Αρχική / ----------SLIDER / Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι


Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι

Ο ρόλος του γονιού δεν είναι εύκολος και πολλές φορές θα νιώσετε αμήχανοι, εκνευρισμένοι ή ένοχοι μπροστά στο παιδί σας, στη συμπεριφορά του ή στη σχέση σας μαζί του.
Nα θυμάστε πάντοτε ότι εσείς και το παιδί σας είστε ειδική περίπτωση, μοναδική και ανεπανάληπτη. Γι αυτό, ποτέ μην εφαρμόζετε κάτι, απ’ όποιον κι αν προέρχεται, αν δεν το περάσετε από τη δική σας κρίση.

1. Δώστε στο παιδί σας αγάπη και φροντίδα για να αναπτύξει και αυτό με τη σειρά του το χαρακτήρα του. Η αγάπη είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη του παιδιού, όπως είναι η τροφή για το σώμα του.
2. Δώστε σημασία στα μικρά και καθημερινά πράματα. Μερικές φορές αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας είναι και τα πιο σημαντικά.
3. Aφιερώστε στο παιδί σας όσο μπορείτε περισσότερο από το χρόνο σας. μεγαλύτερη αξία έχει το παιχνίδι με το παιδί σας παρά η ενασχόλησή σας με το σπίτι.
4. Φροντίστε να έχει το παιδί σας νέες εμπειρίες από τη στιγμή της γέννησής του. Το βοηθούν να αναπτυχθεί φυσιολογικά.
5. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να παίζει με κάθε δυνατό τρόπο. Το παιχνίδι είναι σημαντικό είτε το παιδί παίζει μόνο του, είτε όταν αργότερα παίζει με άλλα παιδιά.
6. Ενθαρρύνετε το παιδί σας περισσότερο για την προσπάθεια που κάνει παρά για την επιτυχία.
7. Δώστε υπευθυνότητες στο παιδί σας. Οι δεξιότητες και οι ικανότητες του παιδιού μπορούν να αναπτυχθούν με την εμπειρία και το βοηθούν να αναπτύξει σιγά-σιγά περισσότερη ανεξαρτησία.
8. Μη ξεχνάτε ότι κάθε παιδί έχει τη δική του μοναδικότητα και είναι διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει επομένως η συμπεριφορά μας να είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του κάθε παιδιού.
9. Ποτέ μην απειλείτε το παιδί σας ότι θα πάψετε να το αγαπάτε και ότι θα το διώξετε από το σπίτι. Μπορεί να είναι σωστό να απορρίπτετε τη συμπεριφορά του, αλλά ποτέ το ίδιο το παιδί.
Πηγή: babyzone

Check Also

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα……

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *