Gps Garmin Προσφορές
Αρχική / ----SLIDER / Μάθετε τα πάντα για το ζεστό κερί, το κρύο κερί και την χαλάουα


Μάθετε τα πάντα για το ζεστό κερί, το κρύο κερί και την χαλάουα

Όπως πιθανόν μπορεί να γνωρίζετε, το υλικό της αποτρίχωσης με κερί συνήθως φτιάχνεται από ρετσίνι, κερί μέλισσας και έλαια. Το κερί αποτρίχωσης αποτελεί μία γρήγορη λύση αποτρίχωσης για αυτούς που διαθέτουν λίγο χρόνο στη διάθεση τους. Αν είστε καινούριοι στην αποτρίχωση με κερί μπορεί να σας μοιάζει βουνό έως ότου βρείτε ποια τεχνική και τρόπος αποτρίχωσης σας ταιριάζει. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα μειονεκτήματα και στα πλεονεκτήματα του ζεστού και του κρύου κεριού αποτρίχωσης και της χαλάουα. Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση του άρθρου χαλαρώστε και ετοιμαστείτε για αποτρίχωση!

Πλεονεκτήματα Αποτρίχωσης
Με Ζεστό Κερί
Το ζεστό κερί αποτρίχωσης αποτελείται από λιωμένο κερί το οποίο απλώνεται στο δέρμα. Μόλις κρυώσει, το κερί προσκολλάται στην τρίχα καθώς στεγνώνει πριν αφαιρεθεί από το δέρμα και κατά την αφαίρεση του αφαιρεί και τις τρίχες που έχουν προσκολληθεί. Η θερμοκρασία από το κερί ανοίγει τους πόρους και χαλαρώνει τους θύλακες της τρίχας όπου κάνει της αφαίρεση τους πιο εύκολη σε σχέση με τις ταινίες αποτρίχωσης με κρύο κερί. Η αποτρίχωση με ζεστό κερί εξαιρετική και για άντρες που συνήθως έχουν περισσότερες τρίχες και με πιο παχιές ρίζες. Επειδή το ζεστό κερί κολλάει πολύ καλά στο δέρμα δεν χρειάζεται επανάληψη.
Μειονεκτήματα Αποτρίχωσης Με Ζεστό Κερί
Μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία όταν το ζεσταίνετε. Με αυτό τον τρόπο το ζεστό κερί καθίσταται πιο αργό σε σύγκριση με το κρύο κερί ή με τη χαλάουα, καθώς παίρνει περισσότερο χρόνο να κρυώσει πάνω στο δέρμα. Ωστόσο η θερμοκρασία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για πετυχημένα αποτελέσματα. Για αυτό υπάρχει η Ηλεκτρική Συσκευή Αποτρίχωσης Veet® EasyWax™ Roll-On διευκολύνοντας τη διαδικασία και προσφέροντας σας πάντα τη σωστή θερμοκρασία κεριού. Με το Veet Roll-On επίσης εξοικονομείτε και χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε για την σωστή θερμοκρασία κάθε φορά, είτε να ξαναζεσταίνετε το κερί είτε να περιμένετε μέχρι να κρυώσει αν είναι πολύ ζεστό. Αν κάνετε αποτρίχωση με τον παραδοσιακό τρόπο ζεστού κεριού αποτρίχωσης, θα χρειαστείτε και μια σπάτουλα για να απλώνετε το κερί. Αυτό βέβαια μπορεί να κάνει τη διαδικασία δύσκολη σε μικρότερες περιοχές όπως η γραμμή του μπικίνι.

Πλεονεκτήματα Αποτρίχωσης Με Κρύο Κερί
Το κρύο κερί, είναι συνήθως τοποθετημένο σε ταινίες που μπορούν να πεταχτούν μετά την χρήση εύκολα. Αποτελεί την εύκολη λύση αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών. Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από ταινίες αποτρίχωσης με κερί που είναι γνωστές για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες αποτρίχωσης στις διαφορετικές περιοχές του σώματος.
Μειονεκτήματα Αποτρίχωσης Με Κρύο Κερί
Το κρύο κερί δεν προσφέρει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα ειδικά όταν οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Λόγω αυτού, οι ταινίες αποτρίχωσης με κρύο κερί χρειάζεται να επανατοποθετηθούν στην περίπτωση που σας ξέφυγε κάποια τρίχα την πρώτη φορά. Η επαναλαμβανόμενη αποτρίχωση στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα στο δέρμα. Για αυτό τον λόγο υπάρχει το Veet® Hair Minimizer™ ταινίες με κρύο κερί για ευαίσθητο δέρμα περιέχει ένα έξτρα ενυδατικό συστατικό το οποίο καταπραΰνει την επιδερμίδα καθώς κάνετε αποτρίχωση. Περιέχει αμυγδαλέλαιο ένα συστατικό γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, καταπραΰνει το δέρμα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης.
Πλεονεκτήματα Χαλάουας
Η αποτρίχωση με χαλάουα είναι μία αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης χωρίς τη χρήση ταινιών για την εφαρμογή του υλικού της αποτρίχωσης στο δέρμα. Η χαλάουα δημιουργεί ένα στρώμα στο δέρμα που τραβιέται κατά την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες. Η χαλάουα είναι υδατοδιαλυτή και ξεπλένεται εύκολα με νερό από το δέρμα. Αυτός ο τρόπος αποτρίχωσης δεν στεγνώνει τελείως οπότε δεν δημιουργούνται φυσαλίδες ή ανωμαλίες όταν το τοποθετείτε πάνω στο δέρμα. Η χαλάουα έχει μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης στη σύστασή της η οποία σταματά την

εξάπλωση των βακτηρίων.
Μειονεκτήματα Χαλάουας
Η χαλάουα μπορεί να είναι επώδυνη σε άτομα με ευαίσθητα δέρματα να προκαλέσει φαγούρα, τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα αλλά και κοκκινίλα. Η παχιά υφή της χαλάουα είναι αρκετά δύσχρηστη όταν την ζεσταίνετε για πρώτη φορά. Μπορεί να χρειαστείτε αρκετή πρακτική για το πώς θα μάθετε να αποτριχώνετε σωστά με χαλάουα. Χρειάζεται να είναι αρκετά πυκνή ώστε να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Κάθε μέθοδος αποτρίχωσης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Η χαλάουα μπορεί να είναι από άποψη ακαταστασίας δύσκολη αλλά λιγότερο επώδυνη. Το ζεστό κερί είναι κατάλληλο για παχύτερες τρίχες αλλά η διαδικασία αποτρίχωσης παίρνει περισσότερο από ότι με το κρύο κερί. Η αποτρίχωση με το κρύο κερί μπορεί να είναι πιο γρήγορη αλλά προκαλεί περισσότερο δερματικό ερεθισμό. Όπως μπορείτε να δείτε όταν έρθει η ώρα της αποτρίχωσης υπάρχουν αρκετές λύσεις που ταιριάζουν στον καθένα. Αρκεί να αποφασίσετε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς, δοκιμάστε την αποτρίχωση σαν ένα τρόπο χαλάρωσης από μία κουραστική ημέρα.
Πηγή: veet

Check Also

Πέντε φορές πιο φονικός ο κορονοϊός από τη γρίπη για τους νοσηλευόμενους – Τι δείχνει νέα έρευνα

Η μελέτη βρήκε πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για 17 σοβαρές …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *