Αρχική / ----------SLIDER / Η θαυματουργή ιδιότητα του γιαουρτιού – Μεγάλα τα οφέλη του για την υγεία


Η θαυματουργή ιδιότητα του γιαουρτιού – Μεγάλα τα οφέλη του για την υγεία

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition έχει ενδιαφέροντα αποτελέσματα για όλους εσάς που σας αρέσει το γιαούρτι.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν απέδειξαν πως το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή, βελτιώνοντας την ακεραιότητα του εντερικού τοιχώματος, άρα να εμποδίσει τις ενδοτοξίνες να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος.Οι ειδικοί παρακολούθησαν 120 γυναίκες που βρίσκονταν πριν την εμμηνόπαυση, από τις οποίες οι μισές ήταν παχύσαρκες. Μάλιστα, τις χώρισαν σε δύο κατηγορίες. Η μια έπρεπε να τρώει 340 γραμμάρια γιαούρτι με λίγα λιπαρά κάθε μέρα για εννέα εβδομάδες ενώ η άλλη αποτέλεσε την ομάδα ελέγχου χωρίς κατανάλωση γιαουρτιού κατά το ίδιο διάστημα.

Ορισμένοι βιο-δείκτες έμειναν σταθεροί, στα άτομα που κατανάλωναν γιαούρτι, αλλά υπήρξε σημαντική βελτίωση σε κάποιους δείκτες, όπως ο παράγοντας νέκρωσης του όγκου, που θεωρείται σημαντική πρωτεΐνη ενεργοποίησης της φλεγμονής.

Όπως προέκυψε, η κατανάλωση γιαουρτιού ως επιδόρπιο συντελούσε σε βελτίωση των βιο-δεικτών έκθεσης στις ενδοτοξίνες και τη φλεγμονή. Ακόμα, βοήθησε στον μεταβολισμό της γλυκόζης στα άτομα με παχυσαρκία, επιταχύνοντας τη μείωση των μεταγευματικών επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.«Τρώγοντας μια μερίδα γιαούρτι πριν από κάθε γεύμα μπορούμε να βελτιώσουμε τον μεταγευματικό μεταβολισμό και άρα να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων», αναφέρει το συμπέρασμα της μελέτης.

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js