Αρχική / ----------SLIDER / Να γιατί σου κάνει καλό να είσαι… κρυφο-κουτσομπόλα!


Να γιατί σου κάνει καλό να είσαι… κρυφο-κουτσομπόλα!

Το προνόμιο το έχουν λένε οι γυναίκες… Αλλά και οι άντρες είναι υπέρ του δέοντος κουτσομπόληδες και ας μην το παραδέχονται. Έχουν δει τα ματάκια μου κι έχουν ακούσει τα αυτάκια μου παρουσιαστές να βγάζουν περιχαρείς de sous για μικρές “βρώμικες” ιστορίες να σου σηκωθεί … η τρίχα! Όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό δεν είναι κακό… μάλλον κάνει καλό και μάλιστα πολύ!
Αν το κουτσομπολιό θέλαμε να το πούμε πιο …ευγενικά θα το λέγαμε «κοινωνικός σχολιασμός» και αυτός ο …κοινωνικός σχολιασμός κάνει καλό στη υγεία σου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από την Κίνα, οι οποίοι αναφέρουν ότι όταν ακούει κανείς κουτσομπολιά για διασημότητες, πυροδοτείτε το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου, με τον ίδιο τρόπο όπως όταν τρώει το αγαπημένο του φαγητό ή ακόμη και όταν κερδίζει το λαχείο! Εμένα προσωπικά ο εγκέφαλός μου πυροδοτείτε όταν ακούω τις αμοιβές των … αμοιβάδων παρουσιαστών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, δεν είναι τα καλά νέα που προκαλούν αυτήν την αντίδραση, αλλά αντίθετα τα… κακά. Οι ειδήσεις για τα προβλήματα των διάσημων, τα σκάνδαλα, τα ατοπήματα τους και άλλα αρνητικά σχόλια είναι αυτά που ενεργοποιούν το αίσθημα ευχαρίστησης και την παραγωγή των αντίστοιχων χημικών ουσιών από τον εγκέφαλό μας.Oι περισσότεροι δεν θα παραδέχονταν ποτέ ότι απολαμβάνουν τέτοιου είδους κοινωνικά σχόλια, ωστόσο οι μαγνητικές τομογραφίες που έκαναν οι ερευνητές στο πλαίσιο της μελέτης τους… δεν ψεύδονται!
Κατά βάθος, όλοι μας βρίσκουμε διασκεδαστικά… τα προβλήματα των άλλων, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Mail On line.Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Shenzhen της Κίνας, τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στις αρνητικές ιστορίες γύρω από διάφορους σελέμπριτις, οι οποίες φάνηκε να «ξυπνούν» τα επίπεδα ντοπαμίνης και άλλων χημικών ουσιών που προκαλούν αίσθημα ευχαρίστησης στην περιοχή ανταμοιβής του εγκεφάλου.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Social Neuroscience.

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js