Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για το κομμωτήριο…..


Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για το κομμωτήριο…..

Ορισμένα παιδιά αντιμετωπίζουν με έντονο αρνητισμό την προοπτική επίσκεψης στο κομμωτήριο. Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας τρομάζει στην ιδέα, φροντίστε να το προετοιμάσετε κατάλληλα για να είναι συνεργάσιμο.

Από τη στιγμή που ο κύριος λόγος αρνητισμού είναι ότι κάποιος τρίτος αγγίζει τα μαλλιά του, φροντίστε να αντιληφθεί προκαταβολικά ότι δεν έχει λόγο να νιώθει άβολα. Για να γίνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το χαϊδεύετε συχνά και να του κάνετε μασάζ στο κεφαλάκι.


Πέραν τούτου, πολύ σημαντικός είναι και ο τρόπος που θα το προετοιμάσετε ψυχολογικά για τη μέρα που θα πάτε μαζί στο κομμωτήριο. Εξηγήστε στο παιδί αναλυτικά τι πρόκειται να ζήσει, δείξτε τον ενθουσιασμό σας και περιγράψτε πόσο όμορφα θα είναι τα μαλλάκια του μετά. Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε τη συγκεκριμένη κουβέντα για την τελευταία στιγμή.Μην επιλέξετε κομμωτήριο με μοναδικό κριτήριο την απόσταση από το σπίτι σας. Το ζητούμενο είναι να βρείτε κομμώτρια με μεγάλη εμπειρία σε παιδικά κουρέματα κι ας χρειαστεί να πάτε λίγο πιο μακριά.
Κλείστε ραντεβού πρωινές ώρες που το παιδί θα είναι ξεκούραστο, άρα και ήρεμο. Αν πάτε σε μια στιγμή της ημέρας που πεινάει, νυστάζει και γενικά έχει ένταση για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό μέχρι και να αναβληθεί το κούρεμα!

Επειδή λόγω ηλικίας είναι δύσκολο να κάτσει ακίνητο κατά τη διάρκεια του κουρέματος, φροντίστε τουλάχιστον να του αποσπάτε την προσοχή για να κάνει κατά το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά της και η κομμώτρια.
Με δεδομένο ότι τα ρούχα του παιδιού θα γεμίσουν τρίχες, είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια εφεδρική για να μη νιώσει άσχημα από τη φαγούρα που θα του προκαλέσουν.

Check Also

Τουλάχιστον 1 δισ. άνθρωποι πιστεύουν ακόμη στη μαγεία, στις κατάρες και στο «κακό μάτι»

Η πίστη στις διάφορες μαγικές πρακτικές είναι απρόσμενα εξαπλωμένη παγκοσμίως, αν και με μεγάλες αποκλίσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *