Αρχική / ----------SLIDER / Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.   8 ταινίες αφιερωμένες στη γυναίκα….


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.   8 ταινίες αφιερωμένες στη γυναίκα….

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό λοιπόν, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τις 8 καλύτερες ταινίες αφιερωμένες στη γυναίκα. 8 ταινίες ύμνους για τη γυναικεία φύση που πρέπει, έστω και μία φορά στη ζωή σου, να δεις.

#1. Hidden Figures

Η πραγματική ιστορία τριών γυναικών που βοήθησαν καταλυτικά τη NASA στις προσπάθειες των πρώτων διαστημικών αποστολών της. Πέρα από το πολύ συγκεκριμένο γεγονός, η ταινία τοποθετείται χρονικά σε ένα από τα πιο σημαντικά σταυροδρόμια της Αμερικάνικης ιστορίας· τη συνεχή μάχη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει τον Ψυχρό Πόλεμο και όλα όσα ακολούθησαν.#2. La Vie en Rose

Μια βιογραφική ταινία με βάθος και συναίσθημα για τη μοναδική Edith Piaf, που αγωνίστηκε σθεναρά για το δικαίωμα του να ζεις, να τραγουδάς και να αγαπάς. Μια ταινία αριστούργημα που την ίδια στιγμή καταφέρνει να είναι άγρια, παράλογη αλλά και μαγευτική.

#3. Frida

Μια εντυπωσιακή ταινία για μια αξέχαστη γυναίκα, την ανυποταξία που βρίσκεται στην φύση των ανθρώπων, την υπερβολική ενέργεια που πηγάζει από μέσα μας και τα ανεξέλεγκτα πάθη. Η Frida ήταν μόλις, 20 χρονών όταν παντρεύτηκε έναν άντρα μεγαλύτερης ηλικίας, τον Diego Rivera τον πιο διάσημο καλλιτέχνη όλου του Μεξικού.

#4. Erin Brockovich

 

Η ιστορία της Erin Brockovich δείχνει μία ισχυρή αλλά και ευάλωτη γυναίκα. Βάση των καταστάσεων που προβάλλονται στην ταινία, οι συνηθισμένες αδυναμίες της γυναίκας θεωρούνται πολυτέλεια. Μπορεί η πρωταγωνίστρια της ταινίας να μην είναι ιδιοφυΐα, αλλά η επιμονή και το ενδιαφέρον της για την τύχη των άλλων την κάνουν να πετύχει το ακατόρθωτο, να κερδίσει την δική της μάχη σε μια μεγάλη εταιρεία.#5. Coco Before Chanel

Μια ταινία που δείχνει μια ισχυρή γυναίκα που δεν φοβάται να την αψηφήσει η συντηρητική κοινωνία με παλιομοδίτικα ήθη, σφιχτούς κορσέδες και βαρετά φορέματα. Μια μοναδική ερμηνεία από την Audrey Tautou που δίνει την καλύτερη απεικόνιση της αξέχαστης Coco Chanel.

#6. Million Dollar Baby

Αυτή η ταινία δείχνει την σοβαρή και σκληρή πλευρά της ζωής. Μερικές φορές ο κόσμος ξεπερνάει προκλήσεις με αποφασιστικότητα και χωρίς φόβο, αντιμετωπίζοντας διάφορους ανθρώπους. Ο Clint Eastwood κατάφερε μέσα από την ταινία να προβάλει πολλές τέτοιες καταστάσεις και να “αφήσει” τη Hilary Swank να ενσαρκώσει εκπληκτικά το ρόλο που της πρόσφερε. 

#7. The Help

Η 22χρονη Skeeter το 1962 επιστρέφει από το κολέγιο στον Αμερικάνικο Νότο, αποφασισμένη να γίνει συγγραφέας, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, που προτιμά να τη δει παντρεμένη. Μέσα σε όλη της τη δράση και την αποφασιστικότητα, η Skeeter σχεδιάζει να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φροντίδα εύπορων οικογενειών της περιοχής. Φιλίες αμφισβητούνται, μυστικά αποκαλύπτονται, η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται και στο τέλος τίποτα δεν μένει το ίδιο. Η απόφαση της Skeeter θα αναστατώσει, όχι μόνο τις ζωές των δικών της ανθρώπων, αλλά και ολόκληρη την κωμόπολη.

#8. Gloria

Με κεντρικό πρόσωπο μία γυναίκα 58 χρόνων, τη Gloria, η ταινία περιστρέφεται γύρω από τις απόπειρες της ηρωίδας να πάει ενάντια στις στερεοτυπικές αντιλήψεις της κοινωνίας, που θέλουν τις πλέον ώριμες γυναίκες να μένουν αδρανή όντα καθώς νιώθουν ότι η ζωή τους φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος 

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *