Αρχική / ----SLIDER / Η Πινακοθήκη Ουφίτσι κάνει αγωγή στον Οίκο Gaultier για αντιγραφή της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι! Τι συνέβη…..


Η Πινακοθήκη Ουφίτσι κάνει αγωγή στον Οίκο Gaultier για αντιγραφή της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι! Τι συνέβη…..

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας ανακοίνωσε ότι καταθέτει αγωγή κατά του γαλλικού οίκου Jean Paul Gaultier για «χρησιμοποίηση χωρίς άδεια της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι», του γνωστού πίνακα της Ιταλικής Αναγέννησης.

«Ο οίκος χρησιμοποίησε τον εικόνα του γνωστού αριστουργήματος του Μποτιτσέλι που φυλάσσεται στο μουσείο, για την δημιουργία μεγάλου αριθμού ρούχων, των οποίων τις φωτογραφίες δημοσίευσε την ιστοσελίδα του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξηγεί σε ανακοίνωση η Πινακοθήκη της Φλωρεντίας.Ο Γκοτιέ «το έκανε χωρίς να ζητήσει άδεια και να καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη όπως προβλέπει απερίφραστα ο νόμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Πινακοθήκη διευκρινίζει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον οίκο ζητώντας του να αποσύρει από την αγορά τα ρούχα ή να έρθει σε επαφή με το μουσείο για να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία.

 

«Η επιστολή που απευθύνθηκε τον Απρίλιο στον Jean Paul Gaultier αγνοήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση που ξεκίνησε «δικαστικές ενέργειες που προβλέπουν, εκτός της απόσυρσης των παράνομων ρούχων, την καταβολή αποζημίωσης».Η Πινακοθήκη Ουφίτσι, που υποδέχεται το κοινό από το 1765, εκθέτει σε μία επιφάνεια 8.000 τετρ. μέτρων αριστουργήματα της ιταλικής ζωγραφικής, ανάμεσά τους τα έργα των μεγάλων της Αναγέννησης, των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελου, Ραφαήλ, Καραβάτζιο, του Τιτσιάνο και του Μποτιτσέλι.Ο Σάντρο Μποτιτσέλι (1445-1510) είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Ιταλικής Αναγέννησης. Στην Πινακοθήκη Ουφίτσι φυλάσσονται δύο από τα πιο διάσημα έργα του: η Γέννηση της Αφροδίτης και Η Ανοιξη
Πηγή:iefimerida

Check Also

15 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες…..

Υπάρχουν αμέτρητες έρευνες που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας αλλά και του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *