Η πιο ταπεινή μακαρονάδα που συντροφεύει γενιές και γενιές είτε για νηστείες, είτε για βραδινές πείνες, είτε μετά από ξενύχτια με ποτάκια, είτε φοιτητικά νοικοκυριά μακριά από μανούλες και γιαγιάδες.
Όπως και να το κάνουμε είναι αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλου Η δική μου σημερινά μακαρονάδα απλή και νόστιμη … Είμαστε μακαρονάδες, τι να λέμε τώρα!
Υλικά :
20 – 25 ντοματούλες βελανίδια
1 πακέτο σπαγγέτι Νo 6 ότι μάρκα επιλέξετε
Μερικά δόντια σκόρδου
Ι Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
150 γραμ. ελαιόλαδο
Μαϊντανό για σερβίρισμα.
Αλάτι – Πιπέρι
Τριμμένο τυρί προαιρετικά για όσους τρώνε τυρί με μακαρόνια κι όχι μακαρόνια με τυρί .
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και κομμένα τα σκόρδα να τσιγαριστούν λίγο αφήνοντας το άρωμά τους στο ελαιόλαδο. Αν δεν σας αρέσουν τα σκόρδα, αφού τσιγαριστούν τα βγάζετε από το λάδι
Ρίχνουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό για να μην του κοπεί η βράση και αφού μαλακώσουν τα ντοματάκια και εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε τα βρασμένα ήδη μακαρόνια
ανάλογα πως μας αρέσουν, μια κουτάλα νερό από το βρασμένο με τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να τραβήξουν.
Σερβίρουμε ραντίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη.