Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Πωλείται η ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, με εργοστάσια σε Αθήνα και Άρτα…..


Πωλείται η ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, με εργοστάσια σε Αθήνα και Άρτα…..
Πολύ κοντά στην απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ βρίσκεται ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με ομάδα άλλων επιχειρηματιών.

Η σοκολατοβιομηχανία με τα γνωστά σήματα ΙΟΝ Αμυγδάλου, Σοκοφρέτα ΙΟΝ, Break κ.α. διοικείται σήμερα από την κυρία Τίνα Κωτσιοπούλου, ανηψιά του αείμνηστου ιδρυτή της σοκολατοβιομηχανίας Γιάννη Κωτσιόπουλου. Η κυρία Κωτσιοπούλου μαζί με άλλο ένα μέλος της οικογένειας συμφώνησαν να πουλήσουν έως το 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και το γκρουπ των επιχειρηματιών που τον στηρίζουν.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος επιβεβαιώνει με τις κινήσεις του ότι θέλει να ηγηθεί ενός μεγάλου εγχώριου όμιλου τροφίμων αφού ήδη ελέγχει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, συμμετέχει με 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, διατηρεί τον έλεγχο σε μονάδα υδροπονικής ντομάτας στη Δράμα και πρόσφατα συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί.
Η απόκτηση όμως της ιστορικής ΙΟΝ είναι όντως μια μεγάλη εξαγορά. Η εταιρεία το 2020 είχε τζίρο 119 εκατ ευρώ, σύνολο ενεργητικού 145 εκατ ευρώ, κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ ευρω, εργοστάσια σε Αθήνα και Άρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.

Check Also

Τουλάχιστον 1 δισ. άνθρωποι πιστεύουν ακόμη στη μαγεία, στις κατάρες και στο «κακό μάτι»

Η πίστη στις διάφορες μαγικές πρακτικές είναι απρόσμενα εξαπλωμένη παγκοσμίως, αν και με μεγάλες αποκλίσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *