Αρχική / ----------SLIDER / Πώς θα γίνεις πιο γοητευτικός σύμφωνα με την επιστήμη……


Πώς θα γίνεις πιο γοητευτικός σύμφωνα με την επιστήμη……

Η γοητεία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την εμφάνιση. Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, να βλέπεις άντρες που συχνά υστερούν εμφανισιακά δίπλα σε άλλους, όμως αυτοί έχουν δίπλα τους το όμορφο κορίτσι. Μην σπας το κεφάλι σου γιατί και πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η σπιρτάδα του μυαλού τους, το χιούμορ τους και κάποια άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους είναι αυτά που τους κάνουν ποθητούς στα μάτια των γυναικών.
Κάποια απ’ αυτά, μάλιστα, τα υποστηρίζουν διάφορες έρευνες. Χαρακτηριστικά όπως τα 9 που θα δεις παρακάτω και μπορείς εύκολα να υιοθετήσεις από σήμερα κιόλας.

Να είσαι αστείος
Έχουν γίνει πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο απ’ τους άντρες με αίσθηση του χιούμορ. Κι έχει λογική, αφού το γέλιο όλους μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Όπως εξηγεί ο ανθρωπολόγος Gil Greengross ίσως σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αστείοι άνθρωποι θεωρούνται πιο κοινωνικοί και ευφυείς, πράγματα που οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν στον σύντροφό τους.

Να περιτριγυρίζεσαι από φίλους
Ίσως έχεις παρατηρήσει ήδη ότι όταν βγαίνεις με φίλες, σε κοιτάζουν περισσότερες γυναίκες. Γενικά οι άνθρωποι που περιτριγυρίζονται από άλλους τείνουν να δείχνουν πιο ελκυστικοί. Το έχει δείξει και μια έρευνα του 2014 απ’ το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Μίλα λιγάκι παραπάνω
Αν στο πρώτο ραντεβού μείνεις σε ερωτήσεις πρώτου επιπέδου δύσκολα θα βγεις δεύτερο. Αντιθέτως αν επιδιώξεις να κάνεις μια πιο ουσιαστική κουβέντα και ανοιχτείς λίγο για τον εαυτό σου θα σας κάνει να έρθετε πιο κοντά. Θα βοηθήσει και το άλλο άτομο να πει κάπως πιο προσωπικά πράγματα, οπότε do it. Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ όταν κάποιος μιλάει για τον εαυτό του διεγείρει τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που παίρνουν μπρος με το σεξ ή ένα καλό γεύμα. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο δυνατή η απόλαυση αλλά σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Έχε ανοιχτή στάση σώματος
Μην κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν μια ανοιχτή στάση σώματος, που αποπνέει αυτοπεποίθηση, δείχνουν πιο ελκυστικοί. Άσε που είναι πιο άνετα. Το καλύτερο είναι ότι δεν συνιστάται μόνο για ραντεβού αλλά γενικά.

Να έχεις αέρα αρχηγού
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να γοητεύονται από άτομα με εξουσία. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2014 οι άνθρωποι τείνουν να θεωρούν πιο ελκυστικό τον αρχηγό της ομάδας τους, για παράδειγμα στη δουλειά, σε σχέση με όσους είναι έξω απ’ αυτή.

Χαμογέλα πιο συχνά
Μπορεί να σου ακούγεται σπαστικό να σου λένε να χαμογελάς περισσότερο, όμως σύμφωνα τουλάχιστον με δύο πειράματα που έγιναν στην Ελβετία διαπιστώθηκε ότι όσο πιο έντονο το χαμόγελο τόσο πιο ελκυστικός δείχνει κάποιος. Κι αν δεν γουστάρεις να είσαι συνεχώς με το χαμόγελο στα χείλη, προσπάθησε έστω εκείνες τις φορές που συναντάς κάποια που σου αρέσει.

Να είσαι ευγενικός
Γενικά είτε συμπαθείς κάποιον είτε όχι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ευγενικός. Μια τέτοια συμπεριφορά πάντα θα σε κάνει πιο συμπαθή και ελκυστικό. Σύμφωνα μάλιστα με μια κινεζική μελέτη τα θετικά χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική γοητεία και αντίστροφα.

Φρόντισε το δέρμα σου
Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνουν κάποιον να δείχνει γοητευτικός. Από το πηγούνι μέχρι ένα σημάδι στο πρόσωπο ή το χρώμα των ματιών. Εκείνο όμως που πάντα μετράει είναι το δέρμα. Το πόσο υγιές δείχνει για την ακρίβεια. Άρα, ακόμη κι αν δεν έχεις τα τέλεια χαρακτηριστικά, φρόντισε τουλάχιστον να κοιμάσαι καλά και να ενυδατώνεις καλά το δέρμα σου.

Να είσαι ο εαυτός σου
Αυτό είναι μια απ’ τις πιο σημαντικές αρχές γενικά. Ειδικότερα στο κομμάτι των σχέσεων, σίγουρα όπως δεν θες κάποια να σου βγάλει έναν άλλο εαυτό απ’ αυτόν που σου έδειξε αρχικά, έτσι και εσύ είναι καλύτερα να είσαι αυθεντικός. Μια μελέτη του 2016 άλλωστε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι έλκονται πιο πολύ απ’ τις ομοιότητες παρά τις διαφορές στην αρχή μιας σχέσης, οπότε το να προσποιηθείς κάτι άλλο αργά ή γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σου.

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js