Αρχική / ----------SLIDER / Γιατί επιλέγουμε τα λάθος άτομα στις σχέσεις μας;


Γιατί επιλέγουμε τα λάθος άτομα στις σχέσεις μας;

Ανεξαρτήτως ζωδίου, συχνά φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε πως έχουμε φέρει στη ζωή μας το λάθος άτομο, συνήθως δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο να κάνουμε λάθος επιλογές.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα παιδικά πρότυπα, οι οικογενειακές σχέσεις, γενικότερα τα βιώματα που έχουν να κάνουν με πρόσωπα που κατείχαν κυριαρχικό ρόλο στη ζωή μας. Ένας τρόπος για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις λάθος επιλογές είναι να τρέξουμε πίσω στα παρελθοντικά γεγονότα, να αναλύσουμε τα παιδικά μας χρόνια, να ανακαλύψουμε ποιες προσωπικότητες είναι αυτές που συμβολίζουν το κυρίαρχο στοιχείο επάνω μας.
Το ζώδιό μας μπορεί να μας αποκαλύψει την αιτία που επιλέγουμε λάθος συντρόφους στις σχέσεις μας! 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός αγαπάει τη δύναμη, την εξουσία, συνεπώς ο ίδιος σαν χαρακτήρας θέλει να υπερισχύει, να αποφασίζει, να εξουσιάζει και να κρατά τα ηνία. Είναι απολύτως λογικό λοιπόν από τη φύση του να τραβά την προσοχή του μία προσωπικότητα έντονη με δυναμισμό και με κυριαρχικό ρόλο. Συνειδητά ή μη επιλέγει για ταίρι του ένα πρόσωπο που να έχει έντονη αυτοπεποίθηση δυναμικό χαρακτήρα και εξουσιαστικές τάσεις. Συνήθως αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως αυτά τα χαρακτηριστικά τον έλκουν σε ένα άτομο, με αποτέλεσμα να το επιλέγει μη συνειδητοποιημένα και να θεωρεί στο τέλος πως σχέση του πήρε στραβό δρόμο γιατί επέλεξε το λάθος πρόσωπο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος αγαπάει την καλοπέραση, του αρέσει να τον φροντίζουν, θέλει γύρω του ηρεμία, σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια. Συνήθως αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να του τα προσφέρουν χαρακτήρες που έχουν το μητρικό ένστικτο, που τους αρέσει να βιώνουν μία κλειστή και πλαισιωμένη ζωή. Στις περιπτώσεις που πέφτει το ηθικό του Ταύρου έχει ανάγκη από πρακτική υποστήριξη, ωστόσο πολλές φορές δημιουργείται μία μεγάλη αντίφαση στη ζωή του και στις επιλογές του. Ενώ διαλέγει προσωπικότητες ήρεμες, ουσιαστικά μέσα του εμφανίζεται η ανάγκη το ταίρι του να έχει έναν δυναμικό χαρακτήρα που να μπορεί να τον βγάζει από τη δύσκολη θέση, να μπορεί να αναλάβει αυτά που δεν μπορεί ο ίδιος να τακτοποιήσει, συνεπώς το παθητικό ταίρι που επιλέγει στο τέλος δεν τον ικανοποιεί.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος από τη φύση του είναι χαρακτήρας ζωηρός, αγαπάει το διφορούμενο και το αμφίρροπο. Ο ίδιος σαν προσωπικότητα έχει δύο όψεις γι αυτό και τον ελκύει οτιδήποτε μπορεί να είναι σύνθετο ή να έχει δύο πλευρές. Από τη μία λοιπόν η έμφυτη τάση του είναι να έλκεται από προσωπικότητες με αμφίρροπο χαρακτήρα, από την άλλη όμως επειδή ο ίδιος διχάζεται και ταλαιπωρείται συναισθηματικά, έχει ουσιαστικά την ανάγκη να έχει δίπλα του ένα ταίρι που να έχει σταθερά συναισθήματα και σταθερό χαρακτήρα. Χωρίς να το συνειδητοποιήσει επιλέγει πρόσωπα που να είναι ταιριαστά στο δικό του στιλ και στον δικό του τρόπο σκέψης, ουσιαστικά όμως έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ταίρι που να έχει ακριβώς τον αντίθετο χαρακτήρα από αυτόν, για να μπορεί να τον εξισορροπεί. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος αγαπάει την οικογένεια, η ζωή του είναι συνυφασμένη με το πώς θα κάνει το δικό του σπιτικό, πώς θα πλαισιωθεί από τα πρόσωπα που αγαπάει και εμπιστεύεται. Σαν χαρακτήρας ταλαιπωρείται από ανασφάλειες, έχει έντονες εσωτερικές φοβίες, συχνά χάνει την αυτοπεποίθησή του. Ουσιαστικά λοιπόν θέλει δίπλα του ένα άτομο που να μπορεί να τον εμψυχώνει, να τον στηρίζει ψυχολογικά και να του δείχνει ένα διαφορετικό σκεπτικό από το δικό του. Από την άλλη πλευρά ο Καρκίνος είναι συναισθηματικός, συχνά κάνει το λάθος να εμπλέκεται με ευαίσθητους και ευάλωτους χαρακτήρες, ενώ στην ουσία αυτό που χρειάζεται δίπλα του είναι μία έντονη προσωπικότητα με ρεαλιστική άποψη και δυναμισμό.

ΛΕΩΝ

Ένας Λέοντας από τη φύση του θέλει να νιώθει πως είναι ο ένας και ο μοναδικός, έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να ακούει τα καλά τα λόγια, να νιώθει πως κερδίζει σε εκτίμηση σε αποκλειστικότητα και σε θαυμασμό. Ουσιαστικά αυτή η μεγάλη του ανάγκη για κυριαρχία και ισχύ γίνεται η παγίδα στην οποία πέφτει μέσα και μπερδεύεται σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η τάση που έχει να θέλει να ακούει πάντα τα καλύτερα λόγια για τον εαυτό του, του δημιουργεί ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, όταν στην πορεία λοιπόν έρχονται οι σκληρές συνειδητοποιήσεις τότε βιώνει μεγάλη απογοήτευση και αισθάνεται πως επέλεξε το λάθος άτομο στη ζωή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι σταθερός στις απόψεις και στις επιλογές του, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που θέλει, και επειδή ακριβώς οι επιθυμίες του είναι τόσο οριοθετημένες γι αυτό και είναι δύσκολο να βρει το πρόσωπο που θα μπορέσει να πλαισιωθεί στον δικό του τρόπο ζωής. Πολλές φορές ένας Παρθένος γίνεται υπερβολικός, συμπεριφέρεται με προσκόλληση και εμμονή, κάνει το λάθος να πιέσει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, συνειδητά ή μη. Όταν ο Παρθένος συνειδητοποιήσει πως το ταίρι που διάλεξε δεν μπορεί να εναρμονιστεί απόλυτα με τον δικό του τρόπο ζωής και σκέψης, τότε έρχεται η απογοήτευση και νιώθει πως παγιδεύτηκε σε λάθος επιλογές. 

ΖΥΓΟΣ

Κοινωνικός και συναισθηματικά ευάλωτος είναι ένας Ζυγός, όσο και να μη θέλει να το παραδεχτεί η αλήθεια είναι πως έχει εναλλαγές ο συναισθηματικός του κόσμος, περνά συχνά από σκαμπανεβάσματα, είναι δύσκολο να αποφασίσει και να αποδεχτεί. Ο Ζυγός είχε ανάγκη από συναισθηματική κατανόηση από τρυφερότητα και συντροφικότητα, ωστόσο επειδή του είναι δύσκολο να πάρει αποφάσεις ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται δίπλα του είναι ένας χαρακτήρας δυναμικός με στόμφο, με άποψη, με συγκεκριμένα θέλω, ίσως και με ένα είδος εξουσιαστικής τάσης. Συχνά επιλέγει το λάθος πρόσωπο στη ζωή του ένας Ζυγός γιατί στερείται αυτογνωσίας, μπλέκεται σε αυταπάτες, δυσκολεύεται να καταλάβει ποιος χαρακτήρας ατόμου του ταιριάζει πραγματικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός έχει την τάση να παγιδεύεται μέσα στα μυστικά του και μέσα στην κτητικότητα του. Θέλει οπωσδήποτε να κρατάει ένα κομμάτι του κόσμου του κλειδωμένο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται απόμακρος ως προς το ταίρι του και να μην το καταλαβαίνει. Συνήθως εμπλέκεται με χαρακτήρες που έχουν κάτι το μυστήριο και το δυσνόητο επάνω τους, ωστόσο στην πορεία αυτά τα στοιχεία κουράζουν την ψυχολογία του. Ο Σκορπιός ανήκει στα ζώδια που χρειάζονται οπωσδήποτε ένα είδος αυτό-ψυχανάλυσης, παγιδεύεται από την ίδια του την ψυχολογία, πέφτει σε λάθος επιλογές γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί να τα βρει με τον εαυτό του, δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που αξίζει και τι όχι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης ανήκει στους ζωηρούς και ανεξάρτητους χαρακτήρες, συνήθως προτιμά άτομα που να ταιριάζουν με τον δικό του χαρακτήρα. Είναι όντως όμως ταιριαστό στην ψυχολογία του ένα ταίρι που θα είναι όμοιο με αυτόν; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει ένας Τοξότης και συνήθως αποφεύγει να αναλύσει το θέμα. Σαν χαρακτήρας δεν αντέχει την αδράνεια, του αρέσει να φλερτάρει, να μοιράζεται, να βρίσκεται με φίλους. Αντέχει όμως δίπλα του ένα ταίρι που κι αυτό με τη σειρά του θα δίνει προτεραιότητα στους φίλους, στην καριέρα, στις δραστηριότητες του και όχι σε αυτόν τον ίδιο; Συχνά πέφτει σε λάθος επιλογές γιατί του είναι δύσκολο να καταλάβει ότι το ταίρι που του ταιριάζει χρειάζεται να έχει έναν κατά πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από τον δικό του. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Συνειδητά ή μη ασκεί εξουσία ένας Αιγόκερως, του αρέσει να καθοδηγεί, να προστατεύει, να παίρνει αποφάσεις, πολλές φορές του αρέσει ακόμα και να διατάζει να δίνει εντολές. Το πρόβλημά του Αιγόκερου είναι πως όλα αυτά που του αρέσει να κάνει ο ίδιος στο ταίρι του, δεν του αρέσει το ταίρι του να τα κάνει σε αυτόν. Ενώ λοιπόν ουσιαστικά έλκεται από δυναμικές προσωπικότητες, εντυπωσιάζεται και ενθουσιάζεται από χαρακτήρες με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, ουσιαστικά αυτό που έχει ανάγκη είναι να αγαπηθεί από ένα πρόσωπο με ήρεμο χαρακτήρα πού να ξέρει να συμβιβάζεται, που να μπορεί να αποδέχεται, που να είναι σε θέση να τον ηρεμεί και όχι να τον κοντράρει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος δεν αντέχει τη ρουτίνα και τις προκαθορισμένες ενέργειες, θέλει να ανανεώνεται, θέλει πάντα να κάνει κάτι διαφορετικό, ωστόσο το μεγάλο λάθος που κάνει στη ζωή του είναι να εντυπωσιάζεται από επιφανειακά πράγματα και να ξεχνά να εμβαθύνει. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να ερωτευτεί ένα πρόσωπο με όμορφη εξωτερική εμφάνιση, με εντυπωσιακή προσωπικότητα ή με εξουσιαστικό επάγγελμα και να ξεχάσει να δει αν ταιριάζουν οι προτιμήσεις τους, αν έχουν κοινές επιθυμίες, αν μπορούν να εναρμονιστούν μέσα στην ίδια καθημερινότητα. Επιφανειακός γίνεται λοιπόν ένας Υδροχόος και στο τέλος καταλήγει να συνειδητοποιεί ότι έχει κάνει τη λάθος επιλογή.

ΙΧΘΥΣ

Ονειροπολεί και φαντασιώνεται ένας Ιχθύς, βιώνει πλατωνικές σχέσεις, συνειδητά αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, γι αυτό ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι παγιδεύεται σε αυταπάτες και σε ψευδαισθήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δίνει πολύ μεγάλη έκταση στη φαντασία του, ουσιαστικά αρνείται να βιώσει το πραγματικό γεγονός. Πλάθει τα συμβάντα με τη σκέψη του με την υποψία του με την εικασία του, γι αυτό συχνά καταλήγει στο να απογοητεύεται όταν έρχεται η ώρα της συνειδητοποίησης. Ένας Ιχθύς πέφτει σε λάθος επιλογές γιατί στο αρχικό στάδιο της γνωριμίας ή της σχέσης αρνείται να δει τις πραγματικές πτυχές του χαρακτήρα που έχει το άτομο που επιλέγει.
:Zwdia

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js