Αρχική / ----------SLIDER / Πως μπορούμε να προφυλάξουμε το σπίτι μας από μικρόβια….


Πως μπορούμε να προφυλάξουμε το σπίτι μας από μικρόβια….

Οι “Βασίλισσες της καθαριότητας” Άγκι Μακένζι και Κιμ Γούντμπαμ, γνωστές από την αγγλική εκπομπή «Αστραφτερά Σπίτια», είχαν απαριθμήσει  μερικά μυστικά του επαγγέλματος για απομάκρυνση των μικροβίων από το σπίτι. Μυστικά που σήμερα είναι πιο απαραίτητα από ποτέ.

Πέρα από το καθιερωμένο «γενικό καθάρισμα» υπάρχουν σημεία και λεπτομέρειες, τα οποίες μόνο ένας ειδικός προσέχει και εμείς αγνοούμε, με αποτέλεσμα η καθαριότητα στο σπίτι να είναι ατελής.
Τηλεκοντρόλ
Καθώς θα βρεθούν σε παραπάνω από δυο χέρια καθημερινά (και μάλιστα πολλές φορές μέσα στην ημέρα), τα τηλεκοντρόλ των διάφορων συσκευών του σπιτιού -της τηλεόρασης, του air condition κλπ- πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Οι βασίλισσες της καθαριότητας συμβουλεύουν να ποτίζετε ένα πανί με αποσταγμένο λευκό ξύδι. Κρατήστε το πανί απλώς νωπό και μην το βρέξετε πολύ, ώστε να αποφύγετε ενδεχόμενη βλάβη.

 

 

Μετακινήσεις
Να καθαρίζουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου στην αρχή και το τέλος της ημέρας, ειδικά αν το μοιραζόμαστε και με άλλα μέλη της οικογένειάς μας. Επειδή οδηγούμε, όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε δε βάζουμε μπροστά το χέρι, με αποτέλεσμα όλα τα σταγονίδια να πέφτουν στο τιμόνι. Επίσης, συνήθως αμελούμε να πλένουμε τα χέρια μας πριν πιάσουμε το τιμόνι για να οδηγήσουμε.
Χερούλια
Ένα πολύ σημαντικό σημείο του σπιτιού που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι τα χερούλια στην πόρτα και τις λαβές στις σκάλες και τα συρτάρια.

 

Πιάτα
Προκειμένου να απομακρύνετε όσα περισσότερα μικρόβια μπορείτε, οι παρουσιάστριες συμβουλεύουν να πλένετε ποτήρια και πιάτα στο πλυντήριο πιάτων στην υψηλότερη θερμοκρασία, αφού σιγουρευτείτε ότι αυτό είναι ασφαλές για όλα τα πιάτα σας (για παράδειγμα, κάποια πλαστικά φθείρονται σε υψηλές θερμοκρασίες). Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, πλύνετε τα στον νεροχύτη με πολύ καυτό νερό. Καλύτερα αφήστε να στεγνώσουν φυσικά και μην τα σκουπίζετε με πετσέτα, καθώς τα μικρόβια αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε υγρές επιφάνειες.

 

Παιχνίδια
Καθώς τα παιδιά συνήθως βήχουν και φταρνίζονται πάνω στα παιχνίδια τους και τα μοιράζονται με φίλους ή με τα αδέρφια τους, πρέπει να τα πλένετε τακτικά.  Να πλένετε τα κουκλάκια και άλλα μαλακά παιχνίδια στο πλυντήριο, στους 60 βαθμούς, ενώ τα πλαστικά και τα υπόλοιπα σκληρά παιχνίδια, μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων.
Σφουγγάρια
Για να καθαρίσετε σφουγγάρια και απορροφητικά πετσετάκια, να τα βάλετε στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων -αν τα χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων. Όσα χρησιμοποιείτε για άλλες χρήσεις, μπορείτε να τα αφήσετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και χλωρίνη για μερικές ώρες και να τα ξεπλύνετε καλά.

Πατώματα
Για το παρκέ προτείνουν σφουγγάρισμα με ελαφρύ απολυμαντικό, το οποίο θα περάσετε από κάθε γωνία, αλλά και πιθανή ρωγμή. Καθώς τα χαλιά επίσης είναι συχνή εστία μικροβίων, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε συχνά την ηλεκτρική σας σκούπα. Αν η σκούπα σας έχει σακούλα, να την αλλάζετε συχνά, αφού αν είναι γεμάτη δε ρουφάει αποτελεσματικά τη σκόνη. Όσον αφορά το ξεσκόνισμα, χρησιμοποιείστε ένα νωπό πανί, το οποίο θα εγκλωβίσει τη σκόνη. Μόλις τελειώσετε, βάλτε το κατευθείαν για πλύσιμο. Μη χρησιμοποιείτε το κλασικό φτερό, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μεταφέρετε τη σκόνη από το ένα σημείο στο άλλο.Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js