Αρχική / ----SLIDER / Η μόδα 2020 στοχεύει τα παιδιά…..


Η μόδα 2020 στοχεύει τα παιδιά…..

Κάποιοι από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας δημιουργούν «υψηλή ραπτική» για παιδιά με στόχο να τα προσελκύσουν ως μελλοντικούς πελάτες, λέει στην Daily Mail o διευθυντής του πολυκαταστήματος του Λονδίνου Harrods.

Οίκοι μόδας όπως ο Gucci, Christian Dior, Valentino και Fendi επιχειρούν να πιάσουν στο «αγκίστρι» τους τα παιδιά, αναφέρει ο Michael Ward και προσθέτει ότι «πολλές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν νέους πελάτες. Ότι βλέπετε στις πασαρέλες θα το βρείτε και στο τμήμα των παιδικών ρούχων».Αλλά οι τιμές δεν μειώνονται όσο μειώνεται το μέγεθος, καθώς ένα φόρεμα του Dior για ένα οκτάχρονο κοστίζει 3.800 λίρες Αγγλίας περισσότερα από 4000 ευρώ.

Η τάση αυτή έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και οι πολέμιοι λένε ότι είναι λάθος τα παιδιά να μπαίνουν από τόσο μικρή ηλικία στο κυνήγι της ματαιοδοξίας και των υλικών αγαθών.

Η κλινική ψυχολόγος Abigael San, αναφέρει ότι «αυτή η τάση δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά και είναι δύσκολο να είναι φυσιολογικά. Μπορεί να τα μετατρέψει πολύ γρήγορα σε πολύ ανταγωνιστικά, μπορεί να τους δημιουργήσει μεγάλο άγχος από μικρή ηλικία εάν ξέρουν πόσο ακριβά είναι τα ρούχα τους και εάν αυτά συνδεθούν με την απόκτηση κύρους. Είναι ακόμη ένα σημάδι της αυξανόμενης εμμονής με την εικόνα μας» προσθέτει η ψυχολόγος.Στο Harrods, στο τμήμα των παιδικών υπάρχουν παπούτσια που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ με ένα ζευγάρι παιδικά σανδάλια να ξεπερνά τα 300 ευρώ. Παλτό με ορατή τη μάρκα της εταιρείας που το σχεδίασε για μωρά 12 μηνών ξεπερνάει τα 700 ευρώ, σε μία αγορά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2020 θα κάνει τζίρο μεγαλύτερο των 20 δισ. ευρώ.

 

Check Also

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο και καλύτερα;

Όλοι γνωρίζουμε πως οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, ενώ παρουσιάζουν και λιγότερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *