασάτου και την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Σταύρου.
Παίζει η Μαριάννα Τουμασάτου

 

–Κιβωτός Πειραιώς 115, τηλ. 2103427426

Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ, του Ντμίτρι Ντανίλοφ
Σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή
Ο Νικολάι, κάτοικος του Παντόλσκ, μιας άχρωμης πόλης στην περιφέρεια της Μόσχας, συλλαμβάνεται χωρίς να ξέρει γιατί και μεταφέρεται σε ένα αστυνομικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς του τμήματος, οι οποίοι τον υποβάλουν σε μια εκκεντρική ανάκριση, που περιλαμβάνει από ασκήσεις παρατηρητικότητας και κιναισθησίας μέχρι ερωτήσεις που αφορούν την ιστορία της πόλης του, την αβάν-γκαρντ τέχνη και τις ερωτικές του σχέσεις. Μια ψυχολογική ανάκριση που μέχρι την απρόσμενη εξέλιξή της στο φινάλε του έργου, δοκιμάζει τα όρια της λογικής του.

 

ΚΑΜΙΡΟΣ Ιθάκης 32, Κυψέλη, τηλ. 2117251384
Θα έχει τα μάτια σου
Σκηνική σύνθεση – Σκηνοθ. Ηλίας Κουνέλος
Παίζουν: Ν. Κατσούρα, Η. Κουνέλος.
Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.

 

ΚΑΠΠΑ Κυψέλης 2, Κυψέλη, 2107707227
Sexy laundry
Κωμωδία της Μσέλ Ριμλ.
Σκηνοθ. Σπύρος Παπαδόπουλος
Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Ρένια Λουιζίδου
Ένα ζευγάρι προσπαθεί να σώσει τη σχέση του ύστερα από 25 χρόνια γάμου , αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσει ζωντανή.

 

ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ Αγίου Μελετίου 61Α Κυψέλη, τηλ. 2108640414
Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου
Δράμα Διασκευή – Σκηνοθ. Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππας
Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Κοραλία Καράντη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Π. Σταθακόπουλος, Γ. Γεροντιδάκης.

 

 

 

–Λαμπέτη Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, τηλ. 2106457086

Σεσουάρ για δολοφόνους των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς
συνεχίζεται για 16η χρονιά στην Ελλάδα!
Σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη
Διασκευή Θοδωρής Πετρόπουλος.
Συνεχίζεται για 16η χρονιά στην Ελλάδα!


Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) Ιωάννης Απέργης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Άνδρη Θεοδότου, Δημήτρης Μακαλιάς,
Αρετή Πασχάλη, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου

 

— Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 2107282333
Ο αδερφός μου ο Αμαντέους
Δράμα του Μηνά Βιντιάδη
Σκηνοθ. Β. Πεφάνη
Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Φ. Μπέικο.
Στο πιάνο ο Δημήτρης Μαλλούκος.
Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Β. Α. Μότσαρτ, Νάνερλ, δίνει την αφορμή για μια συζήτηση γύρω από τη θέση της γυναίκας τότ και τώρα.

 

ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΊΟ  Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, τηλ. 2105234382
Φοβάμαι ταυρομάχε
Δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Πέδρο Λεμεμπέλ
Διασκ. – Σκηνοθ. Άννα Βαγενά
Παίζουν: Νίκος Αρβανίτης, Σταμάτης Μακνής, Βασιλική Βλάχου, Αλεξία Μουστάκα και ο Ανδρέας Κωνστανιινίδης.
Διαδραματίζεται στη Χιλή του Πινοτσέτ και αφηγείται τη γνωριμία νός μσήλικα ομοφυλόφιλου και ενός νεαρού φοιτητή, μέλους του αντιδικττορικού αγώνα.

 

Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
Εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη
Ερμηνεύει η Γιασεμί Κηλαηδόνη.
Από το 2024

 

 

— Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, τηλ. 2109212900
Τα κλειδιά – για μια δυνατή ζωή
Κείμενο: Νάνσυ Ντέιβις
Σκηνοθεσία: Στέφανος Δρουσιώτης, Νάντια Κοντογεώργη

Ο καλύτερος τρόπος για να σε ακούσει ένα παιδί είναι να του πεις ένα παραμύθι. Πόσο μάλλον όταν αυτό έχει γραφτεί και μελετηθεί επιστημονικά, για να προσφέρει ψυχοθεραπευτικά οφέλη, συνοδεύεται από ζωντανή κλασική μουσική και και αποκτά θεατρική υπόσταση.
Η τέχνη και τα εργαλεία του θεάτρου έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετές μεθόδους ψυχοθεραπείας, αντιθέτως όμως τα κλινικά εργαλεία παιδοψυχολογίας δεν έχουν αξιοποιηθεί στο θέατρο. Στην πρωτότυπη αυτή παράσταση, που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Νάντια Κοντογεώργη συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς αλλά και στο «εσωτερικό παιδί» του καθενός από εμάς.
Η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από τις ιστορίες για παιδιά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Nancy Davis, Ph.D., Therapeutic Stories that Teach and Heal. Σύμφωνα με τις οδηγίες της συγγραφέως, οι ιστορίες αυτές απευθύνονται στο συναισθηματικό και διαισθητικό κομμάτι του εγκεφάλου, ή αλλιώς στο δεξί του μέρος, και λειτουργούν στο υποσυνείδητο, χωρίς επεξηγήσεις και κατευθύνσεις για την ερμηνεία τους. Οι ιστορίες δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, όπως ο γίγαντας που νικήθηκε, το λουλούδι που δεν άνθιζε, η μαριονέτα που θύμωνε και άλλα, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους. Έτσι η κάθε ιστορία λειτουργεί εντελώς διαφορετικά για τον κάθε θεατή και βαθιά προσωπικά. Επιπλέον, μέσω του θεάτρου, γονείς και παιδιά αποκτούν μια βεντάλια από διαφορετικές οπτικές για τις μικρές ή τις μεγάλες προκλήσεις της ζωής, που κάποιες φορές φαντάζουν αδιέξοδες.
Ενώ η αγαπημένη ηθοποιός υποδύεται όλους τους ρόλους των ιστοριών, παράλληλα, ο διακεκριμένος τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης ερμηνεύει κομμάτια κλασικής μουσικής, ζωντανά επί σκηνής, καθώς η θεραπευτική δύναμη της κλασικής μουσικής και η επίδρασή της στην νευροπλαστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου έχει ερευνηθεί εκτεταμένα, ενώ εδώ στοχεύει και στη μουσική εκπαίδευση και στην αισθητική συγκίνηση των θεατών.
Το θέατρο, η μουσική και η ψυχοθεραπεία συνδέονται αρμονικά στην παράσταση Τα Κλειδιά και γίνονται η εμπειρία για μια συνειδητή ζωή, όπου όλα είναι δυνατά!

— Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους και Θαρύπου, Ν. Κόσμος, τηλ. 2109212900

Σίρλεϊ του Ουίλι Ράσελ, 2ος χρόνος Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Η Σίρλεϊ Βάλενταϊν είναι μια γυναίκα της διπλανής πόρτας. Εγκλωβισμένη σε έναν γάμο συμβατικό, με έναν καταπιεστικό σύζυγο και μία κοινωνία που την περιορίζει. Μια γυναίκα που αποφασίζει όμως να κάνει το μεγάλο βήμα, να αφήσει τα πάντα πίσω της και να κυνηγήσει τα όνειρά της. Να ζήσει πραγματικά.
Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου

 

— Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, Ν. Κόσμος, τηλ. 6942097395.

—  Θέατρο Μπέλλος Κέκροπος 1, τηλ. 2103229889

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα
του Ματέι Βίζνιεκ
Σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου.
Το έργο γράφεται με αφορμή τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αφηγούμενο όμως μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει διαδραματιστεί μετά από έναν οποιονδήποτε πόλεμο του τότε, του τώρα ή του μετά. Ο Βίγκαν και η Γιάσμινσκα επαναπατρίζονται στο χωριό τους μετά τη λήξη του εμφυλίου αναζητώντας τη σορό του Βίμπκο, του χαμένου τους γιου που πολεμούσε. Η τοπική κοινωνία τους αντιμετωπίζει με καχυποψία αναζητώντας τρόπους να εκμεταλλευτεί οικονομικά το πένθος τους. Τα πάντα, ακόμα και οι άνθρωποι, ζωντανοί ή νεκροί, είναι εμπορεύσιμα.
Μια παράσταση της ομάδας The Young Quill σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου με τους: Αλέξανδρο Βάρθη, Τάσο Λέκκα, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρη Πετρόπουλο, Ελίζα Σκολίδη.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη
Σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη
από την ομάδα 4Frontal
Ένας Κοινοτάρχης που κρατάει βίτσα και μιλάει με «νι» και «λι», μια απροσάρμοστη Τρόφιμος που της αρέσει να τρέχει, μια ανύπαντρη Ομαδάρχισσα που αμφιταλαντεύεται, μια κουρασμένη Μητέρα που ψάχνει ασταμάτητα με σεντόνια στα χέρια, ένας μαλλιαρός Άντρας που κάνει ισορροπία, μια Βασίλισσα με γούνα και υπαρξιακές αγωνίες, μια Ρωσίδα χορεύτρια που έπαιξε τον μαύρο κύκνο στα Μπαλσόι, ένας Δημοσιογράφος που προσπαθεί να βρει την αλήθεια;, ένας Χωροφύλακας που σιχαίνεται το κρύο και σέρνει τα πόδια του, αυτός που μιλάει με ντοκουμέντα, μια Ελληνοαμερικάνα που ψάχνει από πού κρατάει η σκούφια της, ένας Αριστερόχειρας που στρώνει το κρεβάτι του φάκελο και δεν μπορεί να πει το «ρ», ένας κανονικός Φαντάρος με αρβύλες και όπλο και ο Ντιμίτρι ή Δημήτρης, ένας ερωτευμένος Πολυτεχνίτης που πήγε από την Κόνιτσα στην Τασκένδη, συνομιλούν και διεκδικούν τη θέση τους στην Ιστορία.

— Theatro Nous – Creative space Τροίας 34, Κυψέλη, τηλ. 2108237333

“Πες μου ότι είναι ψέμα…Επιχείρηση Ωρωπός”
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Τάσος Ιορδανίδης

Παίζουν: Σπύρος Πούλης , Κώστας Αποστολάκης, Μάνος Πίντζης, Αντώνης Καλομοιράκης και η Κωνσταντία Χριστοφορίδου

 

— Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» Κυκλάδων 11, τηλ. 2108217877

Berlin Alexanderplatz του  Άλφρεντ Ντέμπλιν
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, 
ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα 
από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς.
Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, 
Στάθης Κόικας, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, 
Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης

–Θέατρο της Ημέρας Νικ. Γεννηματά 20, τηλ. 2106929090

Άκου καθώς περνάει
Σκηνοθεσία- Ερμηνεία-Videos-Σκηνογραφία: Μαρία Μαραγκουδάκη

Η Μερόπη μεγαλώνει, όπως όλοι μας. Από παιδί γίνεται η μαθήτρια, η έφηβη, η φοιτήτρια, η νέα εργαζόμενη, η νέα μαμά, η μαμά φοιτητή, η πεθερά, η γιαγιά, η τρόφιμος γηροκομείου. Κι όμως αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε; Τι μένει τελικά στο τέλος; Μετά απ’ όλ’ αυτά; Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη; Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου, ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου, αναζήτησης της ευτυχίας, της συντροφικότητας, του σκοπού της ζωής. Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται, αυτό που περιμένουμε, που ελπίζουμε. Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις. Μια σισύφεια διαδρομή, αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

— Θέατρο Θησείον Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, τηλ. 2103255444

“Αρκουδοράχη”, του Εντ Τόμας
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δρόσος, Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης

 

— Christmas Theater Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι, τηλ. 21 1770 1700
ΙΛΙΑΔΑ του ΟΜΗΡΟΥ  Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους ήρθαν στο Christmas Theater για να μας παρουσιάσουν την παράσταση ΙΛΙΑΔΑ του ΟΜΗΡΟΥ.
Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, καλό είναι να γνωρίσουμε πρώτα στα παιδιά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου που θα δούμε. Δηλαδή, ποιά είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας.
Ύστερα θα μάθουμε γιατί και πως φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά θα περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σ’ αυτή την διαμάχη, την σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες. Τον θάνατο του Πάτροκλου και την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.
ΕΔΩ τελειώνει Η ΙΛΙΑΔΑ.
Όχι όμως και το έργο μας…
Εμείς συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.
Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά:
Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Χάρης Ηλιάδης, Μαρία Καβουκίδη, Νεκτάριος Καλαιτζάκης, Στέφανος Κορρές, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Νίνης, Άντεια Ολυμπίου, Χαρούλα Παναγοπούλου, Προκόπης Πολίτης, Χριστίνα Σταύρου, Σίμος Τζίτζης, Γρηγόρης Τουμασάτος, Χρήστος Χρήστου.

 

— Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, τηλ. 695 126 9828

Ορφανά του Dennis Kelly
Σκηνοθεσία και -νέα- μετάφραση του Κωνσταντίνου Μάρκελλου
Σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Λονδίνου, η Έλεν και ο Ντάννυ ετοιμάζονται να δειπνήσουν γιορτάζοντας την είδηση ότι η Έλεν είναι έγκυος για δεύτερη φορά. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ο μονάκριβος αδελφός της Έλεν, Λίαμ, θα εισβάλλει στο διαμέρισμα του ζευγαριού με ρούχα βουτηγμένα στο αίμα; Κρυμμένα μυστικά και απωθημένα χρόνων θα ξυπνήσουν μια σειρά συγκρούσεων στους κόλπους μιας κατά τα άλλα φιλήσυχης οικογένειας. Με το πέρας της βραδιάς κανένα πρόσωπο δεν θα είναι το ίδιο, καμία σχέση δεν θα έχει μείνει αδιατάρακτη. Ματαιώσεις, πράξεις ανομολόγητες και αποφασιστικές αρνήσεις θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στις ζωές όλων.
Αγωνία, σασπένς, υποδόριο χιούμορ και αλλεπάλληλες ανατροπές που κόβουν την ανάσα, συνθέτουν την καθηλωτική πλοκή μιας παράστασης λεπτών αποχρώσεων και υψηλών εσωτερικών εντάσεων.
Παίζουν η Ελένη Στεργίου, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος και ο μικρός Κωνσταντίνος Σπανός.

ΠΑΛΛΑΣ Βουκουρεστίου 5 (City Link), κέντρο, τηλ. 2103213100
Η εκατομμυριούχος
Κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ
Σκηνοθ. Γ. Κακλέας
Παίζουν: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Κουρής, Βασίλης Κούκουρας, Ιβάν Σβιτάιλο, Μαρία Κατσαφάδου, Β. Τσιγκριστάρης, Ρ. Κυρίου, Σ. Λύκος, Σ. Σούσουλα & ζωντανή 5μελής ορχήστρα
Η ζάμπλουτη Επιφάνια και ένας ιδεαλιστής γιατρός μπαίνουν σε μια δοκιμασία για να δουν αν ταιριάζουν. Εκείνη να ζήσει με λίγα χρήματα κι εκείνος να καταφέρι να μαζέψει πολλά.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ. 2103450922
Για μια ζωή
Κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίο – Μιχάλη Ρέππα
Σκηνοθ. Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππας
Παίζουν: Μαρία Αντουλινάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σάρα Γανωτή, Χριστίνα Μαθιουλάκη Μιχάλης Μιχαλακίδης, Δανάη Παππά, Γιάννης Τσιμιτσέλης

 

ΠΛΥΦΑ Κορυτσάς 39, Βοτανικός, τηλ. 6938690612
Amazing
Χορός της ομάδας Griffon
Χορογραφίες Ι. Πορτόλου, Μουσ. Αντ. Παλάσκας
Με αφετηρία το παραμύθι “Χάνσελ και Γκρέτελ” βλέπουμε ένα χορογραφικό ντοκιμαντέρ για το ανθρώπινο είδος, την αδηφαγία του αλλά και το σημείο όπου αποκαλύπτεται η σωματική και φυσική του υπέρβαση.

 

 

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *