Αρχική / ----------SLIDER / Σημαντική κίνηση από κολοσσούς της μόδας: Απαγορεύουν φωτογραφήσεις και πασαρέλα σε πολύ αδύνατα και νεαρά μοντέλα


Σημαντική κίνηση από κολοσσούς της μόδας: Απαγορεύουν φωτογραφήσεις και πασαρέλα σε πολύ αδύνατα και νεαρά μοντέλα

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση για την καταπολέμηση λάθος προτύπων ομορφιάς προχώρησαν οι κολοσσοί της μόδας Kering και LVMH. Πρόκειται για οργανισμούς που εκπροσωπούν μεγάλα ονόματα στον χώρο της μόδας, όπως οι οίκοι Gucci, Saint Laurent, Vuitton και Dior και έλαβαν την απόφαση να απαγορεύσουν ρητά τις φωτογραφήσεις και το catwalk σε πολύ νεαρά και πολύ αδύνατα μοντέλα.
Οι κολοσσοί ειδών πολυτελείας υιοθέτησαν καταστατικό χάρτη για την απαγόρευση της απασχόλησης υπερβολικά αδύνατων μοντέλων και ηλικίας μικρότερης των 16 ετών στον τομέα της μόδας.Ο “καταστατικός χάρτης για τις σχέσεις εργασίας και την ευρωστία των μοντέλων” που δόθηκε στη δημοσιότητα παραμονή της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης και της έναρξης των ντεφιλέ, καταργεί το μέγεθος 32 που χρησιμοποιείται από ορισμένους σχεδιαστές και προβλέπει ότι “κανένα μοντέλο ηλικίας μικρότερης των 16 ετών δεν θα προσλαμβάνεται για να μετάσχει σε επιδείξεις ή φωτογραφήσεις μόδας εκπροσωπώντας ενηλίκους”.
Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν έπειτα από τις αντιπαραθέσεις για τις συνθήκες εργασίας των μοντέλων που επισκίασαν την παρισινή Εβδομάδα Μόδας τον Φεβρουάριο.
«Θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταφέρουμε καίριο πλήγμα, ώστε τα πράγματα όντως να κινηθούν και να προσπαθήσουμε να προτρέψουμε στον μέγιστο βαθμό τους άλλους παράγοντες του επαγγέλματος να μας ακολουθήσουν», δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering Φρανσουά-Ανρί Πινό. Ο Αντουάν Αρνό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του LVMH και γιος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μπερνάρ Αρνό χαιρέτισε τον κανονισμό αυτόν που “αλλάζει πράγματι τα δεδομένα”.
Πηγή :people

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js