Αρχική / ----------SLIDER / Ο ματωμένος τυμπανιστής -Πλήγωσε τα χέρια του χτυπώντας το τύμπανο στο καρναβάλι [βίντεο]….


Ο ματωμένος τυμπανιστής -Πλήγωσε τα χέρια του χτυπώντας το τύμπανο στο καρναβάλι [βίντεο]….

Πιστεύεται ότι αυτά τα τύμπανα χρησιμοποιούνταν ως ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των κοιλάδων της περιοχής και έπρεπε να τα χτυπούν τόσο δυνατά για να κάνουν αρκετό θόρυβο ώστε να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα.
Ο όρος entroido χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις αρχαίες παγανιστικές παραδόσεις που γιορτάζονται με την έλευση της άνοιξης.Οι μασκοφόροι τρέχουν γύρω από την πόλη για να διώξουν τα κακά πνεύματα

Η περιοχή είναι ορεινή και έχει πολλά δάση γύρω της, με αποτέλεσμα να είναι απομονωμένη. Πιστεύεται ότι αυτή η απομόνωση, επέτρεψε στην περιοχή να διατηρήσει τις μοναδικές της παραδόσεις.

Κι ενώ η ακριβής ιστορία των μασκαράδων δεν είναι γνωστή, θεωρείται ότι συνδέεται με τις αγροτικές γιορτές που περιλαμβάνουν έθιμα που χρονολογούνται από τους μεσαιωνικούς χρόνους.

Οι δυνατοί ήχοι από τα τύμπανα πιστεύεται ότι απομακρύνουν τα κακά πνεύματα. Οι μάσκες ή peliqueiros, είναι σκαλισμένες από ξύλο και στη συνέχεια ζωγραφισμένες στο χέρι με φωτεινά χρώματα από τους ντόπιους που διαφοροποιούν την τεχνική και το στυλ τους προτού βάλουν επάνω τους και μια περίεργη κόμμωση, που ονομάζεται pantalla.

Μαζί με τις παραδοσιακές μάσκες της περιοχής, μερικές άλλες μάσκες χρησιμεύουν για να σατιρίσουν την κυβέρνηση και τα τρέχοντα γεγονότα.

Οι μασκοφόροι άνδρες φορούν επίσης και μερικές φορές, καμπάνες και τρέχουν γύρω από την πόλη για να κάνουν θόρυβο ενώ ακολουθούνται από τους άνδρες που χτυπάνε τα τύμπανα. Έχουν επίσης πολύχρωμα ξύλινα ραβδιά, που χρησιμοποιούνται για να κρατάνε το κοινό μακριά από την παρέλαση.
Οι τυμπανιστές χτυπούν πολύ δυνατά τα όργανά τους για να άνουν αρκετό θόρυβο ώστε να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα.

Μόλις ολοκληρωθεί η παρέλαση το μεσημέρι, όλοι καλούνται να συμμετάσχουν στο φαγητό του φεστιβάλ σε μια σκηνή γεμάτη από περίπου 5.000 άτομα.

Το συγκεκριμένο καρναβάλι λαμβάνει χώρα λίγο πριν την Σαρακοστή, ώστε να μπορούν να γευτούν όλοι το παραδοσιακό πιάτο androlla, που φτιάχνεται από λουκάνικο και πατάτες, προτού αρχίσει η περίοδος της νηστείας.

Το καρναβάλι τελειώνει με την «Ταφή της Σαρδέλας» – μια τελετή όπου γίνεται η αναπαράσταση μιας σαρδέλας, που είτε καίγεται είτε θάβεται και συμβολίζει την ταφή του παρελθόντος για να επιτρέψει μια νέα αρχή.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: iefimerida

Check Also

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα……

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *