Αρχική / ----------SLIDER / Κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….


Κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικές γυναίκες η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή τους, η οποία μπορεί να προκαλέσει τη δημοφιλή κρίση των 40 ετών .
Δεν είναι ασυνήθιστο να φτάσετε σε αυτή τη στιγμή της ζωής και να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις, για παράδειγμα, ποιοι είναι οι στόχοι μου τώρα; Έχω πραγματικά απολαύσει τη ζωή μέχρι στιγμής; Τι θέλω από τώρα και μετά ;

 

Πώς να ξεπεραστεί η κρίση της μέσης ηλικίας;

Για να αναρωτηθείτε αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να είναι κακό, το πρόβλημα προκύπτει όταν παραμένουμε αγκυροβολημένοι σε αυτές τις σκέψεις και δεν προχωρούμε. Στη συνέχεια, η κρίση της δεκαετίας του σαράντα μπορεί να μετατραπεί σε μια υπαρξιακή κρίση.

Αφήνοντας πίσω την υπαρξιακή κρίση αυτού του σταδίου

Το να μην βρούμε νόημα στη ζωή μας κατά τη μέση ηλικία μπορεί να μας κάνει εξαιρετικά δυσαρεστημένους. Ως εκ τούτου, είναι καιρός να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να αποδεχόμαστε ότι η ζωή παίρνει την πορεία της.
Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε νέοι. Αλλά σε σαράντα η νοοτροπία των 20 δεν ισχύει πλέον , επειδή, καθώς μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι για αυτή την ηλικία δεν μας είχαν προετοιμάσει. Τώρα έχουμε ωριμάσει και αποκτήσει εμπειρία. Επομένως, αυτή η μάθηση θα πρέπει επίσης να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να είμαστε ευτυχείς, προσαρμόζοντάς μας σε αυτή τη νέα κατάσταση.

Συμβουλές για να είστε ευχαριστημένοι μετά από 40 αν είστε γυναίκα

Σε αυτήν την ηλικία, η πραγματικότητα μας προσγειώνει σκληρά . Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι όλα τα όνειρά μας δεν έχουν υλοποιηθεί (και δεν συμβαίνει τίποτα). Αρχίζουμε να επαναξιολογούμε τις προσδοκίες μας ώστε να ταιριάζουν με την παρούσα πραγματικότητα.  Αυτή η στιγμή της ζωής μας μπορεί να είναι πολύ αγχωτική.
Όμως, Είναι δυνατόν να είστε ευτυχισμένοι σε 40; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αφήσουμε πίσω την κρίση της μέσης ηλικίας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή σας σε αυτό το στάδιο:

1. Φροντίστε την υγεία σας

Η φροντίδα της υγείας σας θα σας κάνει να νιώθετε καλά και θα σας φέρει πολλά οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά . Τρώγοντας καλά θα σας επιτρέψει να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα και θα σας βοηθήσει να φροντίσετε την υγεία σας.

Επιπλέον, η σωματική άσκηση είναι ένα από τα κλειδιά για να είστε ευχαριστημένοι σε όλα τα στάδια της ζωής, διότι η συνεχιζόμενη άσκηση αυτής της δραστηριότητας θα αυξήσει επίσης τα ενεργειακά σας επίπεδα και θα μειώσει τα επίπεδα άγχους σας, ανάμεσα σε πολλά άλλα οφέλη. Και είναι ότι η βηματοδότηση στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ή η πορεία σας βοηθά να απελευθερώσετε εγκεφαλικά χημικά όπως οι ενδορφίνες, που θα σας κάνουν να αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα με θετικό τρόπο. Μη ξεχνάτε αυτό, η άσκηση γιόγκα θα σας προσφέρει επίσης ψυχολογικά οφέλη και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας .

 

2. Αναλύστε τους στόχους σας
 Οι προσδοκίες και τα ανεκπλήρωτα όνειρα μπορούν να αποτελέσουν πηγή απογοήτευσης κατά τη μέση ηλικία . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη συναισθηματική ευημερία, είναι σημαντικό να αναλύσουμε τους στόχους μας και να τα προσαρμόσουμε στην πραγματικότητά μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μερικά από τα όνειρά μας και πρέπει να παραιτηθούμε από όλα όσα μας ώθησαν στο παρελθόν. Αλλά είναι σημαντικό να εντοπίσουμε αυτές τις μη ρεαλιστικές σκέψεις που μπορεί να μας προκαλέσουν δυσφορία. Αναμφισβήτητα ένα από τα κλειδιά για την προσωπική ανάπτυξη και μια πολύ χρήσιμη στρατηγική σε αυτή την εποχή.
3. Δώστε προσοχή στις διαπροσωπικές σας σχέσεις

Η δαπάνη χρόνου με την οικογένεια και τους φίλους είναι ένα από τα κλειδιά για να είσαι ευτυχισμένη. Το πρόγραμμα μακροβιότητας επιβεβαιώνει ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι θεμελιώδεις για να ζήσουν μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Επομένως, μην αφήνετε τους σημαντικούς ανθρώπους για τη ζωή σας.

4. Και … περιβάλλεται τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους

Μια έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό. Η ευτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ευτυχία των ανθρώπων με τους οποίους έχετε συνεχή επαφή , δηλαδή, η ευτυχία μπορεί να είναι μεταδοτική. Περιέχοντας τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους και έχοντας επαφή με εκείνους τους ανθρώπους που αναπνέουν μια θετική και ενθουσιώδη στάση παράγει θετική επίδραση στη συναισθηματική υγεία σας.

 

5. Κάντε ειρήνη με το παρελθόν

Οι δυσαρέσκειες του παρελθόντος μπορεί να σας οδηγήσουν ξανά και ξανά σε εκείνες τις κακές στιγμές που ζήσατε . Αυτό δεν είναι καλό για την ευημερία σας, επειδή θα σας κάνει μόνο να μην είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας. Για να είναι ευτυχισμένη στη δεκαετία των ’40 plus είναι απαραίτητο να ακυρώσετε τις δυσαρέσκεια και να ζήσετε το παρόν στο σύνολό του.
6. Αποδεχτείτε ότι είστε στα 40’s

Η αποδοχή είναι η καλύτερη θεραπεία για να είναι ευτυχισμένη . Εάν ζείτε με μνησικακία είναι κακή για τη συναισθηματική σας υγεία,  αγκυροβολημένη στο παρελθόν, δηλαδή, στη δεκαετία του ’25 ή του ’30, έχετε μια κακή επιρροή.  Αποδεχτείτε ότι τα 40 είναι ένα σπουδαίο στάδιο της ζωής σας, γεμάτο νέες εμπειρίες και καλές εποχές.

 

7. Αναπτύξτε νέα ενδιαφέροντα

Και φυσικά, η μέση ηλικία είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για την ανάπτυξη νέων ενδιαφερόντων. Ίσως δεν έχετε ποτέ σκεφτεί να δοκιμάσετε τη γιόγκα και τα οφέλη της ή να παρακολουθήσετε μαθήματα salsa ή ακόμα την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και τώρα αισθάνεστε ότι είναι καιρός. Τα 40 είναι μια εξαιρετική ηλικία για να συνεχίσετε τη μάθηση , να συνεχίσει να μεγαλώνει και να παραμένει ευτυχισμένη.

 

8. Άσκηση το μυαλό σας

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το μυαλό σας ενεργό στη δεκαετία του ’40 , διότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια. Μετατρέψτε την ανάγνωση σε συνήθεια ή ενημερωθείτε με την εφημερίδα ή το τάμπλετ  αντί να ξοδεύετε ώρες και ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

 

9. Κρατήστε μια θετική στάση

Μεγάλο μέρος της ευτυχίας σας εξαρτάται από εσάς, την αισιοδοξία σας ως γενναία γυναίκα που είστε . Αρνητικές σκέψεις θα σας κάνουν να λυπηθείτε και να μην είστε ενεργοποιημένοι. Με άλλα λόγια, ένα παρατημένο  πρόσωπο. Αλλά έχοντας μια θετική στάση θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να νιώθετε νέοι και δραστήριοι, να συνεχίσετε να κινείστε. Έτσι υιοθετήστε μια θετική στάση γιατί θα σας ωφελήσει.
10. Ζήστε για εσάς

Είναι πιθανό να βρεθείτε τώρα σε μια εποχή που τα παιδιά σας δεν εξαρτώνται τόσο πολύ από εσάς, επειδή μεγαλώνουν. Έχετε επενδύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας σε αυτά, έτσι ώστε να γίνουν υγιείς και προετοιμασμένοι για το μέλλον που τους περιμένει. Τώρα είναι η ώρα να δώσετε στον εαυτό σας κάποιες ιδιοτροπίες . Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πάλι και να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά σας γεμίζει σε αυτή τη ζωή.

 

11. Απολαύστε τα μικρά πράγματα στη ζωή

Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο σχεδόν όλη την ημέρα και σκεφτόμαστε συνεχώς τις προσδοκίες μας. Σπάνια αποσυνδέουμε και σταματάμε να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας ή απλώς να απολαμβάνουμε τη ζωή.
Ας απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, μια βόλτα σε μια όμορφη παραλία μακριά από την πολύβουη πόλη, ένα καφέ με μια φίλη, μια ερευνητική βόλτα στα μαγαζιά. Η ζωή είναι οι μικρές στιγμές ευχαρίστησης και τίποτα πάρα πάνω. Δεν την παρατηρούμε απλά, την ζούμε.
live life now Ζήσε τη ζωή τώρα…

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *