Αρχική / ----------SLIDER / Καινούργια ρούχα: Δεν τα φοράμε, πριν τα πλύνουμε


Καινούργια ρούχα: Δεν τα φοράμε, πριν τα πλύνουμε

Από το ράφι του μαγαζιού, κατευθείαν στο… πλυντήριο ρούχων πρέπει να πηγαίνουν τα καινούργια ρούχα που αγοράζουμε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ντόναλντ Μπελσίτο, δερματολόγο στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Όπως τονίζει, τα καινούρια ρούχα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά προτού τα φορέσει κανείς και τα τοποθετήσει στην ντουλάπα και τα συρτάρια με τα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπας του. Κι αυτό διότι μπορεί να «φιλοξενούν» μικρόβια από τους προηγούμενους ανθρώπους που τα δοκίμασαν στο κατάστημα.Επιπλέον, τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα ρούχα για να μην τσαλακώνονται και να μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας μπορεί να ευθύνονται για διάφορες δερματικές αλλεργίες.

Σύμφωνα με τον Μπελσίτο, ένα από τα πιο επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου χημικά είναι το άχρωμο αέριο ρητίνη φορμαλδεΰδης. Συνδέεται με διάφορες ενοχλήσεις και ερεθισμούς στο δέρμα και με αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js