Αρχική / -------Ροή θεμάτων / Μικρές συμβουλές για ένα “πράσινο” σπίτι.


Μικρές συμβουλές για ένα “πράσινο” σπίτι.

Μερικά ‘πράσινα τρικ’ για να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον, εύκολα και γρήγορα!

Όλες μας γνωρίζουμε κάποιες μικρές οικολογικές συμβουλές, όπως είναι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ή το να βράζουμε μόνο ένα φλιτζάνι νερό για να κάνουμε τον καφέ μας. Ας δούμε όμως ποια άλλα κόλπα χρησιμοποιούν καθημερινά οι έξυπνες μαμάδες με οικολογική συνείδηση. Εδώ, θα βρείτε κάποια μικρά μυστικά τους….

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό κομμάτι φανελένιο ύφασμα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τροφές από τα ρούχα των παιδιών ώστε να τα φοράνε λίγο περισσότερο. Έτσι, θα μπορείτε να πλένετε με γεμάτο πλυντήριο.
Σε κατάσταση αναμονής (standby), η τηλεόραση χρησιμοποιεί το 10% της ενέργειας που χρησιμοποιεί όταν λειτουργεί κανονικά. Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε πόσο καταναλώνουν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές μαζί όταν είναι σε κατάσταση αναμονής.
Αναθέστε στα παιδιά σας το ρόλο του ‘πράσινου αστυνόμου’. Καθήκον τους θα είναι να σβήνουν τα αναμμένα φώτα, να πετάνε τα σκουπίδια στον σωστό κάδο απορριμμάτων, αλλά και να μαλώνουν τους μεγάλους όταν δεν κάνουν το ίδιο!
Κατεβάστε το θερμοστάτη του σπιτιού σας  ένα βαθμό και εξοικονομήστε το 10% των εξόδων θέρμανσης. Μπορείτε ακόμα να ελαττώσετε το χρόνο λειτουργίας της θέρμανσης. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα μικρότεροι λογαριασμοί. Αν κρυώνετε λιγάκι, φορέστε ένα πουλόβερ. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες αισθάνονται το κρύο πιο γρήγορα από τους άνδρες. Προσέξτε ακόμα αν έχετε ηλικιωμένους στο σπίτι γιατί κρυώνουν περισσότερο.
Το χειμώνα, μονώστε τα παράθυρα στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε συνεχώς (για παράδειγμα κάποιο έξτρα δωμάτιο ή τα μικρά παράθυρα του μπάνιου) με χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες (bubble wrap). Αν ψεκάσετε το παράθυρο με λίγο νερό τότε το υλικό αυτό θα μείνει κολλημένο για πολύ καιρό.
Το καλοκαίρι μην χρησιμοποιείτε καθόλου το στεγνωτήριο. Μπορεί να ξεσυνηθίσαμε το άπλωμα των ρούχων στο μπαλκόνι, έτσι όμως το στέγνωμα των ρούχων γίνεται πιο ανέξοδα από ότι στο στεγνωτήριο ή πάνω στο καλοριφέρ.
Πηγή:epithimies

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js