Αρχική / ----------SLIDER / Οι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο – Έρευνα δείχνει ρεκόρ διακοπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Smoking cigarette


Οι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο – Έρευνα δείχνει ρεκόρ διακοπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Οι Έλληνες φαίνεται πως κόβουν το τσιγάρο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε σημειώνεται ρεκόρ διακοπής καπνίσματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σήμερα καπνίζει το 27,1% του πληθυσμού έναντι του 36,7% που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έρευνα της ΚΑΠΑ Research το 2012.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πτώση της τάξεως των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων για τα δεδομένα της χώρα μας.

Πάντως η μείωση των καπνιστών από το 2009 έως σήμερα είναι σταθερή καθώς σε αντίστοιχες έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα ποσοστά των καπνιστών ήταν 37,9% για το 2009 και 32,5% για το 2014.

Παράλληλα, καταγράφεται μείωση και στην ετήσια κατανάλωση τσιγάρων κατά 49% στο διάστημα 2007-2016.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες θέτουν ως εθνικό στόχο τη μείωση του καπνίσματος, ωστόσο πολλοί είναι απογοητευμένοι από τη (μη) εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Παράλληλα, το 83,8% των Ελλήνων χαρακτηρίζει «πολιτισμική υποβάθμιση» την κάπνα και τα τασάκια σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ το 76,1% των Ελλήνων να δηλώνει ότι η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η παρουσίαση της νέας έρευνας έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στο Δήμο Τρικκαίων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε πρώτοι και μόνοι την εκστρατεία ενημέρωσης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω καθώς ήδη τα αποτελέσματα είναι θετικά. Εδώ στα Τρίκαλα, ως Δήμος Τρικκαίων συνεχίζουμε την προσπάθεια. Αυτό εξάλλου είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία της σύγχρονης πόλης: το να ενδιαφέρεται και να δρα για τους κατοίκους της»

Check Also

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόλις μπαίνουμε στο σπίτι;

Σίγουρα αυτό που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι να βγάλουμε τα παπούτσια μας και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *