Αρχική / ----Ροή θεμάτων / Pilates Χαρίζει όσα υπόσχεται … μας είπε η κ. Μαρία Μαραγιάννη


Pilates Χαρίζει όσα υπόσχεται … μας είπε η κ. Μαρία Μαραγιάννη

Κάνοντας συστηματικά ασκήσεις Pilates, αποκτάτε καλύτερο έλεγχο του σώματος, βελτιώνετε τη σωματική στάση και την αναπνοή, προλαμβάνετε ή απαλύνετε μυοσκελετικούς πόνους, νιώθετε περισσότερη ευεξία και αναβαθμίζετε ποιοτικά την καθημερινότητά σας. Τη δεκαετία του 1920 ο ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates  ήταν ένα ασθενικό παιδί. Υπέφερε από άσθμα και ραχίτιδα. Πίστευε πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σαν αποτέλεσμα την κακή υγεία γι αυτό  αφιέρωσε τη ζωή του στην γυμναστική και στην εξέλιξη της μεθόδου του. Σήμερα, το pilates είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος γυμναστικής, αφού εστιάζει στην αναπνοή και στην ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης. Μιλήσαμε με την Μαρία Μαραγιάννη, που διδάσκει αυθεντικό Pilates στο ολοκαίνουργιο στούντιό της.– Όλα ξεκίνησαν λοιπόν από προβλήματα υγείας…Τί ακριβώς βελτιώνει η μέθοδος;

– Βελτιώνει  προβλήματα μέσης, σκολίωση, κύφωση, πόνους γονάτων … Η αντοχή και η ευλυγισία που αποκτά κάποιος με την μέθοδο, φτάνει  σε απίστευτο στάδιο.

– Έχω ακούσει και για το άσθμα, ισχύει ;

-Εννοείται! Η μέθοδος δουλεύει με βαθιές εισπνοές-εκπνοές. Αυτά βοηθούν στην οξυγόνωση του εγκεφάλου και στα πνευμόνια, διευκολύνουν τη λειτουργία της καρδιάς, το πεπτικό-νευρικό σύστημα..

– Όλα αυτά με ποιά συχνότητα επισκέψεων;

– Δύο φορές την εβδομάδα το λιγότερο, με τρεις είναι η ιδανική συχνότητα. Ωστόσο η καθημερινή προπόνηση είναι η καλύτερη προκειμένου να έχουμε ευεξία και καλή διάθεση.

– Σε πόσο καιρό βλέπουμε αποτελέσματα;

– «Σε δέκα συνεδρίες νοιώθεις τη διαφορά, σε είκοσι τη βλέπεις και σε τριάντα την βλέπουν οι άλλοι», έλεγε ο ίδιος ο Joseph Hubertus Pilates.  Δεν εννοώ ότι γίνεσαι «τούμπανο» ή «στεγνώνεις». Αισθάνεσαι ανανεωμένος, αλλάζει η στάση του σώματος, αρχίζουν και σε ρωτάνε οι άλλοι τί άλλαξε. Βεβαίως, όλο αυτό δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχει συνέπεια, πρόγραμμα και αγάπη για την άσκηση, το βασικότερο, αγάπη.

– Η μέθοδος θεωρείται από πολλούς ελαφριά..χωρίς ιδρώτα και χωρίς λαχάνιασμα. Είναι έτσι;

– Κάθε άλλο. Εννοείται πως οι αρχάριοι ξεκινάνε με εύκολες ασκήσεις, η δυσκολία κλιμακώνεται και φτάνει σε υψηλά επίπεδα για όσους γυμνάζονται συστηματικά. Όσο για τον ιδρώτα..Φυσικά και ιδρώνεις, την ιδρώνεις τη φανέλα όσο μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας. Πώς νομίζετε πως απέκτησε αυτό το σώμα η Σαμάνθα;– Μια που πήγαμε στο Μανχάταν…κάτι πήρε τ αυτί μου σχετικά…

– Στην τελευταία μου επίσκεψη στην Αμερική, πήγα στο αυθεντικό στούντιο του Joseph Pilates το Rolates Pilates. Έκανα σεμινάρια με μαθητές μαθητών του, οι οποίοι εξελίσσουν τη μέθοδο και βεβαίως εμπλούτισα τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Ευτυχισμένη στιγμή!

-Με λίγα λόγια, η μέθοδος θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια

– Σίγουρα. Όταν απαλλάσσεσαι απ’ το άγχος και αισθάνεσαι πως ξανανιώνεις, ανοίγεται μπροστά σου μια νέα ζωή!
Ο εκπαιδευτής ή δάσκαλος του Pilates πρέπει να διαθέτει αναγνωρισμένη πιστοποίηση στην αυθεντική μέθοδο και να είναι βαθύς γνώστης τόσο των ασκήσεων και των τεχνικών της όσο και της ανατομίας, της εμβιομηχανικής και της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Εγώ, συζητάω πρώτα με τους «μαθητές μου» τις ανάγκες, τους στόχους και τα προβλήματα υγείας που τυχόν αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια κάνουμε ένα δοκιμαστικό μάθημα προκειμένου να δούμε εάν υπάρχει «αύρα» καλή επικοινωνία μεταξύ μας. Κατόπιν σχεδιάζουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε…

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Εύχομαι να απαλλάξετε πολλούς από το άγχος των ημερών με τις κατάλληλες εισπνοές – εκπνοές, με τη συμμετοχή του μυαλού και με τις κινήσεις που σέβονται το σώμα μας. Ναι, κάτι έμαθα κι εγώ τις λίγες ώρες που πέρασα στο στούντιο της κ. Μαρίας Μαραγιάννη….

δείτε το σχετικό βίντεο:

Check Also

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται με «Ωραία Παρέα» στο Christmas Theater!

Με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής, ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *