Πεντανόστιμο κριθαράκι που απαιτεί πολύ λίγο χρόνο για να ετοιμαστεί. Κάτι που εκτός από εύκολο είναι και δροσερό για σήμερα με αυτές τις θερμοκρασίες. Πασπαλίστε το με άπαχο τυρί και απολαύστε το χωρίς τύψεις!
Υλικά Συνταγής
- 300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 1/4 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.