Αρχική / ----SLIDER / Λόγω των ημερών σκέψου, μπορείς να πεις κι εσύ όχι…


Λόγω των ημερών σκέψου, μπορείς να πεις κι εσύ όχι…

Υπάρχουν στιγμές που το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πεις όχι.
Και φυσικά είναι τόσο δύσκολο μερικές φορές που λες απλά ναι και αφήνεις το όχι για τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο να πεις όχι και να το εννοείς στο παιδί σου που με μάτια παρακλητικά θέλει τώρα το άχρηστο παιχνίδι που την περασμένη εβδομάδα το πέταξε…

Δεν είναι εύκολο να αρνηθείς στη μαμά σου μια βόλτα στα μαγαζιά σήμερα που είχες προγραμματίσει γενική καθαριότητα στην κουζίνα.

Δεν είναι εύκολο να πεις όχι στην πεθερά σου που θέλει να της πας το απόγευμα την εγγόνι της  να περάσουν λίγες ώρες μαζί.



Δεν είναι εύκολο να πεις όχι στον άντρα σου που νομίζει πως αν δεν φωνάξει υδραυλικό να ενώσει το καινούργιο πλυντήριο  και το ενώσει αυτός θα κάνετε οικονομία.

Αρχίζεις να νιώθεις ενοχές και δεν μπορείς να πεις όχι, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις προσπάθειες χειραγώγησης και τα επιχειρήματα που σου παραθέτουν.

Όμως τώρα είσαι 40plus, έχεις οργανώσει το πρόγραμμά σου και κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει το δικό του. Έχεις πλέον εσύ τον έλεγχο για μια ευτυχισμένη ζωή με στόχους και χωρίς κατευθυντήριες συμβουλές που σε αποπροσανατολίζουν από την πορεία που έχεις διαλέξει.
Να λες όχι, γιατί ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Να λες όχι, γιατί θες να ξοδέψεις από τα χρήματά σου όσα χρειάζεται εκεί που θες.



Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει να τους λένε όχι. Θυμώνουν, εκνευρίζονται και προσπαθούν να βρουν τρόπο να σε μεταπείσουν και να πατήσουν τα όρια σου.

Αν αυτός ο τρόπος είναι μια πρόταση που ικανοποιεί και τους δύο, τότε πρόκειται για διαπραγμάτευση και όλα είναι εντάξει. Όμως αρκετές φορές, απλά προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν και να σε κάνουν να δεχτείς αυτό που θες να αποφύγεις και να κάνεις αυτό που θέλουν.



Το να λες όχι όπου χρειάζεται και να είσαι αποτελεσματικά διεκδικητικός, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται και φυσικά χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση μα είσαι πια 40plus, έχεις δική σου γνώμη και πρέπει να γίνει σεβαστή.
‘Εμμα

Check Also

Πότε καταργείται στο SMS στο 13033 – Ποιες ελευθερίες μας δίνονται πίσω σταδιακά

Xαλαρώνουν περισσότερο τα μέτρα που ίσχυαν το τελευταίο εξάμηνο. Τι SMS πρέπει να στείλουν αύριο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *