Αρχική / ----------SLIDER / Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να διαλέγουν μόνα τους τα ρούχα που θα φορέσουν


Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να διαλέγουν μόνα τους τα ρούχα που θα φορέσουν

Κάθε πρωί η ίδια ιστορία… Ειδικά οι μαμάδες με κορίτσια μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται… Η μικρή επιμένει να διαλέξει μόνη της τα ρούχα που θα φορέσει στο σχολείο, την ώρα που εσύ πρέπει να ντύσεις συγχρόνως το μικρότερο παιδί για τον παιδικό σταθμό, αλλά να ετοιμαστείς και η ίδια για να προλάβεις να είσαι στην ώρα σου στο γραφείο! Και το άγχος χτυπάει κόκκινο!
Ωστόσο, αυτές οι «μάχες» που δίνετε καθημερινά με την κόρη σας μπροστά από τη ντουλάπα μπορεί να έχουν και θετικό αντίκτυπο στην προσωπικότητά της. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία τα κορίτσια ξεκινούν να διαμορφώνουν το δικό τους κριτήριο για τη μόδα και την εξωτερική τους εμφάνιση. Τα ρούχα που θα φορέσουν, ο τρόπος που θα πιάσουν τα μαλλιά τους κι άλλες συμπεριφορές που μιμούνται από τη μητέρα τους, όλα μαρτυρούν την ανάγκη τους για ανεξαρτησία και ελευθερία. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητα από μικρά μεγαλώνουν με αυτοπεποίθηση, ως ενήλικες που είναι παραγωγικοί, με κίνητρα και σε θέση να σταθούν γερά στα πόδια τους.
Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες του παιδιού και να το επαινούν για την πρόοδό του. Μπορείτε π.χ. να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα, ώστε να της δώσετε την αφθονία του χρόνου που χρειάζεται για να συνδυάσει τα ρούχα της όπως θέλει εκείνη. Έτσι θα νιώθει άνετα με τα ρούχα της, αφού θα τα έχει διαλέξει μόνη της, ενώ συγχρόνως θα πάρει την ικανοποίηση ότι τα κατάφερε τόσο καλά χωρίς τη βοήθειά σας!
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, είναι το παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι μπορεί επίσης να μάθει ακόμα περισσότερα για τη μόδα που τόσο αγαπά!

Beautiful fashion children. Vintage style. Retro.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η Πασαρέλα Μόδας της Rarity, το απόλυτο παιχνίδι για κάθε μικρή fashionista που θέλει η ίδια να επιμελείται τη δική της εμφάνιση αλλά και των αγαπημένων της My Little Pony! Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς και ευτυχίας, ενώ παράλληλα δημιουργούν τα πιο ταιριαστά και μοδάτα σύνολα!
Η διασκέδαση ξεκινά και ο υπέροχος κόσμος της μόδας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, έτοιμος να τον ανακαλύψουν! Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν τη Rarity και μία από τις τρεις ενδυμασίες της στην πλατφόρμα και να σύρουν το κουμπί σε σχήμα καρδιάς για να ντύσουν το αγαπημένο τους My Little Pony, το οποίο στριφογυρίζει καθώς κινείται στην πλατφόρμα! Το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό με τις τρεις συμβατές φιγούρες με ανανεωμένο σχεδιασμό και τα δικά τους αξεσουάρ για ακόμα περισσότερους συνδυασμούς!

Η Rarity και οι φίλες της είναι έτοιμες να περπατήσουν στη μεγάλη πασαρέλα και να περάσουν το σπουδαίο μήνυμα στις λιλιπούτειες fashionista ότι το πιο σημαντικό είναι να φοράει κανείς αυτό που τον κάνει να νιώθει άνετα και ταιριάζει στο χαρακτήρα του! Κανείς δεν θα είναι ποτέ αρκετά όμορφος εξωτερικά, αν πρώτα δεν αισθάνεται όμορφα με τον ίδιο τον εαυτό του! Οι τάσεις της μόδας πάνε κι έρχονται, όμως εκείνο που έχει τελικά σημασία είναι να ακολουθούμε το στυλ που μας εκφράζει και μας κάνει μοναδικό!
Πηγή:infokids

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *