Αρχική / ----------SLIDER / Ποιοι βαριούνται πρώτοι στο σeξ σε μια μακροχρόνια σχέση; Άνδρες ή γυναίκες;


Ποιοι βαριούνται πρώτοι στο σeξ σε μια μακροχρόνια σχέση; Άνδρες ή γυναίκες;

Αναμφίβολα οι γυναίκες είναι αυτές που πρώτες χάνουν το ερωτικό ενδιαφέρον και δεν είναι ψέμα ότι δυσκολεύονται να το παραδεχτούν! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Έρευνα στην “British Medical Journal Open” σχετικά με το ποιος είναι ο πρώτος σε μια μακροχρόνια σχέση που χάνει το ερωτικό ενδιαφέρον, έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες συγκριτικά με τους άνδρες να βαρεθούν το σεξ μετά από ένα χρονικό διάστημα συμβίωσης.
Ωστόσο άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην “Journal of Sex & Marital Therapy”, τόνισε ότι όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει ένας δεσμός, τόσο πιο πολύ επηρεάζεται αρνητικά η όρεξη για σεξ.
«Επιβεβαιώνονται αυτά που βλέπω στις ασθενείς μου εδώ και χρόνια. Συχνά οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους γρηγορότερα από τους άνδρες, πολλές φορές μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι να θεωρούν ότι οι τακτικές επαφές είναι ένδειξη ικανοποίησης, λες και η ποσότητα εγγυάται την ποιότητα.
Πολλές φορές όταν μου διηγούνται τις συνευρέσεις τους, τους λέω: “Έχω την εντύπωση ότι κάνετε αμοιβαίο αυνανισμό”. Και εκείνες μου απαντούν: “Ακριβώς. Φτάνουμε σε οργασμό, αλλά δεν υπάρχει σεξουαλική επικοινωνία”», λέει ο Φρανσουά Ρενό, σεξολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Μόντρεαλ σχολιάζοντας επιστημονικά τις μελέτες.
Βέβαια να σημειωθεί ότι οι γυναίκες δεν είναι αδιάφορες για το σεξ γενικώς και εκ φύσεως. Είναι πιθανό όμως να είναι αδιάφορες ως προς το συγκεκριμένο σεξ, μιας πολυετούς συμβίωσης.

Η δρ Ανθρωπολογίας Γουένσντεϊ Μάρτιν δηλώνει χαρακτηριστικά: «στις μέρες μας έχουμε επιστημονικές μεθόδους να μετρήσουμε τη σεξουαλικότητα και να αποδείξουμε πως ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα είναι λάθος. Ας αρχίσουμε με δύο μεγάλα ψέματα. Πρώτον, ότι οι άνδρες έχουν πιο δυνατή λίμπιντο από τις γυναίκες και είναι πιο ερωτικοί. Λάθος! Σήμερα υπάρχουν βουνά από δεδομένα που δείχνουν ότι όταν μετράμε σωστά και τα δύο φύλα έχουν την ίδια σεξουαλικότητα.

Δεύτερον, ότι η μονογαμία είναι πιο εύκολη για εμάς γιατί έχουμε από τα γονίδιά μας την τάση για αφοσίωση. Όταν έγραφα τη διατριβή μου, μελέτησα γυναίκες από όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλες τις κουλτούρες και ανακάλυψα ότι στο σύνολό τους τα στοιχεία δείχνουν πως η μονογαμία είναι πιο σκληρή για το γυναικείο φύλο και ότι βαριέται το σεξ νωρίτερα από τους συντρόφους του», όπως γράφει στο βιβλίο της «Untrue».
Και συμπλήρωσε: «Όταν έγραφα τη διατριβή μου, μελέτησα γυναίκες από όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλες τις κουλτούρες και ανακάλυψα ότι στο σύνολό τους τα στοιχεία δείχνουν πως η μονογαμία είναι πιο σκληρή για το γυναικείο φύλο και ότι βαριέται το σεξ νωρίτερα από τους συντρόφους του».

Σε ένα βαθμό, η αλήθεια είναι ότι ο γάμος ρίχνει τα ποσοστά της λίμπιντο των γυναικών. Αυτομάτως αποδεικνύεται ότι έχουν ανάγκη την καινοτομία και την περιπέτεια όσο και οι άνδρες, ίσως και περισσότερο.
Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που παντρεύονται, περνούν τα χρόνια και η γυναίκα σιγά-σιγά αρχίζει να πλήττει και τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει ερωτική επιθυμία, είναι αδιάφορη και ψυχρή! Στην πραγματικότητα, θέλει απλά κάτι καινούργιο και διαφορετικό για να βρει ξανά το ενδιαφέρον της…

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *