Αρχική / ----------SLIDER / Γιατί η ζυγαριά δείχνει άλλο βάρος κάθε μέρα…..


Γιατί η ζυγαριά δείχνει άλλο βάρος κάθε μέρα…..

Κάτι που συνιστούν οι διαιτολόγοι να αποφεύγουμε είναι να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα. Αν στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος ζυγίζεσαι κάθε πρωί πιθανότατα βλέπεις διαφορετικό βάρος κάθε μέρα. Γιατί όμως η ζυγαριά δείχνει άλλο βάρος μέσα σε λίγες ώρες;

Κάποιες φορές οι λόγοι είναι προφανείς. Μπορεί το προηγούμενο βράδυ να είχες ένα βαρύ γεύμα με πολλά λιπαρά και θερμίδες.Όταν πάλι το νούμερο είναι μικρότερο ίσως έκανες γυμναστική και η απώλεια ιδρώτα οδήγησε σε απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την διαφορά που βλέπεις όταν ζυγίζεσαι κάθε μέρα.

Γιατί η ζυγαριά δείχνει άλλο νούμερο κάθε μέραΤο αλάτι

 

Τα αλμυρά φαγητά προκαλούν κατακράτηση υγρών. Το επιπλέον νερό αυξάνει το βάρος μας και αναλόγως τον οργανισμό το βάρος αυξάνεται πολύ ή λίγο. Ένας από τους λόγους που οι γιατροί συνιστούν να μην τρώμε πολύ αλάτι με το φαγητό μας είναι η αρτηριακή πίεση. Όμως το αλάτι μπορεί να κρύβεται σε πολλές τροφές και να το καταναλώνουμε όπως και να έχει.

Οι υδατάνθρακες

 

Αν αγαπάς τα μακαρόνια, το ψωμί και το ρύζι ακόμα και σε light εκδοχές ίσως σε παχαίνουν. Και εδώ για κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα που τρώμε ο οργανισμός κάνει κατακράτηση 3 γραμμαρίων νερού. Επομένως η ζυγαριά δείχνει άλλο βάρος συχνά επειδή έχεις κατακράτηση υγρών.

Η ποσότητα φαγητού

 

Η ποσότητα του φαγητού επηρεάζει το βάρος που βλέπεις στην ζυγαριά μέρα με την μέρα. Εξαρτάται από το τι τρως αν το φαγητό αυτό θα μετατραπεί σε λίπος ή ενέργεια. Φυσικά η ζυγαριά δείχνει άλλο βάρος αν ζυγίζεσαι κάθε μέρα και για άλλους λόγους.

Οι κινήσεις του εντέρου

 

Ανάλογα την διατροφή και τις φυτικές ίνες που λαμβάνεις μπορεί να αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας και έτσι η ζυγαριά δείχνει άλλο βάρος μέρα με την μέρα. Φρόντισε την διατροφή σου και πρόσθεσε σε αυτή φρούτα και λαχανικά.

Η γυμναστική

 

Με την γυμναστική μπορεί να χάσεις υγρά από τον ιδρώτα. Αυτό συμβαίνει ειδικά με την αερόβια άσκηση. Φυσικά το χάσιμο βάρους από τον ιδρώτα σημαίνει ένα πράγμα μόνο: ότι δεν πίνεις νερό μετά. Αν παρατηρείς διαφορές στο βάρος σου αμέσως μετά την άσκηση μπορεί να κινδυνεύεις από αφυδάτωση.

Από την άλλη πλευρά, η άσκηση με βάρη και ενδυνάμωση μπορεί να αυξήσει προσωρινά το βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μυς κατακρατούν νερό για να αποκατασταθούν μετά από ασκήσεις ενδυνάμωσης. Έτσι φυσικά αποκτάς πιο δυνατούς μυς και γράμμωση


Τα φάρμακα

 

Ορισμένα φάρμακα προκαλούν αύξηση βάρους γιατί αυξάνουν την όρεξη, κάνουν κατακράτηση υγρών και μερικά επηρεάζουν την γλυκόζη στον οργανισμό. Έτσι ενώ κάποιοι άνθρωποι με τα ίδια φάρμακα μπορεί να πάρουν 2-5 κιλά τον χρόνο, άλλοι παίρνουν 5-10 κιλά σε λίγους μήνες.

Η περίοδος

 

Οι περισσότερες γυναίκες κατά τις μέρες της περιόδου πρηζόμαστε και η ζυγαριά δείχνει επιπλέον βάρος σχεδόν πάντα. Εδώ κάποιες ορμόνες όπως η προγεστερόνη επηρεάζουν το πόσο θέλουμε να φάμε και επομένως το βάρος μας.

Το αλκοόλ

 

Τα ποτά είναι διουρητικά και έτσι μπορεί να φαίνεται ότι χάνεις βάρος. Επειδή όμως προκαλούν ανισορροπία στα υγρά του οργανισμού υπάρχει η πιθανότητα για να ισορροπήσουν, το σώμα μας να κατακρατήσει υγρά από το ποτό και από το φαγητό που τρώμε. Ανάλογα τον οργανισμό μπορεί να παχύνεις ή να αδυνατίσεις πίνοντας αλκοόλ. Φυσικά είναι καλό να το αποφεύγεις όπως και να έχει.
Πηγή : ediva

 

 

Check Also

Ο Γιατρός της Πείνας, παραδοσιακό ψητοπωλείο..

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και μετά; Όχι, δεν ήρθε ο έρωτας, ήρθε μια πείνα. Εκεί επεμβαίνει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *