Ακούω και βλέπω καθημερινά στα δελτία ειδήσεων, ο Θεός να τα κάνει δελτία ειδήσεων, κάποια που ίσως λέγεται μάνα λόγω συμπτώσεων, να έχει «χάσει» τρία παιδιά και να ασχολείτο στο κελί της φυλακής αν ο πρώην πατέρας των παιδιών της έσβησε το παντρεμένος από το fb ή αν έβγαλε τη βέρα ενώ αυτή κατηγορείται για τον θάνατο αυτών των δύσμοιρων παιδιών.
«Πάντρεψα» μέσα στο μυαλό μου την συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη για τα υιοθετημένα παιδιά, την Τεκνοθεσία ΛΟΑΤ που αφορά το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς (διεμφυλικά) άτομα (ΛΟΑΤ) και κατάλαβα πως η «διαφορετικότητα» είναι μόνον στα στενά σκοτεινά μυαλά.
Η τεκνοθεσία ΛΟΑΤ μπορεί να αφορά: α) την υιοθεσία ενός παιδιού από ένα ζευγάρι, β) την υιοθέτηση ενός παιδιού από τον ένα σύντροφο ενός ομοφυλοφιλικού ζευγαριού που τυγχάνει να είναι βιολογικός/ή πατέρας ή μητέρα και γ) την υιοθέτηση ενός παιδιού από ένα πρόσωπο ΛΟΑΤ το οποίο δεν είναι ζευγάρι με κάποιον άλλο.
Η κοινή υιοθεσία από τα ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι νόμιμη σε 26 χώρες και σε ορισμένες ομοσπονδιακές περιφέρειες. Επιπλέον, άλλες 5 χώρες έχουν νομιμοποιήσει κάποια μορφή υιοθέτησης παιδιού.
Αυτοί που αντιτίθενται στην νομιμοποίηση της υιοθεσίας της από άτομα ΛΟΑΤ, συνήθως αμφισβητούν το αν τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν τη δυνατότητα να είναι κατάλληλοι γονείς. Επιπλέον, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που προκύπτουν από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να μεγαλώσουν από ετεροφυλόφιλους γονείς. Δεδομένου ότι τα συντάγματα της κάθε χώρας συνήθως δεν ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματα τεκνοθεσίας των ΛΟΑΤ ατόμων, οι δικαστικές αποφάσεις συχνά καθορίζουν εάν μπορούν να υπηρετήσουν ως γονείς είτε ατομικά, είτε ως ζευγάρια.
Έτσι έβγαλα το συμπέρασμα πως η αγάπη για τα παιδιά δεν διδάσκεται, δεν κληρονομητέ, δεν έχει manual, ή το ‘χεις ή άστο καλύτερα γι άλλους. Τα παιδιά δεν είναι συρραπτικό ούτε κόλα που να ενώνει σπασμένα κομμάτια, ούτε είναι δικαιολογία να κρατήσεις τον φευγάτο σύντροφο δέσμιο σε ένα κατεστραμμένο σπιτικό.
Τα παιδιά θέλουν αγάπη, θέλουν φροντίδα, θέλουν στοργή και νοιάξιμο και όταν υποστούν bullying, όπως λένε οι κακοπροαίρετοι, τα παιδιά θα απαντήσουν ναι έχω δυο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες ή μόνον μπαμπά ή μαμά, που με μεγαλώνουν με ασφάλεια, αγάπη και φροντίδα, εσείς;
Όσο για το bullying περισσότερο θα το αντιμετωπίσουν από αργόσχολες γειτόνισσες που παραμονεύουν από το ματάκι της πόρτας ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τους απέναντι, παρά από τα παιδάκια που παίζοντας σε προαύλια σχολείου ξέρουν μόνο να γελάνε.
«Στενά» και «σκοτεινά» μυαλά, αφήστε τον ήλιο να φωτίσει τη ζωή σας και αφήστε ξανά τον κόσμο να γεμίσει αγάπη και γέλια. Όσο για σας που δημιουργείτε νόμους, μην ξεχνάτε πως και είμαστε Ευρώπη και ζούμε στον 21ο αιώνα πια….
Εγώ, μεγάλωσα σε μονογονική οικογένεια, με μια Ηρωίδα μητέρα που θυσίασε το «εγώ» και δεν το έκανε «εμείς», το έκανε «εσύ»! Είναι η μητέρα μου που, από τα 27 της χρόνια, μια καλομαθημένη με πιάνο και γαλλικά στην κυριολεξία, πήρε στα χέρια της το τιμόνι μιας ζωής φρουρώντας την να γίνει σημαντική σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Αρνήθηκε να αφήσει το μεγάλωμα μου στην οικογένεια του εκλιπόντος πατέρα μου που και χρήματα είχαν και μπορούσαν και ήθελαν. Ήθελε να έχει μόνον εκείνη την ευθύνη μου. Ακόμα και παράνομη δουλειά έκανε, Bookmaker (ή bookie) O Bookmaker βγάζει αποδόσεις και οι πελάτες αγοράζουν τα σημεία με το ανάλογο ρίσκο και αναμενόμενα κέρδη.
Τα χρόνια πέρασαν, ποτέ δεν ένοιωσα πως μεγάλωσα σε μονογονική οικογένεια, είχα πάντα ότι ζητούσα και έφτασα 18 χρονών να καταλάβω πως τη λέξη μπαμπάς δεν την είπα ποτέ. Η δική μου «Ηρωίδα», με πάντρεψε με γάμους που άφησαν εποχή, μου στάθηκε οικονομικά στα διαζύγια μου, μου έφερε ανοιξιάτικη πνοή στα μουντά πρωινά μου και όταν χρειάστηκε να μεταφερθώ στο εξωτερικό για λόγους υγείας, ήταν πάντα εκεί, με τη ζεστασιά της και το πορτοφόλι γεμάτο, να δώσει και τον εαυτό της ακόμα για να γίνω καλά. Μου πρόσφερε αξιοπρέπεια να μην απαιτώ μα να ξέρω να δίνω. Και μόνο γι’ αυτή την αξιοπρέπεια, είναι η δική μου «Ηρωίδα».
Ξέρω, θα μου πείτε τι σχέση έχει η μονογονική οικογένεια με την τεκνοθεσία ΛΟΑΤ έχει. Γιατί και όσοι θέλουν να δώσουν αγάπη και φροντίδα σε κάποιο ορφανό ή κακοποιημένο παιδάκι, αναγκάζονται, λόγω νόμων, να πάνε στο εξωτερικό και να υιοθετήσουν ενώ εδώ, στον τόπο μας, υπάρχουν παιδάκια που αναζητούν λίγο στοργή και γέλιο μα, το εισπράττουν μόνον από νοσοκόμες ή παιδονόμους έως ότου λήξει ή βάρδια τους…..