Αρχική / ----SLIDER / Η πολλή καθαριότητα… βλάπτει


Η πολλή καθαριότητα… βλάπτει

Μεγαλώσαμε ακούγοντας την παροιμία “η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”, νεότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ωστόσο, ότι η εμονή με την υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο για άσθμα και άλλα νοσήματα, καθώς “εξαφανίζει” κάποια ωφέλιμα βακτήρια της ανθρώπινης χλωρίδας.Eρευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, εντόπισαν σε παλαιότερη μελέτη τους τέσσερις τύπους βακτηρίων στο έντερο των βρεφών, τα οποία τα προστατεύουν από την εμφάνιση άσθματος, αργότερα στη ζωή τους. Σε μια επανάληψη της μελέτης, προσπάθησαν να επαληθεύσουν τα ευρήματά τους, σε ένα χωριό του Εκουαδόρ- το Εκουαδόρ όπως και ο Καναδάς έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά άσθματος -10%!

Και βρήκαν ότι τα παιδιά που είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό ή ζούσαν σε υπερβολικά καθαρά (αποστειρωμένα) περιβάλλοντα, είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης άσθματος.
“Όσοι είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό, είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά άσθματος- πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έτσι στερούνται μια σειρά από ωφέλιμα για τον οργανισμό βακτήρια”, σημείωσε ο Brett Finlay, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια. “Αυτό ήταν μία έκπληξη, καθώς τείνουμε να θεωρούμε ότι το καθαρό είναι και καλό. Συνειδητοποιήσαμε ότι στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε και λίγη βρωμιά για να προστατευτούμε”, πρόσθεσε.
Στη νέα αυτή έρευνα, οι ερευνητές εντόπισαν επίσης παρουσία ενός μικροσκοπικού μύκητα που ονομάζεται Pichia συνδέθηκε περισσότερο με το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.
Τα παιδιά που είχαν Pichia είχαν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος.
Τώρα η ομάδα του Finlay σκέφτεται να επανεξετάσει την ομάδα του Καναδά για να δει αν στο έντερό τους υπάρχει επίσης ο συγκεκριμένος μήκυτας.

Check Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *