Αρχική / ----------SLIDER / Μάθε πως θα δείχνεις γεμάτη αυτοπεποίθηση


Μάθε πως θα δείχνεις γεμάτη αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι το «κλειδί» για μία επιτυχημένη καριέρα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που αποδεικνύεται ότι έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση απ΄’ο,τι ικανότητες κερδίζουν πιο εύκολα τον θαυμασμό των άλλων, απολαμβάνουν μια υψηλή κοινωνική θέση και ασκούν μεγαλύτερη επιρροή.

Σίγουρα υπάρχουν φορές που μπορεί να νιώθετε αμήχανα, όπως όταν είναι να μιλήσετε μπροστά σε ένα ακροατήριο, ή όταν έχετε ένα meeting με κάποιον συνάδελφό σας. Όμως ακόμη και εκείνες τις φορές μπορείτε να δείξετε ότι έχετε αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν δεν έχετε.

Παρακάτω αναφέρονται 6 απλοί τρόποι τους οποίους μπορείτε να υιοθετήσετε αν θέλετε να δείχνετε γεμάτοι αυτοπεποίθηση

1) Προσπαθήστε να κοιτάτε τους άλλους στα μάτια

Όταν συνομιλείτε με κάποιον να έχετε συνεχώς οπτική επαφή (eye contact) με αυτόν. Μην κοιτάτε τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω σας ή τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως π.χ το κινητό σας. Αν επικεντρώσετε την προσοχή σας στον συνομιλητή σας τον κάνετε να νιώθει σημαντικός και τότε θα αρχίσει αυτόματα να σας σέβεται.
Μηχανισμοί επιβίωσης
2) Μην αποφεύγετε τις χειραψίες

Η κλασική χειραψία όταν συναντάτε κάποιον συνάδελφό σας σε μία ειδική περίσταση, ή ένα πρόσωπο που γνωρίζετε για πρώτη φορά ή έναν παλιό φίλο δείχνει την καλή πρόθεσή σας για επικοινωνία και ότι είστε επικεντρωμένοι με αυτούς που συναναστρέφεστε.

3) Προσπαθήστε να στέκεστε όρθιοι

Αν ετοιμάζετε να μιλήσετε σε ένα κοινό καλό θα ήταν να στέκεστε όρθιοι και να αποφύγετε να ξαποστάζετε σε αντικείμενα ή έπιπλα που υπάρχουν δίπλα σας.

4) Να υψώνετε το ανάστημά σας

Όταν πραγματοποιείτε ομιλία μπροστά σε ακροατήριο ή ακόμα κι όταν απευθύνεστε σε ένα και μοναδικό άτομο να πατάτε καλά με τα δυο σας πόδια στο έδαφος. Μην ρίχνετε το βάρος σας σε ένα από τα δύο και μην τα σταυρώνετε μεταξύ τους γιατί αυτό σας κάνει να δείχνετε φοβισμένοι και νευρικοί.

5) Κάντε κινήσεις με τα χέρια σας

Όσο περισσότερο κάνετε μεγάλες και έντονες κινήσεις με τα χέρια σας τόσο πιο σίγουροι δείχνετε. Μην φοβάστε να κάνετε διάφορες χειρονομίες με τα χέρια σας αλλά να έχετε πάντα υπόψιν σας ότι οι κινήσεις σας πρέπει να είναι ελεγχόμενες, έτσι ώστε να μη δείχνετε ατσούμπαλοι.

6) Μην χρησιμοποιείτε τα χέρια σας σαν ασπίδα

Πολλοί άνθρωποι, ασυνείδητα, σταυρώνουν τα χέρια τους κάτω από το στήθος. Μην το κάνετε αυτό. Με τη συγκεκριμένη κίνηση φαίνεστε νευρικοί και αγχώδεις. Eπίσης το σταύρωμα των χεριών μπορεί να μεταφραστεί από τους άλλους ως απόμακρη, αμήχανη ή αμυντική στάση από πλευράς σας.

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js