Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Μια νέα εκδοχή του τρίτου μέρους του Νονού με την υπογραφή του Κόπολα αναμένεται σύντομα στη Μεγάλη Οθόνη


Μια νέα εκδοχή του τρίτου μέρους του Νονού με την υπογραφή του Κόπολα αναμένεται σύντομα στη Μεγάλη Οθόνη

O Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν έκρυψε ποτέ τη δυσαρέσκειά του για το φινάλε του εμβληματικού «Νονού», που οφείλεται στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε το φιλμ.

Mάλιστα, ο ίδιος είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι έκανε το τρίτο μέρος περισσότερο για τα λεφτά, παρά από καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα εκδοχή του τρίτου μέρους που να ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτό που έχει στο μυαλό του για την ολοκλήρωση αυτής της εμβληματικής τριλογίας.

 
Το τρίτο μέρος του «Νονού», που ήταν υποψήφιο για εφτά Όσκαρ, κυκλοφόρησε 16 χρόνια μετά από το δεύτερο και επικεντρώθηκε στις προσπάθειες του Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) να απελευθερώσει την οικογένειά του από το έγκλημα. Η Νταϊάν Κίτον και η Τάλια Σάιρ επέστρεψαν τους ρόλους τους, αλλά ο Ρόμπερτ Ντουβάλ αρνήθηκε να συμμετάσχει.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης μέσω της Paramount, ο τίτλος της νέας εκδοχής τιτλοφορείται «Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone». Για αυτή την ολοκαίνουργια version νέα εκδοχή του φινάλε, δημιούργησε με τη συνδρομή του σεναριογράφου Μάριο Πούτζο, μια νέα αρχή και ένα διαφορετικό τέλος, ενώ αναδιοργάνωσε ορισμένες σκηνές, καθώς και τον ήχο. Επίσης μαζί με την ομάδα παραγωγής αποκατέστησαν την εικόνα σε υψηλή ανάλυση 4Κ, διορθώνοντας ζημιές ή ατέλειες του πρωτότυπου φιλμ με την χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών. Η διαδικασία κράτησε πάνω από 6 μήνες, αφού αποκατέστησαν καρέ προς καρέ το φιλμ, ψάχνοντας μάλιστα ανάμεσα στις δεκάδες αρχικές λήψεις προκειμένου να αντικαταστήσει τυχόν χαμηλής ανάλυσης καρέ του αρχικού υλικού.Στόχος του Κόπολα είναι κυκλοφορήσει την νέα εκδοχή της ταινίας στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ στην συνέχεια θα γίνει διαθέσιμο σε Blu-ray και υπηρεσίες streaming. Να θυμίσουμε ότι η εικόνα των δύο πρώτων ταινιών είχε αποκατασταθεί στις ειδικές εκδόσεις του 2008.

Check Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *