Αρχική / ----------SLIDER / Όταν ο μπαμπάς δεν περνάει χρόνο με το παιδί


Όταν ο μπαμπάς δεν περνάει χρόνο με το παιδί

Για διάφορους λόγους, κάποιοι μπαμπάδες δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο στο παιδί τους. Το θέμα όμως είναι πως, αν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση, θα υπάρξει πρόβλημα με το ίδιο το παιδί. Πάμε να δούμε για ποιους λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό:

  • Είναι έτσι η εποχή, οι απαιτήσεις της ζωής και οι ρυθμοί της καθημερινότητας που οι εργαζόμενοι μπαμπάδες λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι. Το θέμα όμως είναι να επιδιώκετε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με το παιδί σας, για το παιδί σας και να μην αναλώνεστε σε άλλες δραστηριότητες.


  • Αποδεχθείτε ότι ο χρόνος με το παιδί δεν είναι μόνο παιχνίδι και ανεμελιά. Είναι υποχρέωσή σας να το φροντίσετε, να το ηρεμήσετε όταν κλαίει και να είσαστε δίπλα του σε κάθε δύσκολη στιγμή του. Μόνο η μαμά δεν αρκεί!
  • Κάποιοι μπαμπάδες περνούν για μια περίοδο λίγο χρόνο με το παιδί τους επειδή νιώθουν απογοήτευση από την αρνητική ή αδιάφορη στάση του απέναντί τους. Θεωρούν ότι δεν τους δείχνουν τα παιδιά την ίδια αγάπη με τη σύντροφό τους και το παίρνουν βαρέως.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις οι μπαμπάδες νιώθουν πιο άνετα με το γιο, παρά με την κόρη και αυτό αποτυπώνεται στο χρόνο που αφιερώνουν στο καθένα.
  • Επιπλέον, κάποιοι μπαμπάδες απογοητεύονται από το γεγονός ότι το παιδί τους δεν ακολουθεί τα χνάρια του στο κομμάτι των ενδιαφερόντων και των κλίσεών του. Μια άκρως εγωκεντρική και λανθασμένη θεώρηση, που μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο παιδί σε διάφορους τομείς.
  • Τέλος, υπάρχουν μπαμπάδες που είναι απορροφημένοι τόσο πολύ από τα δικά τους άγχη και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, που τελικά όλο αυτό καταλήγει σε βάρος του παιδιού τους αναφορικά με το χρόνο που περνούν μαζί.

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js