Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα -Ποινή φυλάκισης 4 ετών για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου»…..


Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα -Ποινή φυλάκισης 4 ετών για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου»…..

Καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό η Βίκυ Σταμάτη και ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου» της Ελβετίας ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ).Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε και στους δύο ποινή
φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι και ο αποβιώσας πρώην υπουργός είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης, η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG. Το συμβόλαιο είχε συνάψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A. Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας εισέπραξε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και η Βίκυ Σταμάτη 30,167,60 ελβετικά φράγκα, επίσης κάθε έτος. Επιπλέον, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα. Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ το ποσό αυτό προέρχεται από δωροδοκία του εκλιπόντος πρώην υπουργού.
Πηγή:iefimeridaCheck Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *