Αρχική / ----------SLIDER / Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»


Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛ.ΑΣ., που ιδρύθηκαν επί θητείας μου, με το π.δ. 37/2019 και τα οποία η ΝΔ εγκαινίασε επικοινωνιακά 3-4 φορές δεν αρκούν, ως έχουν.


Καλώ την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο: πέρα από το Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και τα γραφεία στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις και σε όλες τις Περιφέρειες και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας κάθε Νομού που προβλέπει, επιπλέον, το π.δ. δίνει σαφώς την αρμοδιότητα για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας στα Α.Τ. Σε ΟΛΑ τα Α.Τ.”.
Advertisement

Καλεί επίσης την κυβέρνηση να εφαρμόσει το προεδρικό διάταγμα και εξηγεί: λειτουργία των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας, κατάλληλη στελέχωση, όπως προβλέπεται, δυνατότητα αυτοματοποιημένης, ηλεκτρονικής καταχώρισης καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας, δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως «on-line», συνεχής εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, προτυποποίηση των σηματικών αναφορών, ώστε τα καταγγελλόμενα περιστατικά να αντιμετωπίζονται ορθά και ενιαία, και κυρίως ΑΜΕΣΑ».Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *