Αρχική / ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... / Καλκάνι. Με τα ψάρια δεν παίζουμε….


Καλκάνι. Με τα ψάρια δεν παίζουμε….

Το καλκάνι του Βοσπόρου θεωρείται ο βασιλιάς των ψαριών. Μοιάζει πολύ με την γλώσσα. Είναι ένας ακριβός, δυσεύρετος ψαρομεζές και φυσικά δεν το βρίσκεις πάντα.
Ο Βασίλης Λιοφάγος και η Σοφία Παπαδακάκη είναι ένα αγαπημένο, ακούραστο και πολύτεκνο ζευγάρι, που στέγασε τα επαγγελματικά του όνειρα και το μαγειρικό ταλέντο του ανοίγοντας το ψαρομεζεδοπωλείο Καλκάνι σεβόμενοι τη γεύση του δυσεύρετου ψαριού.
Φροντίζοντας να υπάρχουν πάντα φρέσκα και εποχιακά ψαρικά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους λάτρεις του ψαριού.
Είμαστε εκεί, γευόμαστε μια βελουτέ, κιμπάρικη ψαρόσουπα, μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια, διάφορους ουζοκρασομεζέδες και προσπαθούμε να προλάβουμε τη μερίδα που μας αναλογεί απ’ την καλοψημένη τσιπούρα , φευ τα καλούδια της θάλασσας καταναλώνονται άμεσα απ’ την παρέα κι εμείς είμαστε ταγμένοι στην συνέντευξη.
Θυσίες…

-Με τί κουράγιο βρε παιδιά ξεκινάει κάποιος σήμερα μια επιχείρηση; Είναι σαφές πως το φαγητό, το ποτό και ο καφές δουλεύουν ακόμη και προφανώς είναι η εύκολη περίπτωση..
-Βασίλης: Η 18ωρη καθημερινή δουλειά δεν είναι ακριβώς εύκολη περίπτωση. Εγώ είμαι εδώ συνεχώς, η Σοφία πηγαινοέρχεται γιατί τα 3 μας παιδιά είναι μικρά ακόμη, αλλά κι αυτή λείπει μόλις 2-3 ώρες απ το μαγαζί, το οποίο παραλάβαμε γιαπί και ανακαινίσαμε ολομόναχοι και με τα χεράκια μας. Όλα γίνονται για τα παιδιά.
-Σοφία: Δεν είμαστε τ αφεντικά που θα ‘ρθουν στο μαγαζί στις 10μμ για να πάρουν την είσπραξη. Είμαστε παρόντες, ελέγχουμε τα πάντα, γνωρίζουμε από μαγειρική και περιποιούμαστε προσωπικά τους πελάτες μας.

-Γιατί ψάρι;
-Βασίλης: Γιατί αυτό ξέρω και αγαπώ χρόνια ολόκληρα, αφού μεγάλωσα σε γνωστή ψαροταβέρνα της Καισαριανής. Απ’ την άλλη είναι ένα είδος που σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι εκτός πεπατημένης, άσε που είναι ωφέλιμο και υγιεινό

– Και ακριβό…
-Σοφία: Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε ποιότητα και καλή τιμή. Με 15ε το άτομο τρως νόστιμο, φρέσκο ψάρι, όσο δηλαδή 2 ποτά ή μια σπαλομπριζόλα.
(Το ζεύγος αυτοσερβίρεται καλαμαράκι που χει ψιλοκρυώσει στο μεταξύ κι αυτοθαυμάζεται. Είναι γλυκύτατοι, ευγενέστατοι, γεμάτοι ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, αλλά και για φαγητό)
-Σοφία & Βασίλης: Τϊ φτιάχνουμε ρε φίλε! Κοίτα τί μαλακό είναι….
-Βασίλης: Είμαστε έφηβοι στα μυαλά και δεν κουραζόμαστε ποτέ. Να φανταστείς ότι γυμναζόμαστε οικογενειακώς, κάνουμε πολεμικές τέχνες και είμαστε φουλ ενεργητικοί, ερωτευμένοι, περήφανοι γονείς και εσχάτως επιχειρηματίες

– Πολύτεκνοι κι ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή εχθροί του κράτους όπως λέω, Κι από πού αντλείτε κουράγιο;
-Βασίλης: Απ’ τα παιδιά κι απ τον έρωτά μας που κρατάει πολλά χρόνια. Κάθε μέρα ανακαλύπτω κάτι νέο στη Σοφία κι αυτή το ίδιο σε μένα
-Σοφία: Δεν εφησυχάζουμε. Σε ότι αφορά στο φαγητό, δεν έχουμε τον παραμικρό ενδοιασμό να πετάξουμε κάτι που δεν μας αρέσει. Όταν ανοίξαμε, ο Βασίλης πέταξε λίτρα ψαρόσουπας μέχρι να πετύχει την γεύση που ήθελε.
-Βασίλης: Θέλω σταθερότητα στο φαγητό. Η γεύση που δοκίμασες και σου άρεσε την 1η φορά, πρέπει να είναι η ίδια και τη 2η, αν όχι καλύτερη

Μπροστά μας προσγειώνεται ένας δίσκος γεμάτος σαντουιτσάκια με φιλέτο πέρκας, ενώ με μια γρήγορη ματιά παρατηρώ πως η αχνιστή, βελουτέ ψαρόσουπα υπάρχει σε όλα τα τραπέζια. Τρώμε όλοι μαζί και με όρεξη, το κρασί ανανεώνεται συνεχώς, έρχονται κι άλλοι μεζέδες, το προσωπικό ξέρει τη δουλειά και ενδιαφέρεται για την καλοπέραση του πελάτη, ενώ το χιούμορ του ζεύγους τσακίζει κόκκαλα. Με γέμισε ελπίδα και χαρά η συναναστροφή μαζί τους, πρόλαβα να δοκιμάσω τα πάντα εκτός από καλκάνι που λόγω καιρού δεν αλιεύτηκε. θα πάω ξανά και ξανά κι εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην οικογενειακή κι επαγγελματική τους πορεία γιατί το αξίζουν
info: Μιχαλακοπούλου 66-68, Ιλίσια, τηλ. 2107777733

Check Also

Εχθροί στο Τραπέζι Σας: τα πιο Θανατηφόρα Φαγητά…

Φαγητό: έξι γράμματα και ένας ολόκληρος κόσμος από πίσω του. Οι ζωές μας περιστρέφονται γύρω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js