Αρχική / ----------SLIDER / Μόνο στην Ελλάδα – Διαρροή αγωγού ύδρευσης διαρκεί τρία χρόνια!


Μόνο στην Ελλάδα – Διαρροή αγωγού ύδρευσης διαρκεί τρία χρόνια!

Απίστευτο και… ελληνικό είναι αυτό που συμβαίνει σε γειτονιά του Βόλου, όπου αγωγός ύδρευσης παρουσιάζει διαρροές εδώ και …τρία χρόνια, ενώ έχουν ήδη γίνει 29 επισκευές!

Όπως γράφει η εφημερίδα «Μαγνησία», το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και τώρα –μετά από τρία χρόνια- οι αρμόδιοι προσανατολίζονται προς την αντικατάσταση του αγωγού.Μάλιστα, οι κάτοικοι που μένουν στη διασταύρωση των οδών Μπότσαρη – Μουρούζη της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, ανησυχούν ακόμη και για ενδεχόμενη διάβρωση των θεμελίων των σπιτιών τους, λόγω των υπόγειων διαρροών του αγωγού.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην εφημερίδα «Μαγνησία», επισήμανε ότι εδώ και τρία χρόνια που ο αγωγός έσπασε για πρώτη φορά, κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν 29 φορές στις βλάβες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Βόλου, προκειμένου να επισκευαστεί. «Ο αγωγός είναι χαλασμένος και ο εργολάβος που αποκαθιστά τη βλάβη έχει σκάψει σε μήκος περίπου 20 μέτρων, για να αποκαταστήσει τις βλάβες που παρουσιάζονται κατά μήκος του αγωγού», τόνισε ο κάτοικος.

Οι κάτοικοι λένε ότι ο εργολάβος αποκαθιστά τη βλάβη κάθε φορά, αλλά μερικές μέρες ή μήνες μετά, ο αγωγός σπάει ξανά, με αποτέλεσμα η διαρροή νερού υπογείως να είναι συνεχής. Μάλιστα οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι όταν σκάβει, για να αποκαταστήσει τη βλάβη, το νερό γίνεται πίδακας και χάνεται άσκοπα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους που μίλησαν στην εφημερίδα «Μαγνησία», μόνο τον τελευταίο μήνα ο αγωγός έχει επισκευαστεί δύο φορές. Μάλιστα, οι κάτοικοι έφεραν και δικό τους μηχανικό για να δει το πρόβλημα, ο οποίος τους είπε ότι το κομμάτι του αγωγού που τοποθετήθηκε στην οδό Μουρούζη είναι προβληματικό και πρέπει να αντικατασταθεί για να σταματήσουν τα προβλήματα.
Οι κάτοικοι έχουν στείλει μέχρι σήμερα τρία υπομνήματα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Βόλου, για να ασχοληθεί και να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά τονίζουν ότι δεν ασχολήθηκαν μαζί τους.
Στην οδό Μουρούζη βρίσκονται μονοκατοικίες και τριώροφες κατοικίες που στεγάζουν 22 οικογένειες, που λόγω της διαρροής, αντιμετωπίζουν και πρόβλημα χαμηλής πίεσης του νερού.

 

Πηγή: magnesianews.

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js