Αρχική / ----------SLIDER / Οι Βρυξέλλες έδωσαν το «πράσινο φως» για το κοινωνικό μέρισμα


Οι Βρυξέλλες έδωσαν το «πράσινο φως» για το κοινωνικό μέρισμα

Ναι, αλλά υπό όρους και προϋποθέσεις, λένε οι Βρυξέλλες στο κοινωνικό επίδομα που προγραμματίζει να διαθέσει και πάλι η κυβέρνηση στους οικονομικά αδύνατους, διαθέτοντας μέρος του υπερπλεονάσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίες κοινοτικές πηγές, το συνολικό ύψος του κοινωνικού επιδόματος το οποίο έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση, αλλά και οι κατηγορίες των πολιτών που θα το λάβουν, θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών που θα επιστρέψουν στην Αθήνα περί τα τέλη του Νοεμβρίου.

“Είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, από το επιπλέον πλεόνασμα που θα προκύψει στο τέλος του χρόνου. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει με τρόπο που να προσβάλει τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση, αλλά ούτε να θέσει υπό νέους κινδύνους την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας” υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αυτή την φορά δεν θα επιτραπούν “μονομερείς ενέργειες”, όπως συνέβη πέρυσι με την χορήγηση βοηθήματος Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.
Ταυτόχρονα οι θεσμοί αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, έτσι ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση το αργότερο ως τον Ιανουάριο. “Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, για να ξεκινήσει μετά μια μεγάλη συζήτηση για το πως θα πορευθεί η ελληνική οικονομία μετά τις 20 Αυγούστου 2018 που λήγει το ισχύον πρόγραμμα.

Check Also

Η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της….

Μέσα από βίντεο το Tik Tok η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της, τον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js