Αρχική / ----------SLIDER / Ποιοι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να μαζεύουν αποδείξεις


Ποιοι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να μαζεύουν αποδείξεις

Αρκετοί φορολογούμενοι εξαιρούνται από την υποχρέωση να έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής τις δαπάνες που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο.Αναλυτικά, οι κατηγορίες αυτές είναι οι εξής:

-Φορολογούμενοι 70 ετών και άνω,

-Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω,

– Φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση,

-Οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

-Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που διαβιούν ή εργάζονται στην αλλοδαπή

-Ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.

– Οι φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

-Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ,-Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).

-Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

-Οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.

-Οι υπήκοοι τρίτων χώρων που αιτούνται ή/ και λαμβάνουν διεθνή προστασία από την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

-Οι φορολογούμενοι των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το ετήσιο τεκμαρτό τους εισόδημα για το ίδιο έτος δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οιπεριστασιακά απασχολούμενοι.

Προσοχή

Εάν ο φορολογούμενος ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τις αποδείξεις των παραπάνω δαπανών στη οίκημα του προκειμένου να είναι σε θέση να τις προσκομίσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε περίπτωση που του ζητηθούν.

Οι ειδικές κατηγορίες

Συγκεκριμένες είναι οι κατηγορίες των πολιτών που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, αλλά και από την υποχρέωση συλλογής και προσκόμισης των αποδείξεων. Αυτές είναι οι εξής:-Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών,

-οι στρατιωτικοί, εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή,

-οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

-όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα

-και οι φυλακισμένοι

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js