Αρχική / ----------SLIDER / Γιατί ενώ κοιμάσαι οκτάωρο νιώθεις τρομερά κουρασμένος


Γιατί ενώ κοιμάσαι οκτάωρο νιώθεις τρομερά κουρασμένος

Όπως λέει και η γνωστή ατάκα, η οποία χρησιμοποιείται συνεχώς στο ελληνικό ίντερνετ, τα φαινόμενα απατούν. Τώρα βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις κουτσομπολίστικες ειδήσεις αλλά και στην καθημερινότητά μας με δεκάδες διαφορετικά παραδείγματα.
Αλλά ας μιλήσουμε για τον ύπνο. Αυτή την αγαπημένη διαδικασία που μας ξεκουράσει και μας ανανεώνει. Η οποία όπως όλοι λένε χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες για να γεμίσει τις ανθρώπινες μπαταρίες.Τι συμβαίνει και κοιμάσαι όλο και λιγότερο μετά τα 30
Τι συμβαίνει όμως και μετά από οκτάωρο ύπνο νιώθουμε καμιά φορά φουλ κουρασμένοι; Υπάρχουν όχι ένα, ούτε δύο αλλά 6 διαφορετικά πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να χάσουμε την ξεκούρασή μας. Ακόμα και όταν κοιμόμαστε (χρονικά) σωστά.
Τα ήπιες τα ποτά σου
Όσο αθώο κι αν ακούγεται το αλκοόλ, όσο κι αν νομίζεις ότι σε βοηθάει να κοιμηθείς, τελικά δεν σου κάνει καλό όταν το πίνεις ακριβώς πριν πέσεις για ύπνο. Αφού είναι συχνά υπεύθυνο για τα ξυπνήματά σου στη μέση της νύχτας.
Πάσχεις από υπνική άπνοια
Μην σου φαίνεται απίθανο, ένα σημαντικό ποσοστό αντρών πάσχει από αυτή. Κι ένα ακόμη σημαντικότερο δεν το γνωρίζει καν. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό, αν και θέλει προσοχή. Είναι όμως σίγουρα ύπουλο αφού δεν παίρνεις σωστές ανάσες κι έτσι δεν ξεκουράζεσαι ποτέ, ούτε στον ύπνο σου.
Γιατί το σεξ βοηθάει στο να κάνεις πολύ καλύτερο ύπνο
Ένας καφές την ημέρα, τον ύπνο κάνει πέρα
Πέρα από την υπερβολή του μεσότιτλου, αυτό είναι αλήθεια. Προφανώς όχι ο πρωινός ή απογευματινός καφές αλλά εκείνος ο βραδινός που είναι και αχρείαστος. Αφού ακόμα κι αν καταφέρεις να κοιμηθείς το σώμα λόγω της καφεΐνης δεν χαλαρώνει πραγματικά ποτέ.Το φως από τις οθόνες
Η μελατονίνη είναι μια χημική ουσία που ο οργανισμός εκκρίνει έτσι ώστε να τον βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα. Έλα όμως που το φως των smarthphones (και των laptops) είναι ανασταλτικός παράγοντας για αυτή. Κοίτα λοιπόν να τις κλείνεις τις συσκευές σου κάνα δίωρο πριν κοιμηθείς.
Τρίζεις τα δόντια σου
Για όσους από εσάς το παθαίνετε, καλό είναι να μην το αγνοείτε. Είναι σοβαρή ένδειξη κακή ψυχολογικής κατάστασης ή και πάθησης ακόμα. Φροντίστε να δείτε τι συμβαίνει, γιατί εκτός από το να τρομάξετε τη σύντροφό σας, σας στερεί την ξεκούραση από τον ύπνο -αφού δεν οξυγονώνεστε σωστά.
Η γυμναστική πριν πέσεις στο κρεβάτι
Όχι, δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις work out. Ανεβαίνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και (α) δε σε αφήνουν να κοιμηθείς ή (β) δε σε αφήνουν να κοιμηθείς σωστά. Φρόντισε να γυμνάζεσαι λοιπόν 3 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι τουλάχιστον.
Πηγή:askmen

Check Also

Χρόνιος πόνος στο στομάχι στα παιδιά: Ποια είναι η πιο κοινή αιτία;

 Είναι δύσκολο να διαγνωστεί και να θεραπεύσει την πιο κοινή αιτία μακροχρόνιου κοιλιακού πόνου σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *