Αρχική / ----SLIDER / Στο έλεος των «βαμπίρ» το Μαλάουι.Τουλάχιστον 9 θύματα


Στο έλεος των «βαμπίρ» το Μαλάουι.Τουλάχιστον 9 θύματα

Σε πρωτόγνωρα και αχαρτογράφητα, για τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο, ύδατα πλέει το Μαλάουι που μαστίζεται από μία πρωτοφανή κρίση. Όπως αναφέρουν τα τοπικά και αναπαράγουν τα διεθνή ΜΜΕ, η χώρα τελεί υπό το έλεος… βρικολάκων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους από επιθέσεις “βαμπίρ” σε ολόκληρη τη χώρα.
Δείτε επίσης: Οργανισμοί διώχνουν το προσωπικό τους από το Μαλάουι υπό το φόβο… βαμπίρ
Την ίδια στιγμή, εξοργισμένοι και συνάμα φοβισμένοι κάτοικοι πραγματοποιούν επιθέσεις σε άτομα που θεωρούνται ύποπτοι βρικόλακες. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου και ο ηγέτης του Μαλάουι, πρόεδρος Πίτερ Μουταρίκα, καλεί για αυτοσυγκράτηση.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα αλλά ο Μουταρίκα υποστηρίζει πως “η κυβέρνησή μου θα προσφέρει προστασία εναντίον αυτών που διψούν για αίμα”.
Στο Μπλαντάιρ, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, οργισμένος όχλος επιτέθηκε εναντίον υπόπτων ως βαμπίρ, παραδίδοντας έναν άνθρωπο στις φλόγες ενώ λιθοβολήθηκε ένας ακόμα. Η αστυνομία προχώρησε σε 140 συλλήψεις και ο Μουρίκα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Την Πέμπτη, ένας άνθρωπος, που υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις, βρήκε τραγικό θάνατο, πιθανότατα από οργισμένο όχλο, ενώ κατευθυνόταν στο νοσοκομείο για να λάβει την αγωγή του.
Σημειώνεται πως η πίστη στην μαγεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές της χώρας, μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπου πολλές οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και μη κυβερνητικές οργανώσεις εργάζονται. Ένα κύμα βίας που συνδεόταν με φήμες για βαμπίρ είχε ξεσπάσει στην χώρα το 2002.
Πηγή : perierga

Check Also

«Το πιο δυνατό μου σημείο είναι ο πισινός μου»!

Η Τέτα Καμπουρέλη έκανε… στεφανογράφημα και έδωσε απίθανες απαντήσεις στις ερωτήσεις που της έκανε ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *