Αρχική / ----------SLIDER / Οι λόγοι, που εξηγούν πως μετά τις διακοπές πολλές φορές έρχεται ο χωρισμός


Οι λόγοι, που εξηγούν πως μετά τις διακοπές πολλές φορές έρχεται ο χωρισμός

Μετά τη μπόρα, βγαίνει το ουράνιο τόξο αλλά μπορεί να συμβεί και το ανάποδο.

Οι σχέσεις των ζευγαριών είναι παράξενες και ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι να χωρίζουν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή αμέσως μόλις γυρίσουν από αυτές.

Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο..

Οι εξηγήσεις είναι οι εξής:

Πολλά ζευγάρια, που στην καθημερινότητα τους βλέπονται λίγο, στις διακοπές είναι μαζί συνέχεια κι αυτή η συνύπαρξη φέρνει εντάσεις.Η αγωνία των ζευγαριών να μην πάνε μόνα τους διακοπές, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, τα κάνει να διαλέγουν παρέες, που στην πόλη δεν θα τους έλεγαν ούτε καλημέρα, νομίζοντας ότι η δυστυχία της μονότονης ζωής τους θα εξαφανιστεί.

Πολλοί έχουν την αγωνία να μετατραπούν από σύντροφοι σε εραστές κι αυτό φέρνει το γνωστό «άγχος της επίδοσης», που έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον έρωτα.

Επιπλέον, παρατηρείται ο ψυχαναγκασμός του οργασμού. Δηλαδή, κάνω σεξ οπουδήποτε με οποιονδήποτε, ή έστω νιώθω την ανάγκη να φλερτάρω συνεχώς.

Η έντονη προπόνηση και οι δίαιτες πριν από τις διακοπές, προκαλούν εκνευρισμό κι επιθετική συμπεριφορά, που ξεσπά συνήθως στα οικεία πρόσωπα.

Στις διακοπές υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος για να σκεφτούν τα ζευγάρια τα προβλήματα που θα φέρει η επόμενη χρονιά στη ζωή τους. Τα υπαρξιακά άγχη και η κατάθλιψη εντείνονται.

Στις διακοπές γεννιέται ένα σύνδρομο, που έχει σχέση με εκείνο της Σταχτοπούτας. Ο καθρέφτης συνήθως λέει, πως δεν είστε οι πιο όμορφοι στην παραλία, ούτε οι πιο πλούσιοι, ούτε οι πιο ευτυχείς.

Το σύνδρομο αυτό γεννά φθόνο για τους γύρω σας και για τον εαυτό σας, κάτι που έχει συνέπειες στις σχέσεις.

Βέβαια, αν τα πράγματα φτάσουν εκεί, σημαίνει πως η σχέση είχε ήδη πολλά προβλήματα, οπότε να λέτε και καλύτερα που τα πράγματα ήρθαν έτσι. 

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js